![]() |
Falasok(k) 25, másodszor:)
Egy cseppett megkéstem a beszámolóval, de van ez így néha.:)
A Falasokk 25öt tavaly már egyszer teljesítettem, akkor ez a túra még 27km hosszú volt, idén hivatalosan is a piros sáv rövidítése lett az útvonal része (hisz ezt rajtunk és még pár másik túrázón kívül már akkor is mindenki levágta), így a túra hossza is rövidült. Reggel fél7 kor találkoztam alkalmi túratársammal, névszerint Kutyuleeeval a Moszkva téren. Megszálltuk a buszt és csevegésbe kezdtünk... no igen, túrára menet még nem volt sose téma az, hogy kinek hol hány országa van, stb.:) 7:10kor indultunk a Szépjuhásznétól... Elő az itiner... "A büféből kilépve, jobbra indulunk el...", újfent mondom, másodszor voltam ezen a túrán és az útvonal java változatlan volt..., mi a büfé mögé mentünk és szépen elindultunk jobbra.:) Ennek köszönhetően mi ugyan helyes jelzésen (Zöld körtúra), de a többi résztvevővel szemben érkeztünk az első puntra, megkerülve a Nagy-Hárs-hegyet.:D (Plusz kb2 kilométer... csak meglett az a 27kilcsi.;) ) Itt összefutottunk egy másik túrázóval, aki az 50es távot teljesítette és a két túra közös szakaszának végéig együtt is haladtunk. Már egy éve is tetszett az itiner megfogalmazása.... pl a "roppant barátségos kis emelkedő"-höz egyébként hegymászófelszerelés ajánlott.;) meg a "400 méteres "kicsit" meredek emelkedő", nem tudom ki írta, de van humorérzéke, még kis mosolygós fejecskéket is használt.:) Nagyon szép környékeken vezetett végig a túra, de ki is fárasztott rendesen. Plusz az utolsó 11km-t repedt térdkaláccsal tettem meg, amit igazán csak itthon éreztem meg, hogy nem volt a legbölcsebb döntésem. Kutyuleee elég jól bírta az utat és egész könnyen viselt engem is, ez utóbbiért komoly gratulációt érdemel.:) Mint tavaly, idén is szinte minden ponton kaptunk valami kis meglepetést, tejkaramellát, almát, csokit, stb, illetve idén is kitelepült a frissítőpont mindenféle finomsággal... a kovászosubi kifejezetten finom volt.:P A szervezés, az ellátás, a szallagozás idén is nagyszerü volt, ezen a túrán egyszerüen, ha akarok se tudok kivetnivalót találni.:) Volt pár apró bizonytalanság, de olyan komolyabb elkavarás, mint az elején több nem fordult elő az úton már. Mivel kicsit lassabban, teljesítettük a távot, mint tavaly Atival, így 7 és fél óra alatt értünk végül vissza a célba, ahol mindketten megkaptuk a magunk oklevelét, én a második teljesítésért gyönyörű narancssárgát. Idei teljesített táv: 408.4 + 25,8 = 434.2km. Idei teljesített szint: 13172 + 950 = 14122m. /Továűbbrais erősen itiner alapján;)/ |
All times are GMT +1. The time now is 18:39. |