Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   A piac, mint épület szerepe a játékban (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=291)

Lali 02-26-2006 22:38

A piac, mint épület szerepe a játékban

A játék legfeleslegesebb épülete jelen pillanatban a piac szerintem. Olyan, mint régen az őrposzt volt, vagy tán még annál is feleslegesebb. Megoldás kétféle van:
1: új funkciót adni a piacnak
2: megszüntetés és helyette valami más

Mit gondoltok ?

Láma 02-26-2006 23:02

Quote:

Originally Posted by Lali
A játék legfeleslegesebb épülete jelen pillanatban a piac szerintem. Olyan, mint régen az őrposzt volt, vagy tán még annál is feleslegesebb. Megoldás kétféle van:

Mit gondoltok ?

Egyszer-kétszer már felmerült levlistán sztem, és Ati azt írta hogy pénz csinálsra jó:)

Caesarion 02-27-2006 08:18

Quote:

Originally Posted by Lali

Mit gondoltok ?

Igaz, a piac csak foglalja a helyet és nem csinál semmit..
Esetleg valami olyasmit kéne csinálni, hogy mondjuk 2% piacnál kapsz +1 piacbelépőt, 4%nál +2 és így tovább...

drhb 02-27-2006 21:40

Quote:

Originally Posted by Caesarion
Igaz, a piac csak foglalja a helyet és nem csinál semmit..
Esetleg valami olyasmit kéne csinálni, hogy mondjuk 2% piacnál kapsz +1 piacbelépőt, 4%nál +2 és így tovább...

Ez jó ötlet lenne, csak az a baj, hogy ez vip szolgáltatás. Namármost, ha valakinek van 4% piaca, és +2-szer léphet fel, de nem vipes, akkor aggályokat vet fel, hogy őneki 4%-al kevesebb beépíthető területe van vipes társánál, aki ugyanannyiszor léphet fel. És ugye a vip olyan kényelmi szolgáltatásokat ad, amiket nem lehet mással helyettesíteni, de nem ad játékbeli előnyt(tehát elméletileg napi 3 belépéssel is elintézheted ugyanazt, mint 5-el, de 5-el kényelmesebb).

Szerintem inkább az kéne, hogy a piacokon zsoldosokat lehetne bérelni támadáshoz, egy piacon 100-at, ám támadáskor a seregnek csak bizonyos %-át(mondjuk 20%) tehetnék ki. Ugyanezt lehetne védekezésnél(itt is csak a védő sereg 20%-a lehetne), körönkénti bért kapnának, ami igen magas lenne, és minden csoportban ingadozna az ára.

Lali 02-27-2006 23:01

szerintem ne keverjük a hadi és a kereskedő funkciókat.
talán a személyiségeknél lehetne szerepe. a kereskedő vagy a gazdálkodó személyiségnél lehetne előny vagy hátrány a piac épülteke száma illetve hiánya.

esetleg a piacról visszaérkező árú egy ideig nem tűnne el a raktárból, ha van piacod. tehát nem raktárként működne a piac, hanem ha valamid ( bármennyi visszajön ) akkor mondjuk piaconként x körig nem tűnne el a rakiból.

Half 02-27-2006 23:07

Vagy:D lehetne a készlet halmozást korlátozni vele!!

drhb 02-28-2006 18:02

Quote:

Originally Posted by Half
Vagy:D lehetne a készlet halmozást korlátozni vele!!

Igen ez jó ötlet, mintha valahol már olvastam volna másik topicban, ott nem te írtad?

Caesarion 02-28-2006 18:15

Quote:

Originally Posted by drhb
Ez jó ötlet lenne, csak az a baj, hogy ez vip szolgáltatás. Namármost, ha valakinek van 4% piaca, és +2-szer léphet fel, de nem vipes, akkor aggályokat vet fel, hogy őneki 4%-al kevesebb beépíthető területe van vipes társánál, aki ugyanannyiszor léphet fel. És ugye a vip olyan kényelmi szolgáltatásokat ad, amiket nem lehet mással helyettesíteni, de nem ad játékbeli előnyt(tehát elméletileg napi 3 belépéssel is elintézheted ugyanazt, mint 5-el, de 5-el kényelmesebb).

Szerintem inkább az kéne, hogy a piacokon zsoldosokat lehetne bérelni támadáshoz, egy piacon 100-at, ám támadáskor a seregnek csak bizonyos %-át(mondjuk 20%) tehetnék ki. Ugyanezt lehetne védekezésnél(itt is csak a védő sereg 20%-a lehetne), körönkénti bért kapnának, ami igen magas lenne, és minden csoportban ingadozna az ára.

ezt a vip szolgátatást egyszerűen el lehetni törölni, vagy ha van piacod akkor nem kapod meg

director 02-28-2006 18:24

Quote:

Originally Posted by Caesarion
ezt a vip szolgátatást egyszerűen el lehetni törölni, vagy ha van piacod akkor nem kapod meg

azért ne töröljünk már előnyöket, jó?:) szerintem a piacot úgy ahogy van ki kéne venni.. vagy maradhat is éppen, mint ahogy az őrposzt is sokáig húzta.. :)

Caesarion 03-01-2006 11:55

őrposztal már nem találkoztam, mi volt az?

All times are GMT +1. The time now is 20:26.