![]() |
Tűzgolyó és tükörpajzs
Sziasztok!
Ami engem egy kicsit meglepett: 1 katonát, 1 íjászt, 43 elitet, 3 varázslót, 6 tolvajt, 20 emberedet elpusztította egy tűzgolyó! Ezt én varázsoltam egy emberre, de a tükötpajzs visszaverte. Ez még nem is lenne rossz, hiszen ezért van. A vicc az, hogy nekem se sima katim, se elitem nincsen. A javaslatom az lenne, ha a türörvari visszaveri a varázslatot, akkor olyan eredményt írjon ki, amit nálam pusztít, nem amit az ellennél kellett volna. |
Quote:
De tényleg butaság ahogy most van, igennel szavaztam :) |
Quote:
|
támogatom...
|
Minden eddig szavazónak ajánlom figyelmébe, hogy gondolja át, hogy mi is történik, mielőtt egy félinfó alapján szavaz. ;)
Adott az ember: 100 katona, 200 védő, 300 elit. Adott az én országom: 100 íjász, 200 lovas. Emberen fent a tükörpajzs, megy a tűzgolyó. Jelenleg ezt látom: Elpusztult 10 katona, 20 védő, 30 elit. A javaslat szerint ezt kellene látnom: Elpusztult 10 íjász, 20 lovas. Ööö, hogy mi? Miért pusztult el 10 íjász és 20 lovas, amikor az embernek nincs sem íjásza, sem lovasa? Tehát a javaslat az égvilágon semmit nem változtat, csak máshova helyezi át a hamisnak kinéző infót. Feleslegesnek érzem, hogy egy megszokott rendszeren csak azért változtassunk, hogy ezentúl máshol legyen, egy logikailag ugyanúgy megkérdőjelezhető információ. A mostani logika szerint a tényleges pusztulást vetíti vissza a varázslat. Ha olyan pusztul, ami neked nincs, akkor szerencséd volt. Változtatással, miszerint nem a tényleges pusztulás verődik vissza, hanem a varázslat, még a kifejtett hatás előtt, sokkal rosszabb helyzet teremtődik. A jelenlegi példában a tükörpajzs nem okoz kárt az országodban, hiszen csupa olyan egységet érintett, ami nálad nincs. A felvetett javaslat szerint a hatást a nálad levő egységekre fejti ki, vagyis van veszteséged. Nem hiszem, hogy a tükörpajzs erősségén ilyen szempontból változtatni kellene, szerintem ez egy teljesen jól eltalált, és teljes egyensúlyban lévő varázslat. |
Quote:
"Tükörvarázs A varázslat időtartama alatt minden ártó varázslatot visszatükröz, ha az ellenfél varázsereje kevesebb..." itt viszont magát a varázslatot írja tehát Pepa megoldása ésszerűnek tűnik. |
Quote:
Bár egészen biztosan nem tudom mi történik ilyenkor mert tolifelfedéssel szoktam kipróbálni hogy fenn van-e a fajivari. :) A lényeg hogy a progi szerintem is a végeredményt jelentse, ne pedig vmi köztes állapotot, amivel még további műveleteket végez. Vagy akkor legyen negatív elit. :D |
Quote:
|
Quote:
|
Bocs az offért, de most felmerült bennem egy kérdés.
A földrengés hogy működik a tükörpajzzsal? Dölhet össze olyan épületem ami nincs? |
All times are GMT +1. The time now is 14:22. |