![]() |
26.01. Súgó
A súgó a barátod... :)
|
Öh sztem így rögtön az 1. mondatnak vmi hasonlót ajánlanék:
Figyelem a kézikönyvben nem szerepel minden, a játékkal kapcsolatos, szabály, ezért mielött elkezdenéd a játékot mindenkép olvasd végig a súgót!!! (Off amúgy pár napja gondolkodtam el ezen. sztem közelebb állna a valósághoz ha nem súgónak, hanem szabálykönyv-nek hivnánk, és már csak a neve miatt is sztem több kezdő kezdene bele olvasmányként!) |
Quote:
Mikor én kezdtem a hódot (idén január) legnagyobb segítségem a súgó volt. Ugyanis nem álltam olyan szinten, hogy kérdezzek. (a válaszok egy halom újabb kérdést vetnek fel :) ) Amíg a játék főbb vonásai és alapvető dolgok nem tisztázódtak bennem, addig olvastam a súgót. Persze azután se hanyagoltam, csak már célzottabban tértem ki egyes részekre. Mi történik akkor, ha pl egy újonc először találkozik ezzel a leírással, mint a súgóval? Kell-e ennek a könyvecskének minden részletet tartalmaznia a súgóból? A súgót nem nevezném szabálykönyvnek, mert effektíve nem sok szabály van benne. Ellenben, ami nincs benne, az már lehet szabálytalan... |
A súgót nem érdemes egyben elolvasni a játék elején, használjuk az oldalakon elhelyezett kérdőjeleket.
A játék elején érdemes megismerkedni a fajokkal, ekkor még azért, hogy tudjunk választani a saját körülményeinknek megfelelőt. Később azért érdemes visszatérni ehhez a súgórészhez, hogy megismerjük ellenfeleink által választott fajok sajátosságait. Például ne lepődjünk meg azon, hogy egy elfnek mindenből 0egysége van :) Folyamatosan ismerkedjünk a játékkal és a súgóval: az építés, képzés, háború, tolvajlás, mágia részeket érdemes minél előbb átfutni, szükség esetén újra visszatérni. |
Quote:
|
Quote:
Meg a FAQ-ot. |
Quote:
Az első 72 órában rengeteg időd van arra, hogy megismerkedj a játék alapvető szabályaival, a fajok sajátosságaival, és a személyiségek előnyeivel. Kis időráfordítással és odafigyeléssel elkerülhető, hogy az első napon anarc-ba kerülj, a fajodhoz nem illő személyiséget válassz, vagy éppen a fajhoz és a stílusodhoz nem megfelelő országot építs fel. Nem utolsó sorban itt találod meg a számításokhoz szükséges képleteket is. Én az első 2-3 hétben egyfolytában a súgót bújtam és a mai napig visszatérő vendég vagyok ott, ha valami nem teljesen tiszta. |
Valezius is pont azt mondta, hogy el kell olvasni, csak nem folyamatosan egybe, hanem mindig az adott oldalon a kérdőjelre kattintva. Így úgy tanulod meg a játékot, hogy játszod is közben. Vagy Ti a műszaki cikkek használati utasításait is úgy olvassátok, hogy közben még a gép be van csomagolva?:confused:
|
Quote:
utána katt a személyiségre, és a tudós megragadja a képzelőerőmet legyőzhetetlen leszek:))) Éppen azért nem tartom ezt jó ötletnek, mert a játék kissé összetettebb ennél. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 17:13. |