Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Hogyan lehet netmegosztás 2 gép között? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1566)

Phoenix 03-14-2007 20:08

Hogyan lehet netmegosztás 2 gép között?

Üdv mindenkinek :)

Az lenne a gondom, hogy van egy asztali PC amire be van kötve a net és ugyanarra a vonalra be szeretném kötni a notebook-omat is. Annyit össze tudtam hozni, hogy egymás között van hálózati kapcsolat, fájlmozgatás, stb. De a net sehogyan sem akaródzik bejönni. :(
Előre is köszi a segítséget! :)

Ati 03-14-2007 20:24

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 80236)
Üdv mindenkinek :)

Az lenne a gondom, hogy van egy asztali PC amire be van kötve a net és ugyanarra a vonalra be szeretném kötni a notebook-omat is. Annyit össze tudtam hozni, hogy egymás között van hálózati kapcsolat, fájlmozgatás, stb. De a net sehogyan sem akaródzik bejönni. :(
Előre is köszi a segítséget! :)

Az asztali gépen azt mondod, hogy megosztod a netet, a B gépen pedig azt, hogy az A gép netjét akarod használni.

Nincs előttem most hirtelen semmi ehhez, hogy ez hogy is néz ki, szóval ha nem megy, akkor majd valaki biztosan elmagyarázza lépésenként. :) De úgy emlékszem, hogy nem bonyolult, úgyhogy a fenti elég kell, hogy legyen. ;)

Erion 08-23-2007 17:36

nekem is ugyanez a gondom, ha találtok megoldást, privátozzatok, köszi

laci 08-23-2007 17:40

Mi simán vettünk egy routert, bekötöttük rá mindkét gépet, és azóta fut a net mindkettőn, minden különösebb állítgatás nélkül.

Andrew 08-23-2007 17:41

Én a routert javaslom
ha két asztali géped van, akkor elég a vezetékes, ha notebookra is kell, akkor wireless router kell, oszt csókolom :D
két asztali gépen még én is meg tudtam osztani a netet routerrel ;)

-Ede- 08-23-2007 17:51

én is azt mondom h router
nem olyan drágák, asszem 5-6 ért lehet venni egyszerúbb vezetékeseket, 10körüliért pedig már wireless-t is
másrészt erre elvileg képes a Windows, de nem vagyok bene biztos h gyakorlatban jól működne:rolleyes:

Csokibácsi 08-23-2007 18:02

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 120082)
én is azt mondom h router
nem olyan drágák, asszem 5-6 ért lehet venni egyszerúbb vezetékeseket, 10körüliért pedig már wireless-t is
másrészt erre elvileg képes a Windows, de nem vagyok bene biztos h gyakorlatban jól működne:rolleyes:

Működik, de egyrészt a netmegosztó gépnek folyamatosan mennie kell, ha a másik gép hozzá akar férni a nethez.
Másrészt pedig a két géphez kell 3db hálókártya, így az integráltság korában jó eséllyel venni kell még egy kártyát (except usb-s modem).
Picit még hozzátesz az ember és akkor inkább router.

-Ede- 08-23-2007 18:09

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 120085)
Működik, de egyrészt a netmegosztó gépnek folyamatosan mennie kell, ha a másik gép hozzá akar férni a nethez.
Másrészt pedig a két géphez kell 3db hálókártya, így az integráltság korában jó eséllyel venni kell még egy kártyát (except usb-s modem).
Picit még hozzátesz az ember és akkor inkább router.

és a router még kevesebbet is fogyaszt:cool:

Ati 08-23-2007 18:11

Quote:

Originally Posted by Erion (Post 120072)
nekem is ugyanez a gondom, ha találtok megoldást, privátozzatok, köszi

Ööö, hát fent leírtam, hogy mi a megoldás. Azzal mi a baj? :)

Csokibácsi 08-23-2007 18:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 120091)
Ööö, hát fent leírtam, hogy mi a megoldás. Azzal mi a baj? :)

Gondolom ráállt az asztali gépére és elkiáltotta magát: "ezennel megosztom a netet!"
A gép háza meg összeroskadt.

All times are GMT +1. The time now is 14:45.