Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Az emberek tényleg elfelejtik használni az agyukat? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3245)

vityu 11-08-2008 13:43

Az emberek tényleg elfelejtik használni az agyukat?

Ezt egy tegnapi, számomra döbbenetes esemény apropójából írom.

Tegnap voltam egy boltban, ahol 25%-os akció volt. Egy pár odament az egyik eladóhoz, hogy megkérdezze, hogy mennyibe fog kerülni az a valami 25%-kal olcsóbban. :eek: A eladó pedig odament a pénztároshoz, hogy számolja már ki nekik.:eek:
Egyszerűen nem tértem magamhoz. Tényleg durva, hogy annyi nem jut eszébe valakinek, hogy 25% az valaminek a negyede, tehát ha kétszer elfelezi fejben, már meg is tudja, hogy mennyit nyer az akcióval. És még csak százalékszámítást sem kell használni...

Zoli 11-08-2008 13:47

nem mindenki járta ki a 8 általánost...sajnos (mármint a 15 év felettiek, az alattiak még kijárhatják :):) )

Hex 11-08-2008 13:58

Az ilyen 25%-kal olcsóbban akciók 90%-a kamu. Először felemelik kb. 30%-kal és a felemelt árból adnak 25% kedvezménye. Szerintem ezért ment oda az eladó a pénztároshoz :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:rolleyes::cool:

Peti 11-08-2008 14:05

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 195952)

Tegnap voltam egy boltban, ahol 25%-os akció volt. Egy pár odament az egyik eladóhoz, hogy megkérdezze, hogy mennyibe fog kerülni az a valami 25%-kal olcsóbban. :eek: A eladó pedig odament a pénztároshoz, hogy számolja már ki nekik.:eek:
Egyszerűen nem tértem magamhoz. Tényleg durva, hogy annyi nem jut eszébe valakinek, hogy 25% az valaminek a negyede, tehát ha kétszer elfelezi fejben, már meg is tudja, hogy mennyit nyer az akcióval. És még csak százalékszámítást sem kell használni...

igen elfelejtik használni az agyukat, mert gondolom volt mobiljuk is s arra nem jöttek rá hogy azon is van számológép....

Dus 11-08-2008 14:52

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 195952)

Ez kb. olyan, mikor dolgozatírás közben, valaki megkérdez alaki. Jó, írjuk tovább a dogát. Valaki megint megkérdezi, még türelmesen válaszol a tanár. Erre az egyik osztálytársam, akit alapból is elég butuskának tartunk, naná, hogy megkérdezi szó szerint ugyanazt mint az előző kettő :D

Mikor meg röhögünk rajta, akkor meg néz körbe hogy miért röhög mindenki, és amikor mondjuk neki, hogy ez és ez történt, akkor tisztára, mint egy hülye, visszakérdez:
"Komolyan?? Nem figyeltem..."

De most komolyan :D Tök kuss van dogaírás alatt, valaki feltesz egy kérdést, és a másik nem hallja, amit szerintem még az osztályterem előtt is hallani, csukott ajtón keresztül?! :D

És az az egészben a jó, hogy ezt vagy húszszor megcsinálta már :D

All times are GMT +1. The time now is 17:27.