![]() |
védelem emelése
Üdv, nagyon rég volt már országom, és nem emlékszem rá, hogy a fajomból eredő védelmi százalékok, a varázslásból eredő, és az őrtornykból eredő összeadódik-e, vagy van egy felső korlát. És az őrtoronyba férő íjjászok védel duplázódása, azt jelenti, hogy 12 pont a 6 helyett? Ha valak itud segíteni, azt előre is köszönöm.
|
Quote:
A védelemre nincs felső korlát, a sugóban le van írva, hogy mi hány százalékkal emeli a védelmedet. Alsó korlát van, ha az országod területénél kisebb a védőértéked, akkor az országod területe a védőérték. |
Quote:
|
A módosítók egyszerre hatnak, de nem összeadódnak, hanem szorozni kell velük.
|
"A védőerő kiszámításakor először a saját sereged védőértékét számold ki, beleértve az őrtornyokba vonuló íjászokat is, majd ehhez add hozzá a segítő seregek értékét. A többi tényezőt ezzel szorozd: ork kitámadási bónusz, katonai morál, védelem varázslat, magányos farkas bónusza, őrtornyok területarányos védőértéke, országod hadügyi fejlettsége, faji bónuszok."
|
Quote:
Na mindent elmondtak, én meg nem találtam kiegészíteni valót :D |
A védőerő kiszámításával kapcsolatosan kérdezném még, hogy a védelmi bónuszokat szép sorban kell-e összeszorozni, vagy milyen módon?
Például: teki 30 %, kitámadási bónusz 20% 100 db torony nélküli íjász esetén 600*1.5 vagy 600*1.3*1.2. De gondolom az utóbbi. Csak azért kérdezem, mert kezdő játékosoknak nem biztos, hogy egyértelmű a számítás. Persze ahogy nézegettem a fórumon történő számítgatásokat a második megoldást láttam alkalmazni. |
Quote:
"A védőerő kiszámításakor először a saját sereged védőértékét számold ki, beleértve az őrtornyokba vonuló íjászokat is, majd ehhez add hozzá a segítő seregek értékét. A többi tényezőt ezzel szorozd: ork kitámadási bónusz, katonai morál, védelem varázslat, magányos farkas bónusza, őrtornyok területarányos védőértéke, országod hadügyi fejlettsége, faji bónuszok." |
Ez jó:D
Kétszer látni ugyanazt! Most már csak felfogja mindenki:D |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:49. |