![]() |
Mit csinál egy földmérő?
Üdvözletem!
Tehát a kérdésem: mit csinál egy földmérő? |
Üdvözletem!
Földet mér! Mér mér? Csak! |
Akkor gyanítom te nem vagy földmérő:D
|
foldmero vagy "magyarul" ha jol tudom topografus... nem csak teruletet de egyenletlenseget is mer, hogy a viz ne aljon egyik vagy masik reszen a foldnek, amit elsimitanak....
nah jol megaszondtam...:) |
És jól keres egy ilyen alak? Illetve sokat is dolgozik hozzá?
|
hátha komoj fizikai munkának vesszük, h 1 madár cipeli az álványt utána, ő meg a lézeres mérőt viszi (1-1.5 kg)
és eltököl 1 orát amig bemér valamit.,akko brutál munkárol van szo. valami képzés kell hozzá, de láttam ojat amiko az öreg állvány cipelő mutatta meg ifjonc mérnök urnak, h mit is, merre, hogyan kéne méricskélni. |
És a fizu milyen? kb. El lehet vele élni?
|
Megmondom
Legalabbis mit csinaltam en mikor folmeroztem. Menozok a 20 millio forintos iskolai gps-sel ami kb tized mm pontos. Ezutan felallitok egy teodolitot es lesem a noket a strandon.:D
|
Eddig jól hangzik:D
|
Mit kell tanulni hozza es mire jo mennyi love.
Na most ha ugyes vagy egesz nyaron van munkad mert evszakfuggo melo.
Mit mer fel: utat, haz alapot, ut es barmifele mesterseges epitmeny allapotat, homlokzatot, belteren padlosikot. Meg sokminden mast. Kb 3,5 ev minimum es hat megmondom oszinten nem egy ultikar tehat eleg durva. Ja a penz eleg komoly lehet de csak akkor, ha asz vagy. A csicska aki cipeli az allvanyt eleg fontos mert pl o tartya a prizmat meg a hasonlokat. |
All times are GMT +1. The time now is 21:24. |