Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Védők picuri változtása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1636)

Kubbi 04-05-2007 17:03

Védők picuri változtása

Sziasztok!
Tudom, sok téma ment már ezzel kapcsolatban a süllyesztábe, ezért sokat gondolkoztam, megéri-e nyitni még 1et.
Ha nem jó az ötlet, kérlek nézzétek el nekem.
3 lehetőséget vázolnék fel, elképzeléseim szerint.
Az elsőt szeretném inkább kifejteni, a többi amolyan járulék, zárojeles részben kellene inkább szemlélni. :)

1. A védő/támadó képzése, a normál játékban nem kerülne fegyverbe.
Szerintem nem változtatna az egységek erősorrendjén, de egy érdekes taktikai elemmé válhatna, ha területfoglalás után kellene, az új barakkokba hirtelen katona, de a piacon drága 10-14k a fegyó darabja.
Ekkor az ország tulaja, akár bevállalhatná, hogy vari/tolit lefokozva, gyorsan képez védőt. Majd akár vissza is képezheti, ha már van ideje televenni elitekkel az oriját.
Esetleg el tudnám képzelni, egy megfelelő tartalékokkal nem rendelkező ország számára, ideiglenes alternatívaként.

A zárójeles rész:
2. Esetleg csökkenteném, még 1 körrel a védők képzési idejét.
3. Egy védő nem 0,20 bála gabonát kajol, hanem csak 0,15bálát.

Andrew 04-05-2007 17:12

ezzel úgy érzem ott a gond, hogy tuti nem lesz ekkora különbség a normál, és a rövidfordulós játékok között

Kubbi 04-05-2007 17:20

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 85165)
ezzel úgy érzem ott a gond, hogy tuti nem lesz ekkora különbség a normál, és a rövidfordulós játékok között

Ezt hogy érted? :)

Nem igazán tudom, mi a helyzet a hétvégiken. Játszottam már párszor, de az alapján ugye mit mondani nem lehet. Ezért nem is tudom, ott mit befolyásolhatna. Ezért is írtam hogy csak normálban képzelegtem. :D

Ha a hétvégiben se kerülne fegyverbe a védő, lehet hogy nem csak az elején használnák az emberek, és lehet, hogy valaki megpróbálna törpön kívül is más fajjal lenni.
Vagy borítana mindent, azt nem tudom.
Ezért is nem céloztam meg a hv-játékot. :)

Andrew 04-05-2007 17:27

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 85166)
Ezt hogy érted? :)

Nem igazán tudom, mi a helyzet a hétvégiken. Játszottam már párszor, de az alapján ugye mit mondani nem lehet. Ezért nem is tudom, ott mit befolyásolhatna. Ezért is írtam hogy csak normálban képzelegtem. :D

na igen, ez lenne a nagy különbség, hogy a nomrálban óriásit változna a védő, a többiben meg nem...
ha meg a rövidfordulóson is bevezetnék ezt, az meg lehet másoknak nem tetszene

Andrew 04-05-2007 17:30

inkább írj új hszt, nemá' egyre keljen többször válaszolni :D

Kubbi 04-06-2007 08:34

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 85167)
na igen, ez lenne a nagy különbség, hogy a nomrálban óriásit változna a védő, a többiben meg nem...

Szerintem sehol nem változna a védő.
Max a normálan ia szerephez juthatna időlegesen. :D

Andrew 04-06-2007 10:23

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 85353)
Szerintem sehol nem változna a védő.
Max a normálan ia szerephez juthatna időlegesen. :D

nahh majd meglássuk mit szólnak a többiek, de amíg csak ketten beszélgetünk, egy centivel sem haladunk előrébb :D

Dus 04-11-2007 09:26

szerintem jó ötlet,bár akkor nagyon sokan csinálnák hogy képeznek védőt és mikor csak pár kör van hátra,akkor támadnak ki,csak ezzel az a baj,hogy akkor a "hazakísérés" egy kicsit elvesztené a lényegét,mert így akár egy ork is meg tudná csinálni hogy kitámad max sereggel és közben bejönnek a védők,és nemtudják hazakísérni.

sema034 04-11-2007 11:32

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 86801)
szerintem jó ötlet,bár akkor nagyon sokan csinálnák hogy képeznek védőt és mikor csak pár kör van hátra,akkor támadnak ki,csak ezzel az a baj,hogy akkor a "hazakísérés" egy kicsit elvesztené a lényegét,mert így akár egy ork is meg tudná csinálni hogy kitámad max sereggel és közben bejönnek a védők,és nemtudják hazakísérni.

Ezt most is megtudod csinálni ugyanigy. Ezen nem változtatna a javaslat.

Dus 04-11-2007 11:40

megtudom persze,de akkor mégolcsobban megtudnám,és azért jo viszonylag védelemet kapok szinte 0 pénzért:)

All times are GMT +1. The time now is 00:22.