Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Madárpókok és egyéb ízeltlábúak (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2582)

Toti 12-21-2007 11:25

Madárpókok és egyéb ízeltlábúak

Azt hiszem, hogy a cím magáért beszél.

Kérdezem, hogy vkinek van-e ilyen állata, esetleg érdekel ez vkit?
Esetleg mit tart, ha van, vagy szándékozik-e erre?

Valamint tartási szokások, esetleg pároztatás.

El is kezdem: Most perpill egy Br. Vagans-om van, kis apró 4-5 cm lábfeszű.
De rendelés alatt áll egy Ac. Geniculata( ez volt nekem régen is, de mivel elég idős volt feladta a harcot:(), egy Br. Smithi-t, valamint egy Br. Emiliát. Ezeket várom, hogy megérkezzenek hozzám.

Továbbá skoriótartók ( ha van ilyen ) hozzászólásait is várom.

Dragi 12-21-2007 11:37

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 144967)
Azt hiszem, hogy a cím magáért beszél.

Kérdezem, hogy vkinek van-e ilyen állata, esetleg érdekel ez vkit?
Esetleg mit tart, ha van, vagy szándékozik-e erre?

Valamint tartási szokások, esetleg pároztatás.

El is kezdem: Most perpill egy Br. Vagans-om van, kis apró 4-5 cm lábfeszű.
De rendelés alatt áll egy Ac. Geniculata( ez volt nekem régen is, de mivel elég idős volt feladta a harcot:(), egy Br. Smithi-t, valamint egy Br. Emiliát. Ezeket várom, hogy megérkezzenek hozzám.

Továbbá skoriótartók ( ha van ilyen ) hozzászólásait is várom.

csípet már meg valamelyik "dög" mármint kedves aranyos jószágod ? :D:D:D

Toti 12-21-2007 11:42

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 144969)
csípet már meg valamelyik "dög" ?

Nem. De nem is azért vannak, hogy fogdosd, meg a kezedben tartsd őket. Nem ott a helyük, hanem a terráriumban. Azok csak a filmes trükkök sokasága amit az ember lát a tv-ben. Persze legtöbbször a Br. Smithi-t mutogatják. A legtöbb Indiana Jones filmben az van. Elég szép pók, és jámbor is. Legtöbbször menekül. Ami most nekem van, meg ami lesz ( Geniculata) azok a támadóbb fajtávól vannak. Deállank védekezőbe és támadnak. Legtöbbször a szőrt rugdossák le a potrohukról, de ha ez nem elég akkor marnak is. Meg nem is akarom soha megfogni őket. meg meg is viseli őket, ha piszkálják. Igaz ami volt nekem, annak 15cm-es lábfesztáva volt kb. Az kb annyi, mint a tenyered. És annak 1-3 mm méregfoga van. Mintha egy kést belédszúrnának. Olyan érzés lehet. Persze ezt olvastam mások ilyen "élményéből."

Dragi 12-21-2007 11:44

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 144974)
Nem. De nem is azért vannak, hogy fogdosd, meg a kezedben tartsd őket. Nem ott a helyük, hanem a terráriumban. Azok csak a filmes trükkök sokasága amit az ember lát a tv-ben. Persze legtöbbször a Br. Smithi-t mutogatják. A legtöbb Indiana Jones filmben az van. Elég szép pók, és jámbor is. Legtöbbször menekül. Ami most nekem van, meg ami lesz ( Geniculata) azok a támadóbb fajtávól vannak. Deállank védekezőbe és támadnak. Legtöbbször a szőrt rugdossák le a potrohukról, de ha ez nem elég akkor marnak is. Meg nem is akarom soha megfogni őket. meg meg is viseli őket, ha piszkálják. Igaz ami volt nekem, annak 15cm-es lábfesztáva volt kb. Az kb annyi, mint a tenyered. És annak 1-3 mm méregfoga van. Mintha egy kést belédszúrnának. Olyan érzés lehet. Persze ezt olvastam mások ilyen "élményéből."

de azért azt a terráriumot csak kell takarítani vagy nem ?:) vagy nem csinál "rumlit" ?:)

Toti 12-21-2007 11:48

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 144976)
de azért azt a terráriumot csak kell takarítani vagy nem ?:) vagy nem csinál "rumlit" ?:)

Perszem hogy ki kell. Általában a meghagyott tücsimaradványok, meg esetleg az ürüléke amit ki kell szedni. Meg ha már nagyobb, akkor az egérmaradványokat:D De De ha harciasabb, akkor hosszú csipesszel meg lehet oldani ezt. De általában el lehet "kergetni" onnan. Gyorsnak eléggé gyorsak. De aki foglakozik velük az általában ismeri a pókja szokásait.

Dragi 12-21-2007 11:52

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 144980)
Perszem hogy ki kell. Általában a meghagyott tücsimaradványok, meg esetleg az ürüléke amit ki kell szedni. Meg ha már nagyobb, akkor az egérmaradványokat:D De De ha harciasabb, akkor hosszú csipesszel meg lehet oldani ezt. De általában el lehet "kergetni" onnan. Gyorsnak eléggé gyorsak. De aki foglakozik velük az általában ismeri a pókja szokásait.

aha. értem :) és hogy van az etetés van náluk is koplaltatás ? vagy 1* bezabál és sokáig húzza ? bocsi de érdekel a téma mert nem sokat tudok a pókokról :) remélem nem gond :)

Dragi 12-21-2007 11:56

és a Grínpísz mit szól ahhoz hogy egeret kajolnak ?:D:D:D

Toti 12-21-2007 11:56

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 144986)
aha. értem :) és hogy van az etetés van náluk is koplaltatás ? vagy 1* bezabál és sokáig húzza ? bocsi de érdekel a téma mert nem sokat tudok a pókokról :) remélem nem gond :)

Dehogy gond. Szívesen mesélek erről. A kisebb pókoknak elég napont-kétanponta ey tücsi. Nagyobbaknak heti egykettő nagyobb tücsök, vagy kisegér. / szopósegérnek nevezik: kis apró rózsaszín egerek. A nagyobbk már megbirkóznak a nagyobbakkal is/ Általában a 25-30 C° fokot kedvelik, valamint 65-80%-os páratartalmat. De ez pókfüggő. Meg vannak talajlakó fajok, meg fánlakók. Különböző terrárium kell nekik, és mások a szokásaik.
Kajaügyileg elég sokáig húzzák. Általában hónapokat is kibírnak kaja nélkül.Amit olvastam, az évegik húztakaja nélkül. Na azért ennyire nem, de 1.5-2 évig elélt kaja nélköül ha jól tudom. De az elég nagy volt.

Toti 12-21-2007 11:57

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 144988)
és a Grínpísz mit szól ahhoz hogy egeret kajolnak ?:D:D:D

Nem tudom, de nem is érdekel:D ragadozó állatok ezek. Természetes körülmények között is hasonló állatokat kajolnak. Meg ezeket az egereket erre "tenyésztik". / a halálra:D:D:D/

Dragi 12-21-2007 11:57

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 144989)
Dehogy gond. Szívesen mesélek erről. A kisebb pókoknak elég napont-kétanponta ey tücsi. Nagyobbaknak heti egykettő nagyobb tücsök, vagy kisegér. / szopósegérnek nevezik: kis apró rózsaszín egerek. A nagyobbk már megbirkóznak a nagyobbakkal is/ Általában a 25-30 C° fokot kedvelik, valamint 65-80%-os páratartalmat. De ez pókfüggő. Meg vannak talajlakó fajok, meg fánlakók. Különböző terrárium kell nekik, és mások a szokásaik.
Kajaügyileg elég sokáig húzzák. Általában hónapokat is kibírnak kaja nélkül.Amit olvastam, az évegik húztakaja nélkül. Na azért ennyire nem, de 1.5-2 évig elélt kaja nélköül ha jól tudom. De az elég nagy volt.

jah tudom állatkereskedésbe szokott lenni szopósegér kiírva 20 pénzér vagy mennyiért :)

Toti hívhatlak mostantól Pókembernek ?:D és pároztatni szoktad őket ?:D vagy csak vannak oszt annyi ?:D

All times are GMT +1. The time now is 00:53.