Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Hódító Kézikönyv (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=59)
-   -   16.18. Szárazság (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2083)

Ati 07-11-2007 12:49

16.18. Szárazság

Mire jó? Mely stratégiák részét képezi? ...

Pepa 07-14-2007 14:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 108737)
Mire jó? Mely stratégiák részét képezi? ...

Csökkenti az ellen gabona termelését, minden körben egyre kevesebb lesz, végül akár a nullát is elérheti. Ha a lakosságnak nincs elég élelme, akkor elkezd elvándorolni, ami népességhiányhoz vezethez, ami nem müködő épületeket eredményez. Ha lejár a szárazság akkor azonnal ugyan annyi a termelésed, mint amennyi volt és nem fokozatosan megy vissza. A növekedés varázslat az ellenvarázslata, de ez több készültségbe kerül.
Szárazság elleni védelem:
1.az élőhalott fajt nem érdekli a szárazság, mivel nincs szüksége élelemre.
2.a tanyafree országok is védettek ellene, mivel nincs élelem termelésük.

Szárazságot leggyakrabban törpe, ork fajú országokra varázsolnak a kis létszámban tartott varázslóik miatt. Persze lehetnek eltérő esetek.

BimmBimm 07-15-2007 07:34

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 109580)
Csökkenti az ellen gabona termelését, minden körben egyre kevesebb lesz, végül akár a nullát is elérheti. Ha a lakosságnak nincs elég élelme, akkor elkezd elvándorolni, ami népességhiányhoz vezethez, ami nem müködő épületeket eredményez. Ha lejár a szárazság akkor azonnal ugyan annyi a termelésed, mint amennyi volt és nem fokozatosan megy vissza. A növekedés varázslat az ellenvarázslata, de ez több készültségbe kerül.
Szárazság elleni védelem:
1.az élőhalott fajt nem érdekli a szárazság, mivel nincs szüksége élelemre.
2.a tanyafree országok is védettek ellene, mivel nincs élelem termelésük.

Szárazságot leggyakrabban törpe, ork fajú országokra varázsolnak a kis létszámban tartott varázslóik miatt. Persze lehetnek eltérő esetek.

Ez a nullára visszaeső termelés nekem úgy...
Súgóból:
"Szárazság A szárazság a mezőgazdaság legnagyobb ellensége. Ha egy országot szárazság sújt, akkor gabonatermelése 30%-ot visszaesik."
és én is ezt tapasztaltam.

Pepa 07-15-2007 11:30

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 109643)
Ez a nullára visszaeső termelés nekem úgy...
Súgóból:
"Szárazság A szárazság a mezőgazdaság legnagyobb ellensége. Ha egy országot szárazság sújt, akkor gabonatermelése 30%-ot visszaesik."
és én is ezt tapasztaltam.

Én úgy igazából sosem figyeltem, mert szárazvihart nagyon ritkán kapok, szinte sose. csak azt látom, hogy az ellennek egyre gyorsabban mennek el az emberi, ami az egyre kevesebb élelemtermeléstől lehet.

Valezius 07-15-2007 11:31

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 109657)
Én úgy igazából sosem figyeltem, mert szárazvihart nagyon ritkán kapok, szinte sose. csak azt látom, hogy az ellennek egyre gyorsabban mennek el az emberi, ami az egyre kevesebb élelemtermeléstől lehet.

Hát ha leállnak a tanyák tényleg egyre kevesebbet fog termelni :rolleyes:

Pepa 07-15-2007 11:35

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 109658)
Hát ha leállnak a tanyák tényleg egyre kevesebbet fog termelni :rolleyes:

ami a szárazság miatt van, ergo a termelés lehet 0:D:D:D

Burning 07-21-2007 11:45

A szárazság az ártó varázslatok közé tartozik. Legtöbbször viharral együtt alkalmazzák (szárazvihar). Hullára és tf orikra ne varázsoljunk szárazságot, mivel nincs tanyájuk. Ha egy országot szárazság sújt, akkor gabonatermelése 30%-ot visszaesik. A varázslat tartamát csökkenthetjük vagy, akár meg is szüntethetjük a növekedés varázslattal. Ha országunkban 36 körös szárazság dúl, akkor leszedhetjük egy 36 körös varázslattal is, vagy négy 9 körössel. x kör növekedés x kör szárazságot szed le és azonnal hat, ezenfelül több részletben is levehető, tehát a körök összeadódnak!

All times are GMT +1. The time now is 20:03.