Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Térkapu (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=143)

Panyi 01-31-2006 23:03

Térkapu

Sziasztok!

Régóta érdekelne, hogy a szövetségesemre más által nyitott térkaput, hogyan lehet felfedezni.
A térkapuk felfederítése varázslattal a saját kapuimat, és a rám nyitottakat játszva figyelhetem. A következő szöveg mindenkinek ismerős:
"A varázslat sikerült. A következõket tudtad meg:

Általad nyitott térkapuk:

Rád nyitott térkapuk:

Ezen kívül szövetségeseid felé folyamatosan nyitva vannak térkapuk, melyeket a rá nyitott térkapuval is igénybe lehet venni. "

Az utolsó félmondat felkeltette az érdeklődésemet...
Nekem első olvasatban, az utolsó mondat azt jelentette, hogy a szövetségesemre nyitott kapukat is láthatom, hogy ha nyitok rá egy térkaput. Gyorsan rájöttem, hogy ezt a rendszer nem hagyja, mivel szövetséges elleni támadóakciónak értékelné.
Azzal tisztában vagyok, hogy ezeket a kapukat használni tudom, már ha tudom, hogy ki nyitott a szövimre. Ha nem élőhalott, és van varázslói készültsége a szövimnek, akkor meg tudja nézni, és elmondhatja nekem. De ha ez nem lehetséges? Marad a nézzünk végig mindenkit módszer?

Ati 01-31-2006 23:07

Quote:

Originally Posted by Panyi
Sziasztok!

Régóta érdekelne, hogy a szövetségesemre más által nyitott térkaput, hogyan lehet felfedezni.
A térkapuk felfederítése varázslattal a saját kapuimat, és a rám nyitottakat játszva figyelhetem. A következő szöveg mindenkinek ismerős:
"A varázslat sikerült. A következõket tudtad meg:

Általad nyitott térkapuk:

Rád nyitott térkapuk:

Ezen kívül szövetségeseid felé folyamatosan nyitva vannak térkapuk, melyeket a rá nyitott térkapuval is igénybe lehet venni. "

Az utolsó félmondat felkeltette az érdeklődésemet...
Nekem első olvasatban, az utolsó mondat azt jelentette, hogy a szövetségesemre nyitott kapukat is láthatom, hogy ha nyitok rá egy térkaput. Gyorsan rájöttem, hogy ezt a rendszer nem hagyja, mivel szövetséges elleni támadóakciónak értékelné.
Azzal tisztában vagyok, hogy ezeket a kapukat használni tudom, már ha tudom, hogy ki nyitott a szövimre. Ha nem élőhalott, és van varázslói készültsége a szövimnek, akkor meg tudja nézni, és elmondhatja nekem. De ha ez nem lehetséges? Marad a nézzünk végig mindenkit módszer?

Ilyen információ közvetlenül (például varázslattal, vagy más közvetlen akcióval) nem deríthető ki. Egyéb stratégiai módszerekkel (amiket Te is emlíéettél) igen.

Panyi 01-31-2006 23:26

Ki mit tud

Quote:

Originally Posted by Ati
Ilyen információ közvetlenül (például varázslattal, vagy más közvetlen akcióval) nem deríthető ki. Egyéb stratégiai módszerekkel (amiket Te is emlíéettél) igen.

Akkor maradnak a taktikák... Reméltem, hogy van egyszerűbb. Akkor szedjük azokat össze...Ti milyeneket ismertek?
Ha a térkapu nyitást megelőzi gömbözés, akkor könnyebb, ha látszik a távolság, és, hogy fent vagy lentről, máris nem 400 szomszédot kell végignézni, hogy a tolvaj be tud-e menni. Térkapuval kapcsolatban milyen trükkök vannak?
Azt ismerem, hogy nyitok egy térkaput, nem használom, csak a bezáródása előtt, így ha addig nem fedezik fel, a lopás után már nem is fogják.
Egészen kellemes az is, hogy a szövetség tolija által megnyitott térkaput használja a szövetség többi tagja, és a toli elrejti őket a kíváncsi szemek elől...
Várom a további ötleteket

Half 02-06-2006 00:22

Hátha télleg nem akarod, hogy rájöjjenek, hogy te lopsz jól, teszed, hogyha a hírnév változásodat is megpróbálod megakadályozni. Mert ügyebár abból is kilehet deriteni ha lopkodsz

Remedy 02-07-2006 09:51

Quote:

Originally Posted by Half
Hátha télleg nem akarod, hogy rájöjjenek, hogy te lopsz jól, teszed, hogyha a hírnév változásodat is megpróbálod megakadályozni. Mert ügyebár abból is kilehet deriteni ha lopkodsz

nemtom, en amig lopkodtam, mindig rogton a terkapu nyitasa utan csinaltam... hagy tudjak csak hogy kitol kell felni :D

Kisbér 02-07-2006 15:21

Quote:

Originally Posted by Panyi
Várom a további ötleteket

Half már ugyan említette futólag, de leírom én is a hírnév figyelés módszert.
A legfontosabb, hogy minden körváltás után shift-el nyisd meg új ablakban a pontlistát, írd be oda, hogy 200-at láthass, majd hagyd ott...
Ha lopnak, akkor nyitsz még1 ablakot shift+bal gombbal, és máris lesz egy új pontlista, meg egy régi egymás mellett.. Végignézed, hogy a környékeden kinek változott a pontja, amiből már csak 1-2 potenciális tolvajkodó lehet...
Azokra meg megpróbálsz tolvajkodni, és máris megvan, hogy a szövidhez ki ment be...

A legjobb, ha csinálsz rá egy script-et (hulláknak főleg), ami minden körváltás után, illetve előtt csinál egy "x.körváltáselőtt/után.txt"-t, amiből kiderítheted, hogy ki lopott az adott időben...

Ekkor még csak ott sem kell lenned.. Csak annyit kell tudnod, hogy mikor lopták a szövidet (vagy a hullát), egymás mellé teszed annak a körnek az elején, illetve a végén kiscript-elt txt-jét, és máris láthatod a változást...

Okos emberek persze megcsinálhatják azt is, hogy írnak egy progikát, ami 2 txt-t megvizsgál, kiirja azokat az orikat, amiknek a körben változott a hírnevük, és máris megvan a lopkodó csákó (legalábbis a szűk köre)... :D

Kisbér 02-07-2006 15:23

Az előző módszerem persze működik varázslásokra is...
Tehát pl ha hadi vagy, általában ártóznak keményen a varisok... Ezzel a módszerrel ki lehet elég szépen szűrni, hogy ki az, aki naponta 3-4 alkalommal jár hozzád rengetni :D

director 02-07-2006 17:33

Quote:

Originally Posted by Kisbér
Half már ugyan említette futólag, de leírom én is a hírnév figyelés módszert.
A legfontosabb, hogy minden körváltás után shift-el nyisd meg új ablakban a pontlistát, írd be oda, hogy 200-at láthass, majd hagyd ott...
Ha lopnak, akkor nyitsz még1 ablakot shift+bal gombbal, és máris lesz egy új pontlista, meg egy régi egymás mellett.. Végignézed, hogy a környékeden kinek változott a pontja, amiből már csak 1-2 potenciális tolvajkodó lehet...
Azokra meg megpróbálsz tolvajkodni, és máris megvan, hogy a szövidhez ki ment be...
A legjobb, ha csinálsz rá egy script-et (hulláknak főleg), ami minden körváltás után, illetve előtt csinál egy "x.körváltáselőtt/után.txt"-t, amiből kiderítheted, hogy ki lopott az adott időben...
Ekkor még csak ott sem kell lenned.. Csak annyit kell tudnod, hogy mikor lopták a szövidet (vagy a hullát), egymás mellé teszed annak a körnek az elején, illetve a végén kiscript-elt txt-jét, és máris láthatod a változást...
Okos emberek persze megcsinálhatják azt is, hogy írnak egy progikát, ami 2 txt-t megvizsgál, kiirja azokat az orikat, amiknek a körben változott a hírnevük, és máris megvan a lopkodó csákó (legalábbis a szűk köre)... :D

ezek amúgy tényleg jól használható módszerek.. csak annyit tennék hozzá h a szabályok nem nagyon engedik a scriptelést:)

Remedy 02-07-2006 19:56

Quote:

Originally Posted by director
ezek amúgy tényleg jól használható módszerek.. csak annyit tennék hozzá h a szabályok nem nagyon engedik a scriptelést:)

ez nem script ez egy lokalisan futo progi ami osszehasonlit ket txt filet :P
az lenne a script ha azt a txt filet progi hozna letre....

-Fegya- 02-07-2006 20:06

Quote:

Originally Posted by Kisbér
Ekkor még csak ott sem kell lenned..

A módszer jó, de
  1. Sciptet nem szabad használni
  2. Hulla lopásakor nem változik a hírnév

All times are GMT +1. The time now is 09:30.