Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Alábontottam, mégis felülről ütöttem. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3231)

Dus 10-31-2008 10:40

Alábontottam, mégis felülről ütöttem.

Sziasztok!

A következő történt:
Támadtam valakit, nem rég, és kv előtt alábontottam...De felülről ütött be a sereg, mert kevés földet hoztam...Nah, mondom, ő is bontott...pech...És tényleg bontott ő is, mint utólag kiderült az üzenetváltásokból...A kérdés az lenne, hogy akkor, azután a kv után, amikor ütöttem, hogy lehet, hogy 3 hellyel lejebb voltam, mint ő, a pontlistában...
Tehát a szituáció:
-Bontottam
-Ellenfél is bontott
-Felülről beütöttem
-Lejjebb voltam a pontlistában ütés után

Még mielőtt valaki értetlen arra válaszolna, hogy miért felülről ütöttem, nem, nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy kerültem kv után alá, a pontlista helyezésben, ha egyszer ő is bontott és felülről ütöttem be?? :)

Előre is köszi a válaszokat :)

Paliking 10-31-2008 11:19

A helyet a pontlistában a kv megkezdésekor rögzíti a gép, és utána jönnek még olyan apróságok, hogy népességelvándorlás :)

Kutyuleee 10-31-2008 11:21

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 195021)
Sziasztok!

A következő történt:
Támadtam valakit, nem rég, és kv előtt alábontottam...De felülről ütött be a sereg, mert kevés földet hoztam...Nah, mondom, ő is bontott...pech...És tényleg bontott ő is, mint utólag kiderült az üzenetváltásokból...A kérdés az lenne, hogy akkor, azután a kv után, amikor ütöttem, hogy lehet, hogy 3 hellyel lejebb voltam, mint ő, a pontlistában...
Tehát a szituáció:
-Bontottam
-Ellenfél is bontott
-Felülről beütöttem
-Lejjebb voltam a pontlistában ütés után

Még mielőtt valaki értetlen arra válaszolna, hogy miért felülről ütöttem, nem, nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy kerültem kv után alá, a pontlista helyezésben, ha egyszer ő is bontott és felülről ütöttem be?? :)

Előre is köszi a válaszokat :)

nem volt befokozodás kv-kor??? vari-toli- vagy kati???
mert az magyarázná a dolgot. az,hogy a pontlistában alá kerültél az az jelenti hogy sikerült alá bontanod, de mivel felülről csapódtál sztem, vagy nálad volt befokozodás, vagy nála vmi nagy éhezés.

Peti 10-31-2008 11:23

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 195024)
A helyet a pontlistában a kv megkezdésekor rögzíti a gép, és utána jönnek még olyan apróságok, hogy népességelvándorlás :)

Pont ezt akartam én is írni, hogy a kv után egyből rögzül a pontlista s utána még a beérkező épületek, bevándorlás, illetve az elnem férő seregek elmenetele is a támadó seregek érkezése elött megtörténik, vagyis növekedhet az érték.

Dus 10-31-2008 11:31

Jajj, köszönöm szépen a válaszokat...Pontosan még nem tudom a okot, de a "valami ilyemi" nekem bőven elég :)

Köszi mindenkinek :)

Módosítás.: Fosztogatott, jött be neki gabona, ezért nem éhezett a népe és bevándorolt egy csomó ember...ez lehet a magyarázat :)
így miután, alulról beütöttem, visszakerült fölém a nagy emberbevándorlásból kapott emberek miatt...

vityu 10-31-2008 11:41

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 195027)
Jajj, köszönöm szépen a válaszokat...Pontosan még nem tudom a okot, de a "valami ilyemi" nekem bőven elég :)

Módosítás.: Fosztogatott, jött be neki gabona, ezért nem éhezett a népe és bevándorolt egy csomó ember...ez lehet a magyarázat :)
így miután, alulról beütöttem, visszakerült fölém a nagy emberbevándorlásból kapott emberek miatt...

Szerintem annyi embere nem jöhetett be. Ha bejön 300ember, az is csak 60pont. Tehát én ezt kilőném. Bár lehet hülye vagyok!:)

Dus 10-31-2008 11:48

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 195030)
Szerintem annyi embere nem jöhetett be. Ha bejön 300ember, az is csak 60pont. Tehát én ezt kilőném. Bár lehet hülye vagyok!:)

Ez igaz...akkor kellene lennie még valaminek (hacsak nem 2-3 épületet bontott ő, mert én pont alá bontottam, 10 ponttal...és akkor még az a 60 pont is elég lenne...)

Andrew 10-31-2008 11:58

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 195027)

De felülről ütöttél, nem? Nincs értelme annak, amit írtál :D Fölcserélted a személyeket :p
Tehát KV-kor alatta voltál, neki viszont éhezhetett embere, esetleg vihar... Neked pedig jött be embered, esetleg épületed készült el.

Dus 10-31-2008 12:00

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 195034)
De felülről ütöttél, nem? Nincs értelme annak, amit írtál :D Fölcserélted a személyeket :p
Tehát KV-kor alatta voltál, neki viszont éhezett embere, esetleg vihar... Neked pedig jött be embered, esetleg épületed készült el.

Nem cseréltem fel semmit...:p

Ütésnél, körváltás ALATT én voltam feljebb, mert az ütés felülről csapódott, de kv UTÁN ő volt feljebb...

Azaz vagy ő kapott értéket, vagy nekem ment el értékem...márpedig nekem nem ment el értékem, azaz maradt, hogy neki vándorolt BE embere, vagy épült fel épülete... :)

Andrew 10-31-2008 12:04

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 195036)
Nem cseréltem fel semmit...:p

Ütésnél, körváltás ALATT én voltam feljebb, mert az ütés felülről csapódott, de kv UTÁN ő volt feljebb...

Azaz vagy ő kapott értéket, vagy nekem ment el értékem...márpedig nekem nem ment el értékem, azaz maradt, hogy neki vándorolt BE embere, vagy épült fel épülete... :)

Fogalmak... Pontlistában körönként egyszer mozogsz, KV legelején. Akkor fixálódnak a helyezések, a szerint, hogy kinek hány pontja van. Utána az értéked változhat, attól följebb, vagy lejjebb nem kerülsz. Csatában sem az számít, hogy a pontlistában fölötte, vagy alatta vagy, hanem hogy mekkora az ÉRTÉKED.
Remélem sikerült eléggé szájbarágósan elmagyaráznom :)

All times are GMT +1. The time now is 15:12.