Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Top kibővítése szövivel (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2347)

Seldon 09-23-2007 20:08

Top kibővítése szövivel

Egy "apró" ötletem támadt, nem tudom másnak is eszébe jutott-e már, ha valakinek igen, sorry, nem tudtam róla, így merem sajátként tálalni :)

Tehát:
Hamarosan eljut oda a hódítós közönség hogy lesznek 8-9 személyiségű országok is (ez a veszély engem nem fenyeget, de ennyit is rólam). Jelenlegi topkörszámlálást mindenki ismeri, ha a helyezése szerint a kékjének megfelelő topmagasságban van, elkezd ketyegni a 336 köre.
De el fog jönni az az idő, hogy akár több 8-9 személyiségű ori egy szöviben van :)
(ezzel még egy fél dekányi újat se mondtam, tudom)

Az ötlet annyi lenne, hogy a szövitagok egymásnak ne számítsanak bele a helyezésbe. Egyszerűség kedvéért mindenkire ki lehetne terjeszteni, nem csak a nagyon skizo országokra :)

2 példa rá:
1:
Fiktív 100fős csoport, 4fő szövi, egyik se kék. egyik a 30ik helyen áll, másikak 31-32-33. Ebben az esetben amit mondok, ezeknek is pörögne a köre, nem csak a 30iknak.
2:
Ugyanez a csoport, csak a helyezések pl: 26, 30, 31, 33.
Ebben az esetben értelemszerűen csak a 31ik kapná ezt a bónuszt, hisz a 33ik felett egy másik ori van, és a 26os (mivel nem "tőszomszédok") beleszámít a pontlistába.
Csak a közvetlen egymásmellettiségre gondoltam :)

Most jön a megoldandó probléma, ezt már régebben is sokan felvetették, de nem emlékszem megoldásra.

Nagyobb személyiségeknél jönne ki ez kedvezően, pl 2 db 9személyiségű ori 1 szöviben. mindkettőnek 336 kört kell eltölteni, de ez értelemszerűen csak egyiknak adatik meg egyidőben. Ha ez a szövi teszemazt fel tud menni 1-4 helyekre, akkor ha a 3-4ik is a két 9es, akkor is telne a körük.

Sajnos én is látom az ötlet legnagyobb hibáját, a kijátszhatóságot...
fenn 1-2 nagy ország, akik úgy döntenek beveszik a 8-9es személyiségűt, és annak csak a 3-4ik hely elérése a cél, utána sínan van, hiába 10edakkora akár, mint a két első...

Nagyjából elmondtam mit akarok, mire gondoltam, kíváncsi vagyok mások, nálam okosabbak látnak-e benne fantáziát, és akár beépíthetőséget a játékba :)

Synkel 09-23-2007 20:40

Anno a fordulás nehezítésekor ki lett vesézve ez a téma is, de nem kellett lépni az ügyben. A magam részéről most se hiszem, hogy sürgős lenne.

Seldon 09-23-2007 20:45

Még nem sürgős, egyetlen szövt ismerek ahol ez hamarosan fennállhat, de párat még fordulniuk kell azért :)
Igazából tudom milyen madáragyam van, és addig dobtam fel az ötletet míg benne van a fejemben :D

Ati 09-23-2007 20:45

Merj szóbaállni a kezdőkkel is, és máris nincs ez a kérdés. A többségük nem harap. :)

Seldon 09-23-2007 21:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 126214)
Merj szóbaállni a kezdőkkel is, és máris nincs ez a kérdés. A többségük nem harap. :)

Töredelmesen bevallom ma estére nincs annyi agyam hogy ezt megfejtsem :)
Mire gondolsz?

Ati 09-23-2007 21:36

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 126230)
Töredelmesen bevallom ma estére nincs annyi agyam hogy ezt megfejtsem :)
Mire gondolsz?

Arra, hogy a szövi ne 4 darab 10-esből álljon. Ha van benne 3 kezdő, akkor máris nem kérdés, hogy kinek lesz meg a top1 hely, mivel a többieknek nem kell a feljutáshoz.

Seldon 09-23-2007 21:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 126233)
Arra, hogy a szövi ne 4 darab 10-esből álljon. Ha van benne 3 kezdő, akkor máris nem kérdés, hogy kinek lesz meg a top1 hely, mivel a többieknek nem kell a feljutáshoz.

Ebben a megközelítésben tökéletesen igazad van :)
De saját példa is, hogy egy régi szövit már nem csak a játék, de a barátság is összetart :)
Ők váljanak szét, és ha véletlen ugyanabba a csoportba fordulnak, harcoljanak is az elsőbbségért?

Ati 09-23-2007 21:49

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 126235)
Ebben a megközelítésben tökéletesen igazad van :)
De saját példa is, hogy egy régi szövit már nem csak a játék, de a barátság is összetart :)
Ők váljanak szét, és ha véletlen ugyanabba a csoportba fordulnak, harcoljanak is az elsőbbségért?

Ha már a topot a sokszemélyiségűek szeretnék uralni, akkor ez a minimum.

Mégjobban a sokszemélyiségűek privilégiumává tenni, sőt, ezt még segíteni is, azt hiszem, hogy kifejezetten negatív hatású lenne.

Miért kapják meg a többszemélyiségű országok a top1 helyet harc nélkül? Amikor ráadásul nem is top1. Hatalmas kivételezésnek tűnik a sokszemélyiséges országok részére, mindenki más kárára.

Seldon 09-23-2007 21:58

Hatalmas kivételezés, az tény...
Igazán azt remélném hogy valakinek lesz ötlete hogyan lehet visszaszorítani a visszaélést..
pl amire gondolok: csak a 8-9 személyiségűekre lehetne érvényes, csak ők nem állnának a másik útjába így.

Elsősorban azért akartam mindenkire kiterjeszteni, mert egy szabály akkor jó, ha általános érvényű és könnyen érthető.

Ati 09-23-2007 22:00

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 126242)
Elsősorban azért akartam mindenkire kiterjeszteni, mert egy szabály akkor jó, ha általános érvényű és könnyen érthető.

Most elég könnyen érthető: a top1 az első helyen álló országot jelenti, és nem többet.

All times are GMT +1. The time now is 17:15.