Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Dreamweaver, honlapkészítés probléma (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2757)

It(AZ:)) 02-13-2008 15:02

Dreamweaver, honlapkészítés probléma

Nagyon kezdő vagyok a témában, és nincs ötletem,hogy lehetne megvalósítani:
Adott egy oldalon két table (cella, tábla nem tom, hogy híják magyarul :))), a felsőben novellacímek lennének felsorolva, rájuk kattintva az alsóban megjelenne a novella. Ezt kellene megvalósítanom valahogy, és legalább irányelvekre lenne szükségem :)Bármilyen megoldás érdekel(html, php, flash, egyéb :))

Ati 02-13-2008 15:06

Quote:

Originally Posted by It(AZ:)) (Post 158402)
Adott egy oldalon két table (cella, tábla nem tom, hogy híják magyarul :))), a felsőben novellacímek lennének felsorolva, rájuk kattintva az alsóban megjelenne a novella. Ezt kellene megvalósítanom valahogy, és legalább irányelvekre lenne szükségem :)Bármilyen megoldás érdekel(html, php, flash, egyéb :))

Legegyszerűbb megoldás: az oldalt oszd 2 fele, 2 frame legyen. Ezt a Dreamweaver tökéletesen kezeli. Állítsd be a méreteket, ahogy szimpatikus.

Fent egy sima html oldal, benne a címek. Mindegyik egy külön file-ra mutasson, és a file-t az alsó frame-ben nyisd meg. Ezt szintén be tudod állítani, hogy hova nyíljon, oda azt a frame nevet írd be, aminek elnevezted az alsót.

Eztán külön fileokba mentsd le a novellákat, olyan néven, amilyen néven hivatkoztál rájuk.

Ez nem lesz szép, mert a novella olvasása közben is ott marad a felső frame, amiben választani lehet. De ez a legegyszerűbb.

Én biztos ennél is egyszerűbben csinálnám: egy oldal a címekkel, és katt után egy teljesen új teljes oldal a novellával.

Rebellis 02-13-2008 15:07

Quote:

Originally Posted by It(AZ:)) (Post 158402)

Én a te helyedben nem cifráznám..
Az Ofice World vagy Excel-t választanám és mentés weblapként...
Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya....
Azért alap dolgokkal tisztában kell lenni..Pl.,hogy épül fel egy komplett....
Tudni kéne mik vannak a fejedben:-)
Kezdőként ezek elegek...
Html és kész..
Később lehet cifrázni keverni:-)
De ez már más téma...

Rebellis 02-13-2008 15:10

Egyszerre írtunk Atival:-)
Persze Ő profi:-)
Nekem hozzá volna kérdésem, hasonló témának kicsi részletében de nem érem el a megszokott módon:-)

It(AZ:)) 02-14-2008 08:04

Ok,köszönöm mindkettőtöknek, egyelőre akkor valószínű az egyszerű megoldást fogom választani -külön html file-ba mindent-de azért ezt a frame-es dolgot kipróbálom:)

BeeLord 02-14-2008 21:56

Lenne itt nekem is egy kérdésem. Egy zenelejátszót szeretnék elhelyezni az egyik oldalamon. Valami miniamp a neve(ha kell, megadom a linkjét). Lényeg, hogy annyit kér, tegyek fel a tárhelyre egy mappát, illetve az általam lejátszani kívánt zeneszámot. Erre fog ő hivatkozni. Még egy aranyos kódkreátor is van hozzá, ami megadja a kódot, amit a forrásban elhelyezve üzembe tudom helyezni a lejátszót. De...

Feltöltöm a mezei kis html fájlom immáron ezzel a miniamppal felturbózva, de az nem jelenik meg, csak egyaranyos fehér paca a helyén. Ha a gépről nyitom meg a hmtl fájlt, akkor meg működik rendesen. Mi lehet a gáz, hogy orvosoljam?

Ati 02-14-2008 22:04

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 158639)
Lenne itt nekem is egy kérdésem. Egy zenelejátszót szeretnék elhelyezni az egyik oldalamon. Valami miniamp a neve(ha kell, megadom a linkjét). Lényeg, hogy annyit kér, tegyek fel a tárhelyre egy mappát, illetve az általam lejátszani kívánt zeneszámot. Erre fog ő hivatkozni. Még egy aranyos kódkreátor is van hozzá, ami megadja a kódot, amit a forrásban elhelyezve üzembe tudom helyezni a lejátszót. De...

Feltöltöm a mezei kis html fájlom immáron ezzel a miniamppal felturbózva, de az nem jelenik meg, csak egyaranyos fehér paca a helyén. Ha a gépről nyitom meg a hmtl fájlt, akkor meg működik rendesen. Mi lehet a gáz, hogy orvosoljam?

Add meg í címet, ahova feltöltötted (ahol elérhető), ránézek a forrásra. Első tipp, hogy C:\Windows\blabla elérési utak vannak benne, ami feltöltve nem létezik.

BeeLord 02-14-2008 22:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 158641)
Add meg í címet, ahova feltöltötted (ahol elérhető), ránézek a forrásra. Első tipp, hogy C:\Windows\blabla elérési utak vannak benne, ami feltöltve nem létezik.

Csak webtárhyeles címekre vannak benne hivatkozások.

http://cbfl.uw.hu/baloldalc.html

Közben rájöttem egy csalafintaságra: egy htmlpad nevű programmal dolgozok. Ezzel nyitottam meg a fájlt és másoltam a forrásba a lejátszó kódját, de mikor el akartam menteni, lefagyott. Ezért megnyitottam jegyzettömbbel és azzal mentettem el. Na most... Ha a gépen lévő fájlt explorerrel megnyitom, semmi gáz. De ha ezzel a htmlpad-dal nyitom meg, vagy az explorerrel a netre feltöltött verziót, akkor eltűnik a lejátszó kódjából két sor.

Ati 02-14-2008 22:12

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 158643)
Csak webtárhyeles címekre vannak benne hivatkozások.

http://cbfl.uw.hu/baloldalc.html

Közben rájöttem egy csalafintaságra: egy htmlpad nevű programmal dolgozok. Ezzel nyitottam meg a fájlt és másoltam a forrásba a lejátszó kódját, de mikor el akartam menteni, lefagyott. Ezért megnyitottam jegyzettömbbel és azzal mentettem el. Na most... Ha a gépen lévő fájlt explorerrel megnyitom, semmi gáz. De ha ezzel a htmlpad-dal nyitom meg, vagy az explorerrel a netre feltöltött verziót, akkor eltűnik a lejátszó kódjából két sor.

Ha rákattintok a lejátszásra, akkor nekem elindul a zene.

Ati 02-14-2008 22:14

Az "&"-okat célszerű lecserélni "&"-re, de még így is megy.

All times are GMT +1. The time now is 13:06.