Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Hódító Kézikönyv (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=59)
-   -   16.23.04. Törpe (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2092)

Ati 07-11-2007 12:52

16.23.04. Törpe

Mire jó? Mely stratégiával használható?

Burning 07-13-2007 15:15

a törpe raktárait védi meg. a varázslat ideje alatt minden a raktárak ellen irányuló tolvaj akció csak fele anyni zsákmányt visz.
igazából csak a termelő stratégiánál használ neki, de akkor mindig fenn kell legyen. ha normál hadit játszik nem elsőrangú.
ha látunk egy törpét, tudni nem igazán tudhatjuk, hogy fenn van-e a faji varija, de mikor elkezdjük lopni, akkor egy ép.lista segítségével következtethetünk rá. ha a törpe éhezős orival játszik akkor is elengedhetetlen!

Valezius 07-13-2007 15:32

Jól gondoljuk meg, hogy felrakjuk-e, mert ha egy tolvaj túl keveset lop a tekercseinket fogja elvinni, és az jelentős károkat tud okozni.
Lakás tekercsek ellopása: egységeink dezertálhatnak
Mezőtekercsek ellopása: Éhezés alakulhat ki
Haditekercsek ellopása: katonailag meggyengülünk.

Burning 07-13-2007 15:37

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 109436)
Jól gondoljuk meg, hogy felrakjuk-e, mert ha egy tolvaj túl keveset lop a tekercseinket fogja elvinni, és az jelentős károkat tud okozni.
Lakás tekercsek ellopása: egységeink dezertálhatnak
Mezőtekercsek ellopása: Éhezés alakulhat ki
Haditekercsek ellopása: katonailag meggyengülünk.

szerintem fel kell rakni mindig...ezek a dolgok nagyjából kompenzálhatók. amit megspórolhatunk nyersiből, abból pótoljuk a tekit. törpénél mindig kell hagyni 200-300 üres helyet mindenben (én tolikban nem szoktam egyedül). mindig 1-2 tanyával többet tartok, túltermeléssel. a hadi tekikkel nem tudsz egyedül mit kezdeni, de ezt a rizikót vállalni kell...ezért nem való a törpe kezdőknek.

Valezius 07-13-2007 15:42

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 109439)
szerintem fel kell rakni mindig...ezek a dolgok nagyjából kompenzálhatók. amit megspórolhatunk nyersiből, abból pótoljuk a tekit. törpénél mindig kell hagyni 200-300 üres helyet mindenben (én tolikban nem szoktam egyedül). mindig 1-2 tanyával többet tartok, túltermeléssel. a hadi tekikkel nem tudsz egyedül mit kezdeni, de ezt a rizikót vállalni kell...ezért nem való a törpe kezdőknek.

mindenkinek magának kell eldönteni, és csak leírtam, hogy szerintem ezt is vegyük számításba a döntésnél.

Burning 07-13-2007 15:45

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 109442)
mindenkinek magának kell eldönteni, és csak leírtam, hogy szerintem ezt is vegyük számításba a döntésnél.

természetesen mindenki maga dönti el. amúgy meg nagyon jól tetted, hogy írtad...mert mindenképp számításba kell venni, rá kell hagyni. és így, hogy megemlítetted ez is be kerülhet a kézikönyvbe majd.

Valezius 07-13-2007 16:48

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 109453)
Én valahogy így kezdeném. :)

Hát ide a raktárkulcsról kell valami, és nem a törpéről általában :)

Kubbi 07-13-2007 16:56

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 109460)
Hát ide a raktárkulcsról kell valami, és nem a törpéről általában :)

A fene ebbe a sok alpontba. :)
Törlöm is :(

All times are GMT +1. The time now is 07:55.