Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Piaci átlagár számítása visszatérő áruknál (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2714)

Paliking 01-31-2008 09:07

Piaci átlagár számítása visszatérő áruknál

Sziasztok!

Engem az érdekelne, kinek mi a tapasztalata - ha egyáltalán lehet ilyen ezzel kapcsolatban - a piacról visszatérő áruk esetében az átlagár számítással kapcsolatosan.
Ez szerintem azért érdekes kérdés, mert nem mindegy mikor számolja a rendszer az átlagárat, ez ugyanis befolyásolhatja azt, hogy elvész az áru, vagy nem, ha szerencsétlenül sikerült kitenni, vagy a kirakás óta olyan változások történtek a piacon.

1. eset: akkor számol átlagárat, amikor kikerül a piacról az áru, és csak azokkal az árukkal, amelyek abban a pillanatban a piacon vannak, és az éppen kijövő áru beleszámít az átlagba

2. eset: akkor számol átlagárat, amikor kikerül a piacról az áru, és csak azokkal az árukkal, amelyek abban a pillanatban a piacon vannak, és az éppen kijövő áru NEM számít bele az átlagba

3. eset: akkor számol átlagárat, amikor kikerül a piacról az áru, de azokkal az árukkal, amelyek abban a pillanatban a piacon vannak és a piacra tartanak, és az éppen kijövő áru beleszámít az átlagba

4. eset: akkor számol átlagárat, amikor kikerül a piacról az áru, de azokkal az árukkal, amelyek abban a pillanatban a piacon vannak és a piacra tartanak, és az éppen kijövő áru NEM számít bele az átlagba

5-8. eset: ugyanaz mint fent, azzal a különbséggel, hogy akkor számolja az átlagárat a rendszer, amikor körváltás után visszajön az áru.

Lehet, hogy erre csak Ati tud választ adni :)

BigPi 01-31-2008 10:51

Én bizony a kettesre szavaznék.

Ati 01-31-2008 11:01

A témát átmozgattam az általános beszélgetésekbe, mert kezdő játékosnak a piac arra való, hogy vásároljon rajta, és eladja a felesleges cuccait. Nem érinti, hogy mi az átlagár.

(Persze másnak is erre való a piac. ;))

Valezius 01-31-2008 11:05

Na akkor most már nem jár bünti, ha megkérdezem, hogy nem mindegy?

Akármelyik is igaz befolyásolni nem igazán tudod...

richardka 01-31-2008 11:07

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 155837)
Na akkor most már nem jár bünti, ha megkérdezem, hogy nem mindegy?

dehogynem tudod, ha átveszed a piacot:))

Ati 01-31-2008 11:10

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 155837)

1/A-ban volt legalább egy darab emlékezetes piacátvétel. Sokan nagyon mérgesek voltak akkor... :)

Valezius 01-31-2008 11:41

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 155838)
dehogynem tudod, ha átveszed a piacot:))

Nem azt mondtam, hogy az átlagárat nem tudod befolyásolni, hanem semmivel se kerülsz előnyösebb helyzetbe, ha tudod, hogy a 4variációból melyik áll fenn.
Semmivel se tudsz többet tenni a céljaidért, mintha nem tudnád.

Paliking 01-31-2008 14:15

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 155846)
Nem azt mondtam, hogy az átlagárat nem tudod befolyásolni, hanem semmivel se kerülsz előnyösebb helyzetbe, ha tudod, hogy a 4variációból melyik áll fenn.
Semmivel se tudsz többet tenni a céljaidért, mintha nem tudnád.

De tudsz, mert úgy időzíted a piacra való kirakásokat, felvásárlásokat stb.

Paliking 01-31-2008 14:19

Nekem egyébként logikusnak a 6-os eset tűnik.

All times are GMT +1. The time now is 00:34.