Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Hódító Kézikönyv (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=59)
-   -   25. Kezdési stratégiák (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2110)

Ati 07-11-2007 12:57

25. Kezdési stratégiák

Általános tanácsok...

Kutyuleee 07-11-2007 13:54

Hát nem tudom, kezdésnél már érdemes tudni,hogy mi is lesz az ember. én kezdésnél mindig bontom a piacot. felhuzok 10kórházat, és a bányákat. a maradék nyersiből pedig elkezdek könyvtárat épiteni és 3-4kocsmát. a kórházat, azért hogy hamarabb legyen teljes a lakosság, bányákat meg a nyersi miatt, és hogy a fölösleges bánya területeket bontani is tudjam. általában épitek 60-70könyvtárat, hogy a laki tekit és a hadit közel maxolhassam a védelem alatt. a kocsmákat meg azért huzok fel, hogy a katmorálom elinduljon felfele. emelett képzésbe elsőrorban ijjakat képzek, aminek meg nem jut fegyver, az megy varinak tolinak.

Dragi 07-11-2007 13:59

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 108787)
Hát nem tudom, kezdésnél már érdemes tudni,hogy mi is lesz az ember. én kezdésnél mindig bontom a piacot. felhuzok 10kórházat, és a bányákat. a maradék nyersiből pedig elkezdek könyvtárat épiteni és 3-4kocsmát. a kórházat, azért hogy hamarabb legyen teljes a lakosság, bányákat meg a nyersi miatt, és hogy a fölösleges bánya területeket bontani is tudjam. általában épitek 60-70könyvtárat, hogy a laki tekit és a hadit közel maxolhassam a védelem alatt. a kocsmákat meg azért huzok fel, hogy a katmorálom elinduljon felfele. emelett képzésbe elsőrorban ijjakat képzek, aminek meg nem jut fegyver, az megy varinak tolinak.

Amíg építkezem általában nem szoktam fajt választani mert egyes fajoknak vannak bizonyos hátrányai az építésnél ezért amíg építkezem nem érdemes még fajt választani :)

#Lopakodó# 07-11-2007 14:02

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 108787)

Nagyából ugyan ez ,csak én nem képzek a 3 napban katit csak varit tolit:-)
És amennyire lehet lemerülök a csopi aljára utána bontom az összes bányát és még méjebbre merülök:-)

Kutyuleee 07-11-2007 14:11

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 108788)
Amíg építkezem általában nem szoktam fajt választani mert egyes fajoknak vannak bizonyos hátrányai az építésnél ezért amíg építkezem nem érdemes még fajt választani :)

Ez igaz, kifelejtettem, óriásnál mondjuk a könyvtárak felépülése után már kiszoktam választani a fajt, a gyorsabb tekiirás miatt:D nah meg az 1.nap után adok el mindent ami mozditható:)

Dragi 07-11-2007 15:30

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 108792)
Ez igaz, kifelejtettem, óriásnál mondjuk a könyvtárak felépülése után már kiszoktam választani a fajt, a gyorsabb tekiirás miatt:D nah meg az 1.nap után adok el mindent ami mozditható:)

nem akartam belekontárkodni az írásodba csak ezt kihagytad :)

Kutyuleee 07-11-2007 16:13

Amúgy rögtön az elején leirnám hogy milyen játékstilusra milyen faj a legjobban ajánlott kezdőknek:
Hadisnak: Óriás, Gnóm (ork)
Tolisnak: Fél-elf, Ember
Varis: Óriás, Gnóm
Termelő: Törpe
Deffenzív fedezgetős játékra:Elf

fontos, hogy törpével, orkal, élőhalottal nehéz játszani mivel könnyen sebbezhetőek ezért nem ajánljuk kezdőknek.
Kezdésnél lényeges tudni, hogy mit akar játszani az ember, így fontos szerepe van a faj és személyiség választásban ennek már, illetve az ország tényleges felépitésében. egy jó varázsló legalább 30% templomot tart, egy tolvaj is ugyanennyi kocsmát. viszont egy jó hadisnak nem árt 50% körüli barakk+torony arány, úgyhogy probálj erre törekedni az épitkezésnél, és használd ki a választott faj előnyeit.

All times are GMT +1. The time now is 14:02.