Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Védekező tudós Gnóm ép lista (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3468)

Bilibuli 05-01-2009 10:42

Védekező tudós Gnóm ép lista

Sziasztok!

teljesen új vagyok a hódítóban, és végigolvastam a kézikönyvet is. Csináltam egy kari Gnóm, Tudós személyiség. Mivel keveset ülhetek a gépnél napi 1-2 max ezért szeretnék defenzív országot csinálni. Tudnátok nekem olyan tanácsokat adni, amivel előbbre jutnék, és esetleg tudnátok -e eszközölni egy Építési listát nekem!

üdv: lelkes újonc

Ildee 05-02-2009 07:14

Megkérdezném, hogy hosszú távra mik a terveid az országgal, szeretnéd e feljebb vinni, ilyesmi...

Egyébként szerintem olyan nincs hogy valaki mindentől megtudná magát védeni :rolleyes:

Khazad-Dum 05-02-2009 08:41

Ez miért nem a startégia rovatba jelent meg? Na mindegy. Nézz szét a Stratégiák és tippekben ott biztos találsz. Ha nem akkor még mindig itt vagyunk.

Ati 05-02-2009 09:18

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 210047)
Ez miért nem a startégia rovatba jelent meg? Na mindegy. Nézz szét a Stratégiák és tippekben ott biztos találsz. Ha nem akkor még mindig itt vagyunk.

Valójában én mozgattam át ide. :)

[HTPA]GeeForce 05-02-2009 09:38

mint gnóm, tudománytekercseid védve vannak. nyilván, érdemes 5-6 bankot is építeni 200 hektárra, mivel kevés lesz a belépésed, nem leszel gyorsan gazdag, 10-20 millát meg ennyi bank is bőven levéd.
fentiek értelmében sok kocsmát nem kell tartanod. szerintem elég 1 db...
de nehogy azt mond, az kevés, ezért építs 5 kocsmát...
legyen 12% templomod, hogy legalább a hadik ne tudjanak legömbözni.
védelem: 20% barakk, 20% őrtorony. kezdetnek ennyi elég.
20% íjász nem eszik sokat, így spórolhatsz a tanyákon.
a bankokba nem kell ember. (mivel nem kereskedő vagy.)
ezért ott is lespórolhatsz +1 hektárt (kevesebb ház kell eggyel.)
ha ezzel mind megvagy, a többi mehet könyvtárnak.
írj egy kis pénzt magadnak össze. lopni, ütni úgyse fogsz tudni.
de ahogy elnézem , neked ilyesmit nem is kell tenni. :)

így elsőre ennyit tudok összehozni.

Remedy 05-02-2009 09:58

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 210053)
védelem: 20% barakk, 20% őrtorony. kezdetnek ennyi elég.
.

Ne mar. Gnomrol volt szo, nem elfrol.

vityu 05-02-2009 10:58

Szerintem egy kezdő szinten annyira nem fog bántódásod esni. Viszont utána ajánlom az elfet, ha defenzív játékot akarsz, az van kitalálva rá! :)

Most én azt a 20-20barakk-torony arányt, amit Gee mondott, én 30-10-ben tartanám. Rengeteg olyan ország van-lesz a környékeden, akit 5sereggel is lehet ütni, ezért annyira nem fognak egy jól felépített gnómot zaklatni.

[HTPA]GeeForce 05-02-2009 15:44

ha már Remy leszólta az én védekezős gnómomat (ami normál 5. szinten überbrutálisan erős, ahogy elnéztem kedves normálos csoportok alját.......) akkor már hadd szóljam le én is a 30/10-es javaslatot :p:D
10% toronyíjjal meg 20% lóval/elittel meddig jut egy játékos, aki mondjuk napi 1x vagy 2x lép be, azt se sok időre? szerintem hamarabb ledarálják, mint a 20/20-ast.

Khazad-Dum 05-02-2009 15:48

A 5.csoportok aljáról meg kis szerncsével belefutsz valami mazochistába aki nem tudom mióta ott dekkol és vadássza a védelemből kijött orikat. Gondolom őket lehet nevezni a hírnév megszállottjainak.

Ildee 05-02-2009 15:51

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 210096)
ha már Remy leszólta az én védekezős gnómomat (ami normál 5. szinten überbrutálisan erős, ahogy elnéztem kedves normálos csoportok alját.......) akkor már hadd szóljam le én is a 30/10-es javaslatot :p:D
10% toronyíjjal meg 20% lóval/elittel meddig jut egy játékos, aki mondjuk napi 1x vagy 2x lép be, azt se sok időre? szerintem hamarabb ledarálják, mint a 20/20-ast.

Nem mondta hogy szeretne tovább menni :)
Én egyébként kocsmából tartanék minimum 10et, hogy néha tudjak lopkodni, meg katmorál tartónak.
Bankot pedig ha nem tart bent sok pénzt, akkor minek?

All times are GMT +1. The time now is 15:44.