Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Zuhanó piaci árak (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2430)

Cassandra 10-27-2007 16:56

Zuhanó piaci árak

Főként tapasztalt játékosok véleményét várom.

Az egyik csoport piaca (Nem mondom melyik, nem akarok szabályt sérteni.) egy ideje nemkicsit megbolondult.

Mióta az ominózus csoportban leledzem ilyen alacsony árakat még nem láttam mint amilyenek lassan egy hónapja vannak (Sőt, talán még egyetlen csoportban se láttam ilyesmit.). Konkrétumot nem nagyon merek beítni, csak arányokat. Lényegében mindhárom piacon az árak az eddigieknek a harmadára (sőt van ami negyedére) csökkentek és ez a csökkenő tendencia még mindig erősen megvan.

Pusztán kíváncsiságból, mi okozhat ilyen drasztikus árzuhanást?

Ps.: Remélem ez a topik nem ütközik semmilyen szabályba, direkt nem írtam pontos adatot, ellenben a jelenség háttere nagyon érdekel.:)

Smooth Scroller 10-27-2007 17:02

vmi olyasmi, hogy nincsenek a csoport elen mrd-okkal rendelkezo orik, akik idonkent felvasaroljak a lezuhant aru cuccokat, hogy aztan visszarakjak dragabban. es itt nem nehany ezer 1segre gondolok termeszetesen.

az egesz csoport valszeg kisebb hekis, vmit termelo, eladni szandekozo orikbol all. mivel a kinalat van csak meg a kereslet meg hianyzik, ezert nem er semmit a piacon levo aru.

vmi ilyesmi lehet.

Fefe013 10-27-2007 17:05

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 132133)
vmi olyasmi, hogy nincsenek a csoport elen mrd-okkal rendelkezo orik, akik idonkent felvasaroljak a lezuhant aru cuccokat, hogy aztan visszarakjak dragabban. es itt nem nehany ezer 1segre gondolok termeszetesen.

az egesz csoport valszeg kisebb hekis, vmit termelo, eladni szandekozo orikbol all. mivel a kinalat van csak meg a kereslet meg hianyzik, ezert nem er semmit a piacon levo aru.

vmi ilyesmi lehet.

Én is erre gondolok, tul sok a termelt cucc meg az írt teki és a marshal keresztet ez lentebb dobja, a kínálat jobbra tolódik v vmi hasoló:D

Cassandra 10-27-2007 17:10

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 132133)

vmi ilyesmi lehet.

Mondjuk nem vagyok a csoport "élén", de azért nem hiszem, hogy akik ott űlnek sok-sok hektáron, azoknak ne lenne mit a tejbe aprítani.:)

A kicsiknek ez most kifejezetten jó, az tuti. De pl alig győzöm a HT-t a katipiac után állítgatni, mert lehet, hogy amiért kitette legutóbb a katonákat (akkor még jó ár), az következő alkalommal már pont elég ahhoz, hogy a rablóbandák martalékává váljanak.

Lassan fél éve vagyok a csoportba és a toppban ekkora változást nem láttam, ami ezt előidézhette volna.

Cassandra 10-27-2007 17:11

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 132134)
Én is erre gondolok, tul sok a termelt cucc meg az írt teki és a marshal keresztet ez lentebb dobja, a kínálat jobbra tolódik v vmi hasoló:D

Mindhárom piacon?:)

Fefe013 10-27-2007 17:13

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 132136)
Mindhárom piacon?:)

Ha megnő a kínálat, akkor ez van! Nekem ezt tanították annak idején közgázból:D /de rég volt:D/

Cassandra 10-27-2007 17:18

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 132137)
Ha megnő a kínálat, akkor ez van! Nekem ezt tanították annak idején közgázból:D /de rég volt:D/

Mennyire kell megnőnie a kínálatnak ahhoz, hogy három piacon, minden áru ára a töredékére essen?:D

Láttam már hogy hogy le tudnak menni néha az árak, de személy szerint ilyen intenzív elértéktelenedéssel eddig nem találkoztam.

Synkel 10-27-2007 17:21

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 132138)
Mennyire kell megnőnie a kínálatnak ahhoz, hogy három piacon, minden áru ára a töredékére essen?:D

Láttam már hogy hogy le tudnak menni néha az árak, de személy szerint ilyen intenzív elértéktelenedésselé eddig nem találkoztam.

A kínálat nem feltétlen nőtt meg, inkább a kereslet csökkent drasztikusan. Nincsenek nagyarányú fedezések, nem kell a fedezett területet beépíteni, és nincs veszélyben a top sem, így nem érdekük magasan tartani az árakat.

NorB 10-27-2007 17:21

az árakat szándékosan is le lehet vinni a gazdagok által mondjuk úgy, politikai okokból :)

Cassandra 10-27-2007 17:24

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 132140)
A kínálat nem feltétlen nőtt meg, inkább a kereslet csökkent drasztikusan. Nincsenek nagyarányú fedezések, nem kell a fedezett területet beépíteni, és nincs veszélyben a top sem, így nem érdekük magasan tartani az árakat.

Na akkor majd jól felszaladok és reszkessenek csak.:D
Kár, hogy nehezen viselem a magaslati levegőt.:D

All times are GMT +1. The time now is 13:49.