Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Gondban vagyok! Nem megy hálózaton a net! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2689)

Tsobi 01-24-2008 16:07

Gondban vagyok! Nem megy hálózaton a net!

Sziasztok! Kis segítségre lenne szülségem a hozzáértőktől !

A tegnapi napon szert tettem a sajátom mellett még egy számítógépre,és eszembe jutott,hogy arról is elérhetővé teszem a netet. Azon melegében leszaladtam a sarki PC Dokihoz és megvettem a Router-t és a megfelelő kábeleket a művelethez. Össze is kötöttem a gépeket,meg is alkottam a hálózatot,prímán lehet a két gépben megosztani dolgokat,ezzel nincs is gond.
Amikor csatlakozni szeretnék a netre,akkor nem engedi a saját gépemen,értelemszerűen ekkor a másikon sincs net.
Próbálkoztam az internetbeállításokkal,de mindeddig sikertelenül :(

A kérdésem erre vonatkozna: mit,hogyan kell nekem beállítani,hogy mindkét gépen menjen a net?
Ha számít a nettípus,a router-típus vagy bármilyen adat kellene a megoldáshoz,szívesen megadom.

Előre is köszi a segítséget! :)

Phoenix 01-24-2008 16:18

Azok az adatok jók lennének :)
De most elsőre arra tippelnék, hogy az "új gépen" az alapértelmezett átjáró nincs beállítva a hálózati beállításoknál.

Ati 01-24-2008 16:23

A routerben állítsd be a netet. Ott kell megadnod a felhasználói nevet, jelszót, egyéb beállításokat, amik eddig a saját gépeden voltak.

Tsobi 01-24-2008 16:25

DSL-360R típusú modemem van,a router meg TL-R460.
T-Online -os.

A gáz az,hogy teljesen lüke vagyok hozzá,így ha mondasz valamit,hogy állítsak be,akkor mondd pls,hogy hol tehetem azt meg :p

Tsobi 01-24-2008 16:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 153998)
A routerben állítsd be a netet. Ott kell megadnod a felhasználói nevet, jelszót, egyéb beállításokat, amik eddig a saját gépeden voltak.

Ezt hol tudom megtenni? :$

Ati 01-24-2008 16:27

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 153999)
T-Online -os.

A gáz az,hogy teljesen lüke vagyok hozzá,így ha mondasz valamit,hogy állítsak be,akkor mondd pls,hogy hol tehetem azt meg :p

A router kézikönyvében ennek benne kell lennie.

Kubbi 01-24-2008 16:32

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 153999)
T-Online -os.

Belépsz a router felületére, 192.168.2.1 vagy valami hasonló, ott meg a general setupba beállítod a netednek megfelelő szutykokat. :)

Ati 01-24-2008 16:32

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 154003)
Belépsz a router felületére, 192.168.2.1 vagy valami hasonló

Ez elég sokminden lehet, de ez is benne kell, hogy legyen a kézikönyvben.

Phoenix 01-24-2008 16:34

Mivel két gép között van kapcsolat, ezért van alapértelmezett átjáró, szval azt kéne beírni...nem?

Kubbi 01-24-2008 16:37

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 154005)
Mivel két gép között van kapcsolat, ezért van alapértelmezett átjáró, szval azt kéne beírni...nem?

Igen
startmenü/futtatás/cmd/ott beírni: ipconfig
Mármint Matador így tudod megnézni azt a címet ami segítségével eléred a router kezelő felületét.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 154004)
Ez elég sokminden lehet, de ez is benne kell, hogy legyen a kézikönyvben.

Amit mi kaptunk kézikönyv az egy cd-n volt amely cd-n a cég összes kézikönyve megtalálható volt kivéve pont a mi típusú routerünket. De még csak hasonló se volt. :D

All times are GMT +1. The time now is 20:42.