Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Katonai morál feltornázása... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=172)

Drag Star 1100 02-04-2006 17:38

Katonai morál feltornázása...

Kérdés. Tudom hogy támadással lehet a kat. morált feltornázni...

Hallottam arról ha nem fizetek zsoltdot pár körig, és utána fizetek, akkor jobban elindul felfele a kat morálom...

Hogy is van ez ?!!?

Van valami más tippetek ?!?! :D

director 02-04-2006 19:04

Quote:

Originally Posted by Drag Star 1100
Kérdés. Tudom hogy támadással lehet a kat. morált feltornázni...
Hallottam arról ha nem fizetek zsoltdot pár körig, és utána fizetek, akkor jobban elindul felfele a kat morálom...
Hogy is van ez ?!!?
Van valami más tippetek ?!?! :D

az utóbbi a belengetés nevű módszer, ami elég jól működik, hogyha támadással nem nagyon tudsz morált növelni..

TM Laci 02-04-2006 19:45

Működési elv: a pénzedet az összes centig elvásárolod rúnára vagy amire akarod. 2 kör mulva pedig kiraksz árut, hogy legyen majd pénzed. Amig 2 kör+ pijaci áru el nem adása (kb 3-4 kör), addig nincs pénzed és nem fizeted a zsoldot. Ekkor 50%-ig lemegy a katmorál. Majd amikor fizetsz a szokásos 75% fölé fog menni, 92-93 %-ig. Ez marad kb. 1 napot olyan magasan, aztán vissza beáll 75-re. Persze csak ha nem támadnak meg, akkor marad 1 napig. Ha meg te támadsz, akkor több ideig lesz magasan...

TM

Ati 02-04-2006 20:15

Quote:

Originally Posted by TM Laci
Működési elv: a pénzedet az összes centig elvásárolod rúnára vagy amire akarod. 2 kör mulva pedig kiraksz árut, hogy legyen majd pénzed. Amig 2 kör+ pijaci áru el nem adása (kb 3-4 kör), addig nincs pénzed és nem fizeted a zsoldot. Ekkor 50%-ig lemegy a katmorál. Majd amikor fizetsz a szokásos 75% fölé fog menni, 92-93 %-ig. Ez marad kb. 1 napot olyan magasan, aztán vissza beáll 75-re. Persze csak ha nem támadnak meg, akkor marad 1 napig. Ha meg te támadsz, akkor több ideig lesz magasan...

TM

Megjegyzem irtó vicces, amikor valakinek 50%-os a katmorálja, és 2x annyi sereg fér be hozzá egy kör alatt, mint egyébként. :)

director 02-04-2006 20:21

Quote:

Originally Posted by Ati
Megjegyzem irtó vicces, amikor valakinek 50%-os a katmorálja, és 2x annyi sereg fér be hozzá egy kör alatt, mint egyébként. :)

ez teljesen igaz, de ha ebben az időszakban a szövik tudnak figyelni, akkor azért a kockázat nem olyan nagy:)
és néha jól jöhet.. ha mondjuk a környéken csak 1-2 ori van, akihez a varis nem lát be, akkor meg lehet próbálni belengetni a morálját, és 95%ról próbálkozni.. vagy mittudomén:)

Ati 02-04-2006 20:24

No azt hiszem ezt az egész témát átdobom az általános beszélgetésbe, mert ha ezt egy kezdő kipróbálja, ott omlik össze az országa azonnal... :)

Davalon 02-04-2006 20:27

Tartsd a közmorált is magasan, építs kocsmát:)
Vagy add fel a csupa íjas-tornyos felállást (ejnye-ejnye!:D ), és támadj, meglátod, nő a morál;)

director 02-04-2006 20:28

Quote:

Originally Posted by Ati
No azt hiszem ezt az egész témát átdobom az általános beszélgetésbe, mert ha ezt egy kezdő kipróbálja, ott omlik össze az országa azonnal... :)

:)) szerintem csak figyelni kell, meg biztosítani h 2-3körnél ne legyen több pénzhiány.. és nem lesz gond.. többnyire.. :P

(én nem is néztem h eddig hol volt a topik:D)

Davalon 02-04-2006 20:34

Quote:

Originally Posted by Davalon
Tartsd a közmorált is magasan, építs kocsmát:)
Vagy add fel a csupa íjas-tornyos felállást (ejnye-ejnye!:D ), és támadj, meglátod, nő a morál;)

jaj, módosítanám, nem elég támadni, nyerni kell:D

ckow 02-05-2006 13:12

a katonai morálhoz nincs köze valahogy a kocsmáknak? mert elég sok a kocsmám, de nem támadok, a kat. morál mégis mindig 95% körül van

All times are GMT +1. The time now is 13:27.