Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Tornyok és mészárlás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2161)

vonos82 07-27-2007 18:38

Tornyok és mészárlás

Sziasztok!

Azt szeretném tudni, hogy ha valaki több sereggel mészárol, akkor a két (három, több) csata között a program leellenőrzi -e az épületek "munkásait"?

Tehát konkrétan: ha két sereg mészárol, és az első hatására elesik annyi civil, hogy néhány torony nem működne, akkor a második mészinél ezt a Hód figyelembe veszi -e?

(Tudom, hogy nem túl életszerű, tehát légyszi ne azt mondjátok, hogy földtörténeti koronként egyszer van jelentősége. Csak a proggi működése miatt kérdezem.)

Ati 07-27-2007 18:41

Quote:

Originally Posted by vonos82 (Post 112488)
Sziasztok!

Azt szeretném tudni, hogy ha valaki több sereggel mészárol, akkor a két (három, több) csata között a program leellenőrzi -e az épületek "munkásait"?

Tehát konkrétan: ha két sereg mészárol, és az első hatására elesik annyi civil, hogy néhány torony nem működne, akkor a második mészinél ezt a Hód figyelembe veszi -e?

(Tudom, hogy nem túl életszerű, tehát légyszi ne azt mondjátok, hogy földtörténeti koronként egyszer van jelentősége. Csak a proggi működése miatt kérdezem.)

Minden csata alkalmával az aktuális (előző csata eredményeivel csökkentett) országgal kell számolni. Mind a civilek tekintetében, mind a védőegységek tekintetében, mind az épületek tekintetében.

Burning 07-27-2007 18:42

véleményem szerint igen, hiszen a dolgok frissülnek, ezért nem lehet beütni egy orit 3 sereggel földre, úgy, hogy mind alulról mennjen (ha az ori a környékünkön van). mindamellett, ne arra építs, hogy a második, harmadik seregbe kevesebbet küldesz, merthogy a védelme gyengébb lesz;)
és Ati gyorsabb volt:)

Valezius 07-27-2007 18:47

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 112492)
véleményem szerint igen, hiszen a dolgok frissülnek, ezért nem lehet beütni egy orit 3 sereggel földre, úgy, hogy mind alulról mennjen (ha az ori a környékünkön van). mindamellett, ne arra építs, hogy a második, harmadik seregbe kevesebbet küldesz, merthogy a védelme gyengébb lesz;)
és Ati gyorsabb volt:)

Egyáltalán nem logikus, hogy ennek így kellett lennie, mint ahogy Ati mondja.

A pontszám mindig automatikusan frissül, de a többi érték nem szokott.
Ha kör közepén 2-szer annyi varit veszek, mint amennyi elfér, akkor nem mennek el.

vonos82 07-27-2007 18:48

Általában egyenlő arányban szoktam felosztani a támadó sereget, de ezek szerint pont ez nem logikus, nem?

Ha a mészárlás során elesik pl. a véderő 5 százaléka, akkor a második sereg lehet 5 %-kal gyengébb. Már ha a józan eszemet követem (de az nincs ilyen kánikulában :D).

Valezius 07-27-2007 18:55

Jól értem?

Kimegyek 2sereggel pusztítani.
Első sereg lerombol 10barakkot, a katonák nem mennek el, de a 10barakknyi katona akkor enm védezik a 2. csatában?
Ha viszont volt 10üres barakkja, akkor védekeznek rendesen.

vonos82 07-27-2007 19:01

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 112506)
Jól értem?

Kimegyek 2sereggel pusztítani.
Első sereg lerombol 10barakkot, a katonák nem mennek el, de a 10barakknyi katona akkor enm védezik a 2. csatában?
Ha viszont volt 10üres barakkja, akkor védekeznek rendesen.

Ez egyre zavarosabb :D

Ha a kör közepén veszek egységet, nem mennek el, de nem is számítanak be az egységek közé. Ez eddig tiszta.

Ha ahogy te írtad, lepusztítok 10 barakkot, akkor sem kellene hogy az a pár száz egység védekezzen, hiszen nem férnek el.

Vagy nem?

Dus 07-27-2007 19:53

Quote:

Originally Posted by vonos82 (Post 112510)

Ha a kör közepén veszek egységet, nem mennek el, de nem is számítanak be az egységek közé. Ez eddig tiszta.

Ha ahogy te írtad, lepusztítok 10 barakkot, akkor sem kellene hogy az a pár száz egység védekezzen, hiszen nem férnek el.

Vagy nem?

vagy de:)
ez logikus:)
sztem:)

kuku 08-05-2007 09:46

Ugyanúgy számít mészárlásnál is, mint földfoglalásnál. Az első csapattal még foglalsz mondjuk 35 hekit, a másodikkal már csak 10-et, mert akkor már a pontjai leesnek és úgy veszi, hogy felülről támadtál. Ez mészárlásnál is ugyan így van, ha első körben veszít mondjuk 250 embert, akkor lehet, hogy pont 3-4 őrtorony nem fog neki működni, ezért kevesebb lesz a védőereje is.

kuku 08-05-2007 09:48

Quote:

Originally Posted by vonos82 (Post 112510)

Vagy nem?

Hát teljes mértékben igazad van, de mégis védekeznek, mert még kell 1 kör, hogy elmenjenek :) 1 órát még siránkoznak a lerombolt házuk mellett és őrzik a hazájukat, aztán megunják és elvándorolnak.

All times are GMT +1. The time now is 09:54.