Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Miért verik szét az országomat, ha nincs helytartó? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1951)

Pepa 07-05-2007 11:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107561)
Bár továbbra se látom, hogy a felvetés olyasmit tartalmazna, ami nincs jelenleg is a játékban (kivéve a varik/tolik esetén), de természetesen a képzés tipikusan olyan dolog, amit helytartó nélkül is meg tudsz oldani, így bármennyire fejlesztve van is a képzés, sose fog olyat tudni, amit vip nélkül ne tehetnél meg. Akkor meg miért ne tudhatna minél többet?

Hangsúlyozom, a mostani felvetés a helytartó kezdete óta bent van. (Varik és tolik kivételével.)

A ht a dolgok folyamatosságáról szól, nem arról, hogy olyat tudna, amit a játékos nem. Ha valaki reggel és este lép be, akkor csak reggel és este tud képezni, én nem minden körben. Ha csak 12 óránként vagyok gépnél, akkor én nem tudom 6 körönként felrakni a varikat, a ht igen.

Ati 07-05-2007 11:28

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107565)
A ht a dolgok folyamatosságáról szól, nem arról, hogy olyat tudna, amit a játékos nem. Ha valaki reggel és este lép be, akkor csak reggel és este tud képezni, én nem minden körben. Ha csak 12 óránként vagyok gépnél, akkor én nem tudom 6 körönként felrakni a varikat, a ht igen.

Ezért van a ht, ha nem tudsz/akarsz olyan sűrűn benézni, akkor megoldja helyetted.

Erről igazából nem nyitok vitát. :)

Ati 07-05-2007 11:30

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107566)
Mert a játék két részre oszlik így a vipesek, és a nem vipesek. A játékot úgy találtákok ki, hogy nem létezett vip, ma már nem lehet nélküle játszani A-ba, úgy hogy ne váljon függővé az ember. És ezzel szerintem elmondtam, hogy a ht tud olyan amit a sima -normális, magánélettel rendelkező- játékos nem.

Nem világos, hogy ha körönként akarsz képezni VIP nélkül, akkor mi akadályoz meg abban, hogy ezt megtedd. Ami biztos, az az, hogy ennek az égvilágon semmi köze a helytartó képzési bővítéséhez.

Pepa 07-05-2007 11:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107567)
Ezért van a ht, ha nem tudsz/akarsz olyan sűrűn benézni, akkor megoldja helyetted.

Erről igazából nem nyitok vitát. :)

Ha nem tudok\akarok benézni szétvernek. Tényleg mennyire jó lenne, felküzdöttem magam A-ba, de mivel nincs pénzem vipre, megáll az élet, mert sehova tovább.

Ati 07-05-2007 11:43

Ezt átmásoltam külön témába, mert a másikba nem való, viszont kíváncsivá tettél, hogy ha nincs helytartód, akkor miért verik szét az országodat.

A helytartó jobban tud képezni? Esetleg jobban teszi fel a varázslatokat? Esetleg kivéd olyan támadásokat, amiket helytartó nélkül nem tudnál kivédeni? Több tekercset tud írni egy könyvtár?

Tényleg nem értem, hogy a +2 piacon kívül, amire ráadásul az A-ban a klánraktár miatt még kevesebb szükséged van, mi az, ami miatt hátrányban vagy.

Kubbi 07-05-2007 11:45

Lentebbi szinteken a karaván is jól tud jönni néha. :)

Ati 07-05-2007 11:47

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 107577)
Lentebbi szinteken a karaván is jól tud jönni néha. :)

Az szintén csak kényelmi bővítés, a nélkül is meg tudják oldani a szövitagok az egymás áruhoz és pénzhez juttatását a piacon keresztül. Akár még a veszteségek nélkül is. Kockázatosabb picivel, ennek a kockázatnak a megszüntetését kompenzálja a karaván vesztesége.

Tehát ez sem olyan plusz, ami miatt szétvernék az országod, ha nincs.

Pepa 07-05-2007 11:51

Vegyük az én esetmet. Családom és munkám miatt délután vagyok csak, de ezt már sokszor leírtam. A-ba adott hekin, adott varázsló csak 6 körre tudja feltenni a varikat, tehát 22.30-kor felteszem a varikat és azok lejárnak reggel 5.00-kor. Én 16.00 kv előtt nem tudok géphez ülni. Elf vagyok, tehát mindenki aki meggömből kiszúrja, hogyha nincs fent a faji varim, utánna mágia felderítés, és hopp neki semmije nincs fent. Szerinted egy védelem, mp, tisztánlátás nélküli önellátó, vagy etető elf így meddig húzná ki?

Ati 07-05-2007 11:56

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107580)
Vegyük az én esetmet. Családom és munkám miatt délután vagyok csak, de ezt már sokszor leírtam. A-ba adott hekin, adott varázsló csak 6 körre tudja feltenni a varikat, tehát 22.30-kor felteszem a varikat és azok lejárnak reggel 5.00-kor. Én 16.00 kv előtt nem tudok géphez ülni. Elf vagyok, tehát mindenki aki meggömből kiszúrja, hogyha nincs fent a faji varim, utánna mágia felderítés, és hopp neki semmije nincs fent. Szerinted egy védelem, mp, tisztánlátás nélküli önellátó, vagy etető elf így meddig húzná ki?

A játékban elérendő céljaidat nyilván a rendelkezésre álló időhöz kell igazítani. Ha ez nem enged olyan stratégiát, amivel csak 6 körre tudod a varázslatokat feltenni, akkor más stratégiát kell választani. Még akkor is, ha azzal esetleg nem fogsz tudni elérni +1 személyiséget.

Ha valaki 3 naponta egyszer lép be, szintén ne akarjon egy hónap múlva 5 személyiséggel játszani.

J.Ati 07-05-2007 12:05

Pepa!

Nincs ht az oridban?
Jó ez a téma bár itt nem a ht-vel van a probléma,hanem azzal ,hogy mennyi időt tud az ember gépnél lenni.
Tehát aki napi 24 órát van gépnél vagy napi 24 távolt néz még annak is vipes az orija;)
És itt nem a képzésről és fajivariról van szó,hanem arról hogy kényelmessebb a játék vele:)
Én pl felkelek akár másfél óránként egy távolra,ha szükséges,de a varikat már nem lenne kedvem felpakolni,majd a ht hisz azért tartom.

És aki eljut A-ba az valószínűleg már az 5. szinten is vipeli az oriját,de ha esetleg kevesebb léből él az illető akkor ne vippeljen csak A-ban.
Nekem volt egyszer egy ilyen ismim.
Nem akart vipre költeni ,de amit megspórolt a 4 szint alatt azt azt A-ban felhasználta:)

All times are GMT +1. The time now is 01:19.