![]() |
Több funkciós épületek müködése ember hiány esetén
A játékban előfordulnak általam több feladatúnak nevezet épületek. Melyek rendelkeznek elsődleges és másodlagos feladatokkal az én értelmezésem szerint.
Eddig úgy gondoltam, ha ezek az épületek nem működnek, akkor az elsődleges tevékenységüket nem végzik el, ahogy a súgó is utal rá. Ellenben a másodlagos feladatukat tovább folytatják. Ebben az elképzelésemben tovább erősített a bankokról szóló állásfoglalás. Most kétségeim támadtak egy másik topick miatt, ezért úgy döntöttem, hogy tisztázom a helyzetet. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2710) A következőkben felsorolom a több feladatú épületeket. Az 1-es számmal mindig az alap feladat lesz jelölve a másodlagost 2-essel, jelölöm. Mindegyik mellé oda írom, hogy ember hiány esetén szerintem melyik funkciója működik, vagy nem. Bank: -1 (megfelelő pénzmennyiség esetén a kereskedő személyiségnél kamatozzon) emberhiány "emh" esetén nem működik "0" -2 (a bankok számától függően védi a bent lévő pénz bizonyos százalékát) emh működik "I" Kocsma:-1 (tolvajok lakhelye- ha nem működik elmennek a tolvajok-) emh "0" -2 ( a köz és katonai morál javítása) eddig úgy gondoltam, hogy emh "I" . Egy másik topic szerint pedig emh "0".(http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2710) Templom:-1 (varázslók lakhelye- ha nem működik elmennek-) emh "0" -2 (rúnatermelés- a súgó szerint mind kettő elsődleges feladat hát nem tudom) még nem volt nem működő templomom, ezért emh "0" ??? Kórház: -1 (300 emberenként +1%-os népesség növekedés) emh "0" -2 (betegség gyógyítása) emh "0" . Bár reménykedek, hogy ebben tévedek. ??? Őrtorony:-1 ( torony bonusz adása) emh "0" ??? Ilyen kor úgy kell tekinteni a tornyokra mint egy nem működő bányára ???, vagy csak 2*-es, vagy 3*-os szorzót nem szabad figyelembe venni? -2 (védelem során az íjászoknak lőpozíciót biztosít) emh "0" Komoly kétségeim támadtak. A másodlagos feladatokról szóló elképzelésem bár logikusnak tűnik, ha bizonyos épületeknek nem rendelkeznének két elsődleges feladattal. Remélem közösen végérvényesen tisztázni tudjuk ezeket a dolgokat! |
a templomot nem tudom, mert sose figyeltem erre.
a kórháznak, és a kocsmának egyik "szerepe" sem müködik emberhiány esetén tudtommal. toronynál a toronybónuszt a nem müködö tornyok után nem kapod meg |
Ha a templomok nem működnek, akkor se a varázslók nem maradnak meg bennük, se rúnát nem termelnek.
Ha a kórházak nem működnek, akkor se a bevándorlást nem segítik elő, se a gyógyulást. Ha a kocsmák nem működnek, akkor se a tolvajok nem maradnak meg bennük, se a morálra nincsenek hatással. Ha a tornyok nem működnek, akkor nem adnak plusz védelmi bónuszt. |
Quote:
Akkor viszont nem az lenne a logikus, ha a bankok se védenék a pénzt ha nem működnek? Így a nem kereskedőknél is szerepet kapna a bank, nem az figyelne legalul az intézőben, mondván tökmindegy, hogy működik-e vagy sem. Ráadásul a tolisok kapnának egy esélyt pl az óriások ellen. |
Quote:
|
Quote:
Ettől függetlenül, már leírtam, hogy milyen elv alapján működik ez így, ez az álláspont nem változott. |
Ezek a bankok nem üresek, figyelik öket kamerával, biztonsági őr is akadhat benne, De, amikor lázadás van egy országban (pl: Argentina, Kenya) akkor azért elég sok mindent elvisznek az emberek. És a tolvaj tudja kinyitni a macit, különben csak zsebes. És kösz a gyors reagálást, még ha nem is értek vele egyet teljesen.
|
Quote:
:D:D |
Quote:
És akár 1000 körről is lehessen hatékonyan lopni:-))) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 03:41. |