Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   védelem emelése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2346)

hunnia17 09-23-2007 14:38

védelem emelése

Üdv, nagyon rég volt már országom, és nem emlékszem rá, hogy a fajomból eredő védelmi százalékok, a varázslásból eredő, és az őrtornykból eredő összeadódik-e, vagy van egy felső korlát. És az őrtoronyba férő íjjászok védel duplázódása, azt jelenti, hogy 12 pont a 6 helyett? Ha valak itud segíteni, azt előre is köszönöm.

tdomo 09-23-2007 14:42

Quote:

Originally Posted by hunnia17 (Post 126138)
Üdv, nagyon rég volt már országom, és nem emlékszem rá, hogy a fajomból eredő védelmi százalékok, a varázslásból eredő, és az őrtornykból eredő összeadódik-e, vagy van egy felső korlát. És az őrtoronyba férő íjjászok védel duplázódása, azt jelenti, hogy 12 pont a 6 helyett? Ha valak itud segíteni, azt előre is köszönöm.

A tornyok, ha rendesen működnek, minden bennük elférő íjásznak +6 védőpontot adnak (elfnél +8).
A védelemre nincs felső korlát, a sugóban le van írva, hogy mi hány százalékkal emeli a védelmedet.
Alsó korlát van, ha az országod területénél kisebb a védőértéked, akkor az országod területe a védőérték.

Tsobi 09-23-2007 14:42

Quote:

Originally Posted by hunnia17 (Post 126138)

Szerintem a kíváló és minden témára kitérő külső fórumon minden kérdésedre megtalálod a válaszokat :) Ha nem így lenne,akkor magam vállalom,hogy elmondom neked ezeket a titkokat.

Synkel 09-23-2007 15:46

A módosítók egyszerre hatnak, de nem összeadódnak, hanem szorozni kell velük.

Ati 09-23-2007 15:48

"A védőerő kiszámításakor először a saját sereged védőértékét számold ki, beleértve az őrtornyokba vonuló íjászokat is, majd ehhez add hozzá a segítő seregek értékét. A többi tényezőt ezzel szorozd: ork kitámadási bónusz, katonai morál, védelem varázslat, magányos farkas bónusza, őrtornyok területarányos védőértéke, országod hadügyi fejlettsége, faji bónuszok."

Valezius 09-23-2007 16:36

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 126141)
Szerintem a kíváló és minden témára kitérő külső fórumon minden kérdésedre megtalálod a válaszokat :) Ha nem így lenne,akkor magam vállalom,hogy elmondom neked ezeket a titkokat.

gáláns :D
Na mindent elmondtak, én meg nem találtam kiegészíteni valót :D

csofika 09-24-2007 10:33

A védőerő kiszámításával kapcsolatosan kérdezném még, hogy a védelmi bónuszokat szép sorban kell-e összeszorozni, vagy milyen módon?

Például: teki 30 %, kitámadási bónusz 20% 100 db torony nélküli íjász esetén 600*1.5 vagy 600*1.3*1.2.

De gondolom az utóbbi. Csak azért kérdezem, mert kezdő játékosoknak nem biztos, hogy egyértelmű a számítás. Persze ahogy nézegettem a fórumon történő számítgatásokat a második megoldást láttam alkalmazni.

Ati 09-24-2007 10:36

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 126288)
A védőerő kiszámításával kapcsolatosan kérdezném még, hogy a védelmi bónuszokat szép sorban kell-e összeszorozni, vagy milyen módon?

Például: teki 30 %, kitámadási bónusz 20% 100 db torony nélküli íjász esetén 600*1.5 vagy 600*1.3*1.2.

De gondolom az utóbbi. Csak azért kérdezem, mert kezdő játékosoknak nem biztos, hogy egyértelmű a számítás. Persze ahogy nézegettem a fórumon történő számítgatásokat a második megoldást láttam alkalmazni.

Idézet a súgóból:

"A védőerő kiszámításakor először a saját sereged védőértékét számold ki, beleértve az őrtornyokba vonuló íjászokat is, majd ehhez add hozzá a segítő seregek értékét. A többi tényezőt ezzel szorozd: ork kitámadási bónusz, katonai morál, védelem varázslat, magányos farkas bónusza, őrtornyok területarányos védőértéke, országod hadügyi fejlettsége, faji bónuszok."

J.Ati 09-24-2007 11:25

Ez jó:D
Kétszer látni ugyanazt!
Most már csak felfogja mindenki:D

tdomo 09-24-2007 12:51

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 126288)

Mi lett volna, ha visszaolvasol, három hsz-al feljebb???

All times are GMT +1. The time now is 08:49.