Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Nem hiba (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Mágikus események rögzítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1496)

Vili 02-25-2007 17:31

Mágikus események rögzítése

Sziasztok!

Nem vagyok egy nagy varis játékos, ezért lehet, hogy olyan dolgot jelzek, ami nem hiba, akkor elnézést.
Ma először varázsoltam valakire krónikát, és a sikeres varázslat után láttam is az eseménylistáját, viszont mikor kicsit később (még ugyanabban a körben) vissza akartam keresni, hogy mik is voltak az események, a varázslatom eredményét sehol nem találtam. Ezt meglepetten tapasztaltam, hiszen a többi információszerző varázslat eredménye (teljes krónika, távolbalátás, kristálygömb, térkapu felderítése) valahol, valamilyen módon rögzítésre kerül. Vagy az események menü mágikus események részében, vagy a kristálygömböknél.
Szóval nem értem, hogy a krónika eredménye miért nem marad meg, illetve miért csak az a része, hogy tart-e a kérdéses ország felé sereg.
Vagy csak én voltam bamba, és nem vettem észre, hogy ott van? :)

Valezius 02-25-2007 17:48

Nem kell állandóan hibára gyanakodni! Most már tudod, hogy ez nem kerül rögzítésre, tehát ha kell, akkor magadnak kell elmentened. :)

Vili 02-25-2007 18:00

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 75848)
Nem kell állandóan hibára gyanakodni! Most már tudod, hogy ez nem kerül rögzítésre, tehát ha kell, akkor magadnak kell elmentened. :)

Ez igaz, meg tudom oldani, de miért ne kerülhetne ez is automatikusan rögzítésre, ha már a többi is úgy van?

Valezius 02-25-2007 18:03

Quote:

Originally Posted by Vili (Post 75851)
Ez igaz, meg tudom oldani, de miért ne kerülhetne ez is automatikusan rögzítésre, ha már a többi is úgy van?

Akkor meg megbeszélést kellene róla nyitni, egyébként lehet, hogy azért nem rögzíti, mert sok adat. Most néztem hv-ban egy krónikát, és jó hosszúrsa sikeredett, több, mint egy oldal volt. :D

Ati 02-25-2007 18:03

Quote:

Originally Posted by Vili (Post 75851)

Teljesen átláthatatlan lesz tőle az eseménylistád, ha valaki csinál oda 2-3 ilyen varázslatot. Az átláthatóság kedvéért ez nem kerül rögzítésre. Ha a tényleges eseménylistára kíváncsi vagy, akkor a teljes krónika azt tartalmazza, és csak egyszer, nem minden alkalommal a teljes listát, amikor valaki ezt a varázslatot kiadta.

Ati 02-25-2007 18:04

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 75853)
Akkor meg megbeszélést kellene róla nyitni, egyébként lehet, hogy azért nem rögzíti, mert sok adat. Most néztem hv-ban egy krónikát, és jó hosszúrsa sikeredett, több, mint egy oldal volt. :D

Így van, ezt most képzeld el egymás után 4-5-6 példányban. :)

Vili 02-25-2007 18:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 75854)
Teljesen átláthatatlan lesz tőle az eseménylistád, ha valaki csinál oda 2-3 ilyen varázslatot...

Hmmm... Ha jobban belegondolok, ebben van valami. :)
De ha jól értem, akkor ha a szövetség egy tagja teljes krónikát varázsol, akkor azt a szövetség összes tagja láthatja? :confused:

Ati 02-25-2007 18:13

Quote:

Originally Posted by Vili (Post 75856)
Hmmm... Ha jobban belegondolok, ebben van valami. :)
De ha jól értem, akkor ha a szövetség egy tagja teljes krónikát varázsol, akkor azt a szövetség összes tagja láthatja? :confused:

Nem, ezt mindenki saját maga láthatja. Ha esetleg élőhalott vagy, és emiatt nem tudod, akkor érdemes megkérni a szövi valamelyik tagját, hogy szövifórumra másolja be az aktuális részeket mondjuk.

Vili 02-25-2007 18:14

Rendben, köszönöm, nincs több kérdésem. ;)

Kisbér 02-26-2007 09:00

Azt ugye nem felejtettétek el, hogy míg a teljes krónika 24 órát mutat, a sima krónika 3 napot...
Így hiába megy rajtad a teljes, 2 napnál régebbieket nem láthatsz... Míg ha nyomsz valakire sima krónikát, akkor igen...
És ugye ha azt nem mentetted el, akkor elvész örökre...

-csak megjegyeztem- :D

All times are GMT +1. The time now is 09:54.