Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Tűzgolyó és tükörpajzs (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3151)

Pepa 09-01-2008 12:36

Tűzgolyó és tükörpajzs

Sziasztok!

Ami engem egy kicsit meglepett:

1 katonát, 1 íjászt, 43 elitet, 3 varázslót, 6 tolvajt, 20 emberedet elpusztította egy tűzgolyó!

Ezt én varázsoltam egy emberre, de a tükötpajzs visszaverte. Ez még nem is lenne rossz, hiszen ezért van. A vicc az, hogy nekem se sima katim, se elitem nincsen. A javaslatom az lenne, ha a türörvari visszaveri a varázslatot, akkor olyan eredményt írjon ki, amit nálam pusztít, nem amit az ellennél kellett volna.

Dus 09-01-2008 12:48

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 188985)
Sziasztok!

Ami engem egy kicsit meglepett:

1 katonát, 1 íjászt, 43 elitet, 3 varázslót, 6 tolvajt, 20 emberedet elpusztította egy tűzgolyó!

Ezt én varázsoltam egy emberre, de a tükötpajzs visszaverte. Ez még nem is lenne rossz, hiszen ezért van. A vicc az, hogy nekem se sima katim, se elitem nincsen. A javaslatom az lenne, ha a türörvari visszaveri a varázslatot, akkor olyan eredményt írjon ki, amit nálam pusztít, nem amit az ellennél kellett volna.

Ha azt nézzük, hogy értelmes-e...igan, jó javaslat...viszontígy magadnak okozol fölösleges veszteségeket :p:)

De tényleg butaság ahogy most van, igennel szavaztam :)

Pepa 09-01-2008 12:49

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 188987)
Ha azt nézzük, hogy értelmes-e...igan, jó javaslat...viszontígy magadnak okozol fölösleges veszteségeket :p:)

De tényleg butaság ahogy most van, igennel szavaztam :)

A legfájdalommentsebb megoldás arra nézve, hogy megtudjam fentvan-e a vari, vagy sem.

Druida 09-01-2008 12:51

támogatom...

Ati 09-01-2008 13:00

Minden eddig szavazónak ajánlom figyelmébe, hogy gondolja át, hogy mi is történik, mielőtt egy félinfó alapján szavaz. ;)

Adott az ember:

100 katona, 200 védő, 300 elit.

Adott az én országom:

100 íjász, 200 lovas.

Emberen fent a tükörpajzs, megy a tűzgolyó.

Jelenleg ezt látom: Elpusztult 10 katona, 20 védő, 30 elit.

A javaslat szerint ezt kellene látnom: Elpusztult 10 íjász, 20 lovas.

Ööö, hogy mi? Miért pusztult el 10 íjász és 20 lovas, amikor az embernek nincs sem íjásza, sem lovasa?

Tehát a javaslat az égvilágon semmit nem változtat, csak máshova helyezi át a hamisnak kinéző infót.

Feleslegesnek érzem, hogy egy megszokott rendszeren csak azért változtassunk, hogy ezentúl máshol legyen, egy logikailag ugyanúgy megkérdőjelezhető információ.

A mostani logika szerint a tényleges pusztulást vetíti vissza a varázslat. Ha olyan pusztul, ami neked nincs, akkor szerencséd volt.

Változtatással, miszerint nem a tényleges pusztulás verődik vissza, hanem a varázslat, még a kifejtett hatás előtt, sokkal rosszabb helyzet teremtődik. A jelenlegi példában a tükörpajzs nem okoz kárt az országodban, hiszen csupa olyan egységet érintett, ami nálad nincs. A felvetett javaslat szerint a hatást a nálad levő egységekre fejti ki, vagyis van veszteséged.

Nem hiszem, hogy a tükörpajzs erősségén ilyen szempontból változtatni kellene, szerintem ez egy teljesen jól eltalált, és teljes egyensúlyban lévő varázslat.

Druida 09-01-2008 13:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 188994)
Minden eddig szavazónak ajánlom figyelmébe, hogy gondolja át, hogy mi is történik, mielőtt egy félinfó alapján szavaz. ;)

Adott az ember:

100 katona, 200 védő, 300 elit.

Adott az én országom:

100 íjász, 200 lovas.

Emberen fent a tükörpajzs, megy a tűzgolyó.

Jelenleg ezt látom: Elpusztult 10 katona, 20 védő, 30 elit.

Ööö, hogy mi? Miért pusztult el 10 íjász és 20 lovas, amikor az embernek nincs sem íjásza, sem lovasa?

Tehát a javaslat az égvilágon semmit nem változtat, csak máshova helyezi át a hamisnak kinéző infót.

Feleslegesnek érzem, hogy egy megszokott rendszeren csak azért változtassunk, hogy ezentúl máshol legyen, egy logikailag ugyanúgy megkérdőjelezhető információ.

A mostani logika szerint a tényleges pusztulást vetíti vissza a varázslat. Ha olyan pusztul, ami neked nincs, akkor szerencséd volt.

Változtatással, miszerint nem a tényleges pusztulás verődik vissza, hanem a varázslat, még a kifejtett hatás előtt, sokkal rosszabb helyzet teremtődik. A jelenlegi példában a tükörpajzs nem okoz kárt az országodban, hiszen csupa olyan egységet érintett, ami nálad nincs. A felvetett javaslat szerint a hatást a nálad levő egységekre fejti ki, vagyis van veszteséged.

Nem hiszem, hogy a tükörpajzs erősségén ilyen szempontból változtatni kellene, szerintem ez egy teljesen jól eltalált, és teljes egyensúlyban lévő varázslat.

részben egyetértek, viszont részben nem. igazából a kérdés az hogy milyen szemszögből nézzük a dolgokat. ha vki úgy nézi hogy magát a varázslatot veri vissza a tükörpajzs akkor Pepa által javasolt megoldást látom célszerűnek. ha viszont a hatást, pusztítást veri vissza akkor úgy jó ahogy van.

"Tükörvarázs A varázslat időtartama alatt minden ártó varázslatot visszatükröz, ha az ellenfél varázsereje kevesebb..."

itt viszont magát a varázslatot írja tehát Pepa megoldása ésszerűnek tűnik.

Princ 09-01-2008 15:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 188994)

Szerintem Pepa nem erre gondolt. Hanem az ő példáját folytatva, erre: 1 íjászod, 3 varázslód, 6 tolvajod és 20 emberedet elpusztította egy tűzgolyó!

Bár egészen biztosan nem tudom mi történik ilyenkor mert tolifelfedéssel szoktam kipróbálni hogy fenn van-e a fajivari. :)

A lényeg hogy a progi szerintem is a végeredményt jelentse, ne pedig vmi köztes állapotot, amivel még további műveleteket végez. Vagy akkor legyen negatív elit. :D

Dragi 09-01-2008 15:31

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 189016)
Bár egészen biztosan nem tudom mi történik ilyenkor mert tolifelfedéssel szoktam kipróbálni hogy fenn van-e a fajivari. :)

Szerintem a vihar sokkal hatékonyabb erre a célra :p

tdomo 09-02-2008 20:56

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 189021)
Szerintem a vihar sokkal hatékonyabb erre a célra :p

Ati engem meggyőzött. Amúgy egyetértek Dragival, egy kör vihar, vagy száraz.:)

komisz86 09-02-2008 21:13

Bocs az offért, de most felmerült bennem egy kérdés.

A földrengés hogy működik a tükörpajzzsal? Dölhet össze olyan épületem ami nincs?

All times are GMT +1. The time now is 14:22.