![]() |
Ki,hogyan ünnepel Októberben ?
Üdv Mindenkinek !! :)
Egyébbe nyitom a topicot és szeretném,ha politikától függetlenül minden idelátogató elmondaná,hogyan ünnepli pl.Október 23-át. Sokan azt mondják,hogy félnek kimenni,mert hogy így a rendőrök,úgy a huligánok .. Szerintem semmi ok a félelemre .. hisz ünnepségek lesznek,pártállástól függetlenül emlékezünk az 56-os eseményekre,az elesettekre,a hősökre .. miért lenne balhé egy megemlékezésen? Butaság ... Én pl szinte biztosan kimegyek 23-án valamelyik 56-os színhelyre és békésen emlékszem meg az ott történtekről ! Természetesen ha bármelyik társamat támadás vagy provokáció éri,akkor odaállok mellé és megvédem vagy vele együtt veszem fel a harcot,ha azzá fajul. De itt ígérem meg,hogy provokálni nem fogok :p |
Nos alapvetően nevetségesnek(annyira azért nem mosolyfakasztó) tartom, hogy egy nemzeti ünnep kapcsán várható, vagy nem várható tüntetésekről, harcokról kell beszélnünk...
Én személy szerint itthon fogok "ünnepelni". Munkaszüneti nap révén itthon lesz az egész család, amire egész évben ritkán van precedens. Talán lezavarunk este egy kártyapartit és beszélgetünk kicsit. Lényeg, hogy együtt vagyunk. Nekem ez sokkal többet jelent, mint keseregni órák hosszat a múlton. És ha ezzel kezdtem rövid mondanivalóm, ezzel is fejezem be: ha lesz erőszakos cselekménnyel egybekötött tüntetés(nevezzük meg - vandálkodás) a fővárosban, remélem idén is kőkeményen fellép ezek ellen a rendőrség. |
Én elmegyek a helyi ünnepségre, h így emlékezzek meg a mártírjainkról, akik fel merték emelni a hangjuk annak idején az elnyomók ellen!
Remélem a megemlékezőkhöz kegyes lesz az időjárás, de az ünnepségek után bízom benne, h jó szeles, esős, hideg idő lesz, rem így már nem lesz olyan vonzó a járdalapdobálás, stb |
Quote:
A másik, azt hiszem legurítok egy sört a tiszteletükre, és előveszem Király Béla visszaemlékezéseit (Amire nincs ige), abból olvasok pár oldalt. Ja meg meghallgatom olasz barátaink dalát, az Avanti raggazi di Pest, avanti ragazzi di Buda-t. |
Quote:
Fuss neki még párszor a kommentjének. Aztán még párszor. Ha megvan, akár bocsánatot is kérhetsz tőle. Az ünnep örömére ma kifestettem az előszobát nemzeti színűre, holnap rámegyek még egy réteggel. |
Én úgy vettem, h BeeLord a vandál tüntetőket ítéli el nem pedig az ünneplőket, és ha vki kesereg vmin attól még nem tesz kárt mások testi épségében, tulajdonában..................
|
Quote:
Köszönöm Csokibá és Fefe.:) |
Békés, nyugodt ünnepet kívánok mindenkinek!
|
Quote:
Neked is viszont. |
Atyaég. Értő olvasásból egyes. Leülhetsz.
mod: ezt már nem törlöm, még ha hülyén is néz ki így magában. |
All times are GMT +1. The time now is 06:37. |