![]() |
Hogyan fogjunk oroszlánt a sivatagban?
1. A geometriai megoldás:
Allítsunk hengerszer ketrecet a sivatagba! a) eset: Az oroszlán a ketrecben van. A megoldás triviális! b) eset: Az oroszlán a ketrecen kivül van. Álljunk a ketrecbe, és invertáljuk a falait! Igy magunk a ketrecen kivülre kerülünk és eredményképpen az oroszlán a ketrecbe. Figyelem! Az utobbi esetben feltétlenül ügyeljünk arra, hogy ne álljunk a ketrec közepén, mert különben eltününk a végtelenben! 2. A vetitéses módszer: Az általánosság korlátait figyelmen kivül hagyva tegyük fel, hogy a sivatag sik. A sikot egy a ketrecen átmen egyenesbe vetitjük, majd az egyenest egy ketrecben lev pontba. Igy az oroszlán bekerül a ketrecbe. 3. A topologiai módszer: Topologiailag az oroszlánt toruszként is felfoghatjuk. Transzformáljuk a sivatagot a négydimenziós térbe. Lehetség nyilik a sivatag olyan deformálására, melynél a visszatranszformáláskor az oroszlán összecsomozódik a háromdimenziós térben. Ilyenkor magatehetetlen. 4. A valószinuségelméleti módszer: Ehhez a modszerhez szükséges egy Laplace-kerék, néhány kocka és egy Gauss-harang. A Laplace-kerékkel a sivatagon át furikázva kockákat dobálunk az oroszlán után. Amikor már rohan felénk, a dühtl zihálva, borítsuk rá a Gauss-harangot. Ez alatt 1 valószinséggel fogságban van. 5. Newton-féle módszer: A ketrec és az oroszlán a gravitáció miatt vonzzák egymást. A surlódást elhanyagoljuk. Ily módon az oroszlán elbb-utóbb a ketrecben fog csücsülni. 6. A Heisenberg-módszer: A mozgó oroszlán helye és sebessége egyszerre nem hatarózható meg. A sivatagban mozgó oroszlán tehát nem foglalhat el fizikailag értelmes helyet, ezért vadászata szóba sem jöhet. Következésképpen az oroszlánvadászat csak a nyugvó oroszlánokra korlátozodhat. A nyugvó, mozdulatlan oroszlán efogásat az olvasóra bizzuk. 7. A Schrodinger-módszer: Annak a valószinüsége, hogy az oroszlán a ketrecben van, nagyobb, mint nulla. Üljünk le a ketrec elé, és várjunk. 8. Az Einstein- vagy relativisztikus módszer: Repüljünk közel fénysebességgel a sivatag felett. A relativisztikus hosszkontrakció miatt az oroszlán papirvékonyságu lesz. Vegyük fel, tekerjük össze, és huzzunk rá egy beföttes gumit. 9. A kisérleti fizikus módszer: Vegyünk egy olyan féligátereszt membránt, amely csak az oroszlánokat nem ereszti át. Szitáljuk át vele a sivatagot. |
:D:D:D
Ati ez a vicc nagyon beteg :D |
Nemrég kaptam mailben, nekem is tetszett. :)
|
Nekem is volt ilyen hasonló a: miért zakatol a vonatkerék de már nem tudom, hogy hova lett, azt biztos ismerd Te is!
Akinek megvan, az írja már le legyenszíves! Köszi:) |
ez nagyon teccik! :D
pláne hgy értem miket írnak le benne :rolleyes: :cool: :D |
anyám :D :D
És hol maradnak a teljesen egyszerű megoldások? 1. Építsünk a sivatag köré ketrecet. 2. Az ismert módon mészkő hozzáadásával alakítsuk a homokot üveggé, majd fújjunk belőle egy üvegketrecet. Kicsi a valószínűsége, hogy az oroszlán nem a ketrecen belül lesz. |
Quote:
|
Quote:
|
ezek nagyon fárasztó viccek :D :D :D de jók :D
|
Ezt az oroszlánosat egyszer régen én is megkaptam már mélben, de akkor még tíz pontja volt, hova tünt a tizedik pont!?? :D:rolleyes:
|
All times are GMT +1. The time now is 18:14. |