Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Net use (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3111)

Penya 08-07-2008 16:56

Net use

Van egy problémám, ebben kérném a segítségetek. A helyzet a következő.

Van egy laptop, és egy pc. Van egy epson lx-1050es nyomató. A laptop és a pc össze van kötve lan kábellal. Mind2őn WinXp van.

Az lenne a cél, hogy a laptopról kellene nyomtatni egy régi, dosos programból (egy könyvelő program egész pontosan, ujegysz a neve, de ez mellékes).

Igen ám csakhogy a laptopon nincs LPT1(?)-es port így nem tudom csatlakoztatni hozzá a nyomatót, ezért hálózáton keresztül szeretnék nyomtatni. Ami nem is ütközik akadályba ameddig pl wordból nyomtatok, de ez a régi program vhogy nem ismeri fel a nyomtatót. A programban nem tudok semmi lényegeset állítani.

Lehetne venni egy usb-s átalakítót, ha egyáltalán van olyan, de sokkal gazdaságosabb lenne írni egy batch filet (lehet h nem is ezt kéne) a Net Use paranccsal, amihez sajnos nem értek. Ha valaki tudna segíteni ebben azt nagyon megköszönném. Még annyit h ezt a net use-t a szoftverfejlesztö tanácsolta, persze más megoldást is örömmel fogadok.

Annak is örülnék, ha valaki meg tudná mondani h mikor tudom h a batch file sikeresen futott le, mert próbáltam összerakni vmit de nem sok sikerrel jártam.

Redback 08-07-2008 17:04

USB átalakító van:
Tessék

Redback 08-07-2008 17:06

És itt megis tudod venni akár, 3000ft maximum ha boltban veszed
bocsi a linkelésért, nem volt kedvem szórakozni vele

Remedy 08-07-2008 17:17

\\gepneve\nyomtato hivatkozason elered a pcn levo nyomtatot?

ha igen, ezt add ki a laptopon

net use lpt1: \\gepneve\nyomtato /PERSISTENT: YES

Bogár 08-07-2008 18:18

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 185832)
Annak is örülnék, ha valaki meg tudná mondani h mikor tudom h a batch file sikeresen futott le, mert próbáltam összerakni vmit de nem sok sikerrel jártam.

futtasd a command ablakból.
Start menü -> Run (magyarul talán futtatás), majd oda beírod, hogy cmd.

Penya 08-07-2008 21:56

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 185836)
\\gepneve\nyomtato hivatkozason elered a pcn levo nyomtatot?

ha igen, ezt add ki a laptopon

net use lpt1: \\gepneve\nyomtato /PERSISTENT: YES

Ezt hogy is pontosan? Mert irtam egy ugyanilyet egy xy.bat kiterjesztésű file-ba, futtattam és annyi történt h az ablak megjelent egy pillanatra majd eltűnt, de semmi nem változott.

Az első kérdést meg nem értem. Igazából elérem a nyomtatót. nyomtatni is tudok vele, csak a könyvelőprogramból vmiért nem akar nyomtatni.

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 185842)
futtasd a command ablakból.
Start menü -> Run (magyarul talán futtatás), majd oda beírod, hogy cmd.

Köszi majd megnézem.

Remedy 08-07-2008 22:35

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 185864)
Ezt hogy is pontosan? Mert irtam egy ugyanilyet egy xy.bat kiterjesztésű file-ba, futtattam és annyi történt h az ablak megjelent egy pillanatra majd eltűnt, de semmi nem változott.

Az első kérdést meg nem értem. Igazából elérem a nyomtatót. nyomtatni is tudok vele, csak a könyvelőprogramból vmiért nem akar nyomtatni.

Köszi majd megnézem.

Nem muszaj batch file, egyszeruen az altalad is beidezett dos ablakba beirod ezt. A masik kerdes az, hogy tudsz-e igy hivatkozni a (feltehetoen) megosztott nyomtatodra.

Gyula 08-08-2008 16:00

új nyomtató ami usb-n csatlakozik vagy olyan laptop amin van lpt1? :cool:

Remedy 08-08-2008 16:05

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 185894)

Ennyi erovel irhat egy uj programot is. :)

Penya 08-09-2008 13:10

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 185894)

Meg egy Ferrari amivel ki tudom vinni a Szilícium-völgybe és hozzávágom a fejlesztő fejéhez. Amúgy vettem kábelt de továbbra sem megy :ASD Kezdem úgy érezni magam mintha átkot küldött volna rám Nyomtató Úr.

All times are GMT +1. The time now is 21:05.