Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   szöveges dokumentumot pdf formátumba (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3413)

vityu 03-22-2009 16:32

szöveges dokumentumot pdf formátumba

A szakdolgozat miatt került nálam előtérbe ez a dolog. Még jelenleg nincs mit átalakítani pdf fájlba, de nem sokára ezt is meg kell ejtenem, és nem tudom, hogy hogyan. Találtam programot hozzá, 15napig ingyenest, de nem nagyon van kedvem megvenni. Így meg nem dolgozik jól, mert összekoszolja a lapot magával, hogy ugyan már vegyem meg. :mad: Így nem adhatom majd le!:(
Remélem, hogy sok más jó ötletetek van, amivel meg tudom csinálni a dolgot. Bevallom, ilyet még sose csináltam, és el kell a segítség!
Előre is köszi!:)

Ati 03-22-2009 16:33

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 205967)
A szakdolgozat miatt került nálam előtérbe ez a dolog. Még jelenleg nincs mit átalakítani pdf fájlba, de nem sokára ezt is meg kell ejtenem, és nem tudom, hogy hogyan. Találtam programot hozzá, 15napig ingyenest, de nem nagyon van kedvem megvenni. Így meg nem dolgozik jól, mert összekoszolja a lapot magával, hogy ugyan már vegyem meg. :mad: Így nem adhatom majd le!:(
Remélem, hogy sok más jó ötletetek van, amivel meg tudom csinálni a dolgot. Bevallom, ilyet még sose csináltam, és el kell a segítség!

Az OpenOffice ingyenes, a szakdolit is megírhatod benne, és tud PDF-et exportálni.

VAGY: a Google Docs szintén ingyenes, abban is megírhatod, az is tud PDF-et exportálni, és még telepítened se kell semmit hozzá.

vityu 03-22-2009 16:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 205968)
Az OpenOffice ingyenes, a szakdolit is megírhatod benne, és tud PDF-et exportálni.

VAGY: a Google Docs szintén ingyenes, abban is megírhatod, az is tud PDF-et exportálni, és még telepítened se kell semmit hozzá.

A google Docs kilőve, mert már elkezdtem, és nem tudtam egyszerűen átültetni az oldaltöréseimmel, meg furcsán formázott betűk kerültek bele, meg kiszedett entereket, amiknek ott a helye. Tehát ez nem a legjobb. De ha OpenOffice-ba át tudom valahogy pakolni, akkor az jó lesz!
Köszi! :)

Valezius 03-22-2009 16:50

Én ezt használom: Cute pdf writer
http://www.cutepdf.com/Products/CutePDF/writer.asp
ingyenesen letölthető, aztán excel, word fileból tud csinálni pdfet. (Lehet másból is, az a része nem érdekelt)

A nyomtatók között megjelenik ez a cucc, rányomsz, hogy "ezzel" akarod kinyomtatni, aztán majd megkérdezi milyen néven mentse a pdfet.

vityu 03-22-2009 16:53

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 205971)
Én ezt használom: Cute pdf writer
http://www.cutepdf.com/Products/CutePDF/writer.asp
ingyenesen letölthető, aztán excel, word fileból tud csinálni pdfet. (Lehet másból is, az a része nem érdekelt)

A nyomtatók között megjelenik ez a cucc, rányomsz, hogy "ezzel" akarod kinyomtatni, aztán majd megkérdezi milyen néven mentse a pdfet.

Húúúúú, ez így ránézésre tetszik! Köszi! :)

Tsyl 03-22-2009 17:42

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 205967)

Én mivel sokat dolgozok CorelDraw-ban így biztosan állíthatom, hogy nagyon szépen konvertál pdf-be.
Ám Word forrás anyag esetében sokat használtam a következő programot is : Link

vityu 03-22-2009 17:45

Quote:

Originally Posted by Tsyl (Post 205976)
Én mivel sokat dolgozok CorelDraw-ban így biztosan állíthatom, hogy nagyon szépen konvertál pdf-be.
Ám Word forrás anyag esetében sokat használtam a következő programot is : Link

Neked is köszönöm! :)
Ez hasonló az előzőhöz. Az már jelenleg fenn van, jól működik, de ha baj lesz vele akkor ezt is meglesem! :)

Hex 03-22-2009 18:18

van egy olyan progi, hogy pdfcreator, nagyon egyszerű használni és ingyenesen letölthető, én azt használom. betudod állítani, hogy "virtuális nyomtató" legyen és rögtön pdf-ben "tudsz nyomtatni". úgy működik, mintha nyomtatód lenne

vityu 03-22-2009 19:32

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 205981)
van egy olyan progi, hogy pdfcreator, nagyon egyszerű használni és ingyenesen letölthető, én azt használom. betudod állítani, hogy "virtuális nyomtató" legyen és rögtön pdf-ben "tudsz nyomtatni". úgy működik, mintha nyomtatód lenne

Úgy látom, hogy ez a nyomtatós megoldás a menő ezekben a programokban. :)

All times are GMT +1. The time now is 09:04.