Quote:
Originally Posted by vityu
(Post 195952)
Ezt egy tegnapi, számomra döbbenetes esemény apropójából írom.
Tegnap voltam egy boltban, ahol 25%-os akció volt. Egy pár odament az egyik eladóhoz, hogy megkérdezze, hogy mennyibe fog kerülni az a valami 25%-kal olcsóbban. :eek: A eladó pedig odament a pénztároshoz, hogy számolja már ki nekik.:eek:
Egyszerűen nem tértem magamhoz. Tényleg durva, hogy annyi nem jut eszébe valakinek, hogy 25% az valaminek a negyede, tehát ha kétszer elfelezi fejben, már meg is tudja, hogy mennyit nyer az akcióval. És még csak százalékszámítást sem kell használni...
|
Ez kb. olyan, mikor dolgozatírás közben, valaki megkérdez alaki. Jó, írjuk tovább a dogát. Valaki megint megkérdezi, még türelmesen válaszol a tanár. Erre az egyik osztálytársam, akit alapból is elég butuskának tartunk, naná, hogy megkérdezi szó szerint ugyanazt mint az előző kettő :D
Mikor meg röhögünk rajta, akkor meg néz körbe hogy miért röhög mindenki, és amikor mondjuk neki, hogy ez és ez történt, akkor tisztára, mint egy hülye, visszakérdez:
"Komolyan?? Nem figyeltem..."
De most komolyan :D Tök kuss van dogaírás alatt, valaki feltesz egy kérdést, és a másik nem hallja, amit szerintem még az osztályterem előtt is hallani, csukott ajtón keresztül?! :D
És az az egészben a jó, hogy ezt vagy húszszor megcsinálta már :D
|