Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Hangosítás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3113)

BeeLord 08-09-2008 15:16

Hangosítás

Sziasztok,

megint akadt egy kis problémám. Van egy filmem, ami túlságosan halk. Hiába veszem maximumra a hangerőt a mediaplayeren, így is sokat kell tekernem a hangfalon és így zúg. Azt reméltem, tudtok nekem mondani egy programot, amivel hangosabbá tudom varázsolni magát a filmet. A kiterjesztésről annyit, hogy 15 becsomagolt fájlból áll. Egyet kicsomagoltam, az létrehozott egy videoklippet, amit elindítva láthatom a filmet.

u.i.: a windows hangerőszabályzójában is maximumra van állítva a hangerő.

Ati 08-09-2008 15:59

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 185977)
Sziasztok,

megint akadt egy kis problémám. Van egy filmem, ami túlságosan halk. Hiába veszem maximumra a hangerőt a mediaplayeren, így is sokat kell tekernem a hangfalon és így zúg. Azt reméltem, tudtok nekem mondani egy programot, amivel hangosabbá tudom varázsolni magát a filmet. A kiterjesztésről annyit, hogy 15 becsomagolt fájlból áll. Egyet kicsomagoltam, az létrehozott egy videoklippet, amit elindítva láthatom a filmet.

u.i.: a windows hangerőszabályzójában is maximumra van állítva a hangerő.

Sima mezei sztereó hangszóróid vannak, a film pedig 5.1-es? Ott szokott ez előfordulni.

BeeLord 08-09-2008 16:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 185978)
Sima mezei sztereó hangszóróid vannak, a film pedig 5.1-es? Ott szokott ez előfordulni.

A sima mezei hangszóróimon és a tévén is halk. A film pedig nem hinném, hogy 5.1-es.

Ati 08-09-2008 16:26

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 185981)
A sima mezei hangszóróimon és a tévén is halk. A film pedig nem hinném, hogy 5.1-es.

Akkor csak rosszul van kódolva a hangsáv, és nemigen fogsz tudni vele mit kezdeni. Aki készítette, az halkan tette a film mellé.

BeeLord 08-09-2008 17:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 185982)
Akkor csak rosszul van kódolva a hangsáv, és nemigen fogsz tudni vele mit kezdeni. Aki készítette, az halkan tette a film mellé.

Ha megnyitom a filmfájlt a windows movie maker-rel, akkor hangosabbra tudom venni a hangsávot, de mivel ez egy alap windows program, természetesen ritka szar minőségben lehet csak elmenteni vele a filmet. Nem tudsz egy szoftvert mondani, amely ingyenes(vagy legalább a demo verziója elérhető) és képes úgy elmenteni a módosított fájlt, hogy ne veszítsek sokat a kép minőségéből?

BeeLord 08-09-2008 17:57

Lehet, hogy tévedek és képes lesz ez normális minőségben is elmenteni a dolgot.

Ati 08-09-2008 18:40

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 185989)
Ha megnyitom a filmfájlt a windows movie maker-rel, akkor hangosabbra tudom venni a hangsávot, de mivel ez egy alap windows program, természetesen ritka szar minőségben lehet csak elmenteni vele a filmet. Nem tudsz egy szoftvert mondani, amely ingyenes(vagy legalább a demo verziója elérhető) és képes úgy elmenteni a módosított fájlt, hogy ne veszítsek sokat a kép minőségéből?

Nem. Én is használtam azt, nekem nem volt semmi problémám a képminőséggel. Igaz sokkal rövidebb részekkel dolgoztam, és azoknak a kódolásával is elvolt pár órát.

Ati 08-09-2008 18:40

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 185990)
Lehet, hogy tévedek és képes lesz ez normális minőségben is elmenteni a dolgot.

Időt kell neki hagyni, plusz RENGETEG memóriát.

Redback 08-09-2008 18:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 185998)
Időt kell neki hagyni, plusz RENGETEG memóriát.

Plusz procit is eléggé kihasználja...

Ati 08-09-2008 19:12

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 185999)
Plusz procit is eléggé kihasználja...

Egy hosszabb filmnél közben el lehet menni nyaralni. :)

All times are GMT +1. The time now is 16:34.