Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Lezárt hibák (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=47)
-   -   Angol nyelvteruleten a "." tizedest jelent :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1455)

Madzin 02-21-2007 13:14

Angol nyelvteruleten a "." tizedest jelent :)

Angolszasz nyelvteruleten (lehet hogy mashol is ) a . -ot hasznaljak a tizedes kifejezeser es a "," -ot meg a csoportok elvalasztasara.
Egy magyarnak ez nem tunt fel nekem is csak az egyik szovim nem ertette mi a csuda az 1.300 ijasz? 1 egesz 3 tized. Mondjuk megtamadja 400 -loval es nem erti miert nem ment be.
Szoval ez tenyleg megteveszto.

Ati 02-21-2007 13:18

Quote:

Originally Posted by Madzin (Post 75015)
Angolszasz nyelvteruleten (lehet hogy mashol is ) a . -ot hasznaljak a tizedes kifejezeser es a "," -ot meg a csoportok elvalasztasara.
Egy magyarnak ez nem tunt fel nekem is csak az egyik szovim nem ertette mi a csuda az 1.300 ijasz? 1 egesz 3 tized. Mondjuk megtamadja 400 -loval es nem erti miert nem ment be.
Szoval ez tenyleg megteveszto.

Ez eddig is rengeteg helyen így volt, például az országadatoknál, senkinek nem jelentett gondot, ezután se hiszem, hogy fog. :)

Madzin 02-21-2007 13:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 75023)
Ez eddig is rengeteg helyen így volt, például az országadatoknál, senkinek nem jelentett gondot, ezután se hiszem, hogy fog. :)

Remelem en is :)
De ezen jot rohogtem mert elegge bagattel problema de meg is mekkora kart tud okozni.....

Cassandra 02-21-2007 13:35

Quote:

Originally Posted by Madzin (Post 75025)
Remelem en is :)
De ezen jot rohogtem mert elegge bagattel problema de meg is mekkora kart tud okozni.....

De mégis ki állna be egy seregbe, mint 3tized íjász?:D

lacqa 02-21-2007 15:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 75023)

nekem gondot jelentett eddig is, mint azt a releváns témánál is kifejtettem. ha kimásolom pl. számológépbe, hajlamos tizedesjegynek venni. Átmásoláskor egy adatbeviteli mezőbe szintén, így lehet pl. 18000 lovas helyett 18-cal támadni.... :)

Madzin 02-21-2007 15:25

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 75063)
nekem gondot jelentett eddig is, mint azt a releváns témánál is kifejtettem. ha kimásolom pl. számológépbe, hajlamos tizedesjegynek venni. Átmásoláskor egy adatbeviteli mezőbe szintén, így lehet pl. 18000 lovas helyett 18-cal támadni.... :)

Es most gondolj bele mien ez annak aki azt nem tudja mit jelent a km vagy a m.
Persze ha megkerdezi rajon de azert megis csak ovatossan kellene banni ezzel a csoport elvalasztoval. Azt hiszem a sima space lenne a legjobb mindenkinek.

Csak most latom hogy mar nem lehet copy&paste-val masolni dolgokat.

Remedy 02-21-2007 15:53

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 75063)

Na igen, ez egy uj felmerulo problema, hogy mar nem lehet masolni....

de nemtudom, mi lehetne a megoldas... :) max a beviteli mezo kezelje a pontokat? :)

Ati 02-21-2007 15:55

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 75075)
Na igen, ez egy uj felmerulo problema, hogy mar nem lehet masolni....

de nemtudom, mi lehetne a megoldas... :) max a beviteli mezo kezelje a pontokat? :)

Ööö, beírod? Billentyűzet? :D

Madzin 02-21-2007 16:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 75077)
Ööö, beírod? Billentyűzet? :D

Vagy pedig csinalsz egy filtert az osszes beviteli mezzore ami kuszuri a seperator karaktert. (space-el egyszerubb lenne)
ht t p:/ / en.wikipedia.org/wiki/Decimal_point

Ez is azt javasolja mint ISO szabvany....

Ati 02-21-2007 17:11

Quote:

Originally Posted by Madzin (Post 75087)
Vagy pedig csinalsz egy filtert az osszes beviteli mezzore ami kuszuri a seperator karaktert. (space-el egyszerubb lenne)
ht t p:/ / en.wikipedia.org/wiki/Decimal_point

Ez is azt javasolja mint ISO szabvany....

A space az kizárt, attól olyan olvashatatlan lesz, hogy hihetetlen.

Igazából nem látom, hogy ez miért probléma, az elmúlt másfél évben nem volt az.

All times are GMT +1. The time now is 07:51.