Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Tolizás vs. Varizás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1422)

Viz 02-12-2007 10:45

Tolizás vs. Varizás

Felmerült bennem egy dolog, amiben a véleményeket kérném, és tudom hogy már fel volt vetve régebb is valamelyik topicban, de sehol se találtam.
Szóval:
Ki kéne valahogy egyenlíteni a távolságra ható maluszt a varinál és a tolinál.
Ugyanis, nemcsak hogy kislétszámú csopikban, ahol pár pont különbség köröket jelenthet, a varis hatalmas hátrányból indul, mivel több készülije megy le jóval, de még eszméletlen mennyiségű rúnákat is fel tud emészteni egy-egy varázslat.
Ez persze a kisebb gond, mert azt beveszed piacról, viszont az zavar hogy egy toli gyakorlatila büntetlenül bánthat bárkit.
Megint csak kisebb csopikban, ahol modnjuk 2k pont 4-5 kört jelent ott 20%os zsákmány malusszal teljesen nyugodtan lophat bárkit gyakorlatilag.
Persze lehet bontani meg stb. de nem érzem igazságosnak.
Két verziót látok jónak:

a.) Tolvajnak is jobban romlik a készültsége lopásonként a körtávolság függvényében.
b.) A több körre nyitott térkapuk hatalmas mennyiségű rúnákat igényeljenek, így meggondolhatja valaki hogy megéri e több körre lopkodni kevesebb zsákmányért.

Vélemények?

Killer 02-12-2007 10:55

én már elsőre is jónak találtam az ötletet!
támogatom a körtáv fögvényében jobban csökkenő tolikészülit!!

Viz 02-12-2007 13:14

Én is támogattam, csak kár lenne hagyni hogy behaljon, mert nekem például szúrja a szemem a dolog, nem is az hogy mit visznek el, hanem hogy nem lehet se varisként se hadisként reagálni. Aztán remljük Ati majd átpakolja a megfontolás alatt állókhoz.

Dragi 02-12-2007 13:17

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 73244)
Én is támogattam, csak kár lenne hagyni hogy behaljon, mert nekem például szúrja a szemem a dolog, nem is az hogy mit visznek el, hanem hogy nem lehet se varisként se hadisként reagálni. Aztán remljük Ati majd átpakolja a megfontolás alatt állókhoz.

egyszerűbb lett volna oda nyitni nem ?:) Támogatom mint multkor is :)

Viz 02-12-2007 13:20

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 73245)

Nem, már volt negatív tapasztalatom:)
Pl azt MNT bontásos, amit mindeki támogatott Ati meg szó nélkül átrakta az elvetettek közé. Inkább itt szóljanak le, mint menjen a kukába:)

Bogár 02-12-2007 13:22

Synkel nyitotta azt a témát:

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=968

Dragi 02-12-2007 13:22

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 73246)
Nem, már volt negatív tapasztalatom:)
Pl azt MNT bontásos, amit mindeki támogatott Ati meg szó nélkül átrakta az elvetettek közé. Inkább itt szóljanak le, mint menjen a kukába:)

rendben, jogos :)

Cassandra 02-12-2007 13:24

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 73245)

Oda nem lehet nyitni.;)
Én egyedül a második megoldást nem tartom jó ötletnek, mert bármennyire sok rúna is kellene nem lenne visszatartó ereje.

És amit még hozzáfűznék ehhez... az oké, hogy kiegyenlítődik a szakadék a tolis és varis akciók között viszont a hadisok gondjait ez továbbra sem orvosolja. (vagyis varis ártózhat 10körről, tolis lophat, gyújthat 10körről, a hadis meg bizonyos mértékig be van korlátozva...tudom ez nem az a téma, csak megjegyeztem:) )

Visszaszívtam, de úgy emlékszem régen nem lehetett.:)

Viz 02-12-2007 13:29

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 73249)
Oda nem lehet nyitni.;)
Én egyedül a második megoldást nem tartom jó ötletnek, mert bármennyire sok rúna is kellene nem lenne visszatartó ereje.

És amit még hozzáfűznék ehhez... az oké, hogy kiegyenlítődik a szakadék a tolis és varis akciók között viszont a hadisok gondjait ez továbbra sem orvosolja. (vagyis varis ártózhat 10körről, tolis lophat, gyújthat 10körről, a hadis meg bizonyos mértékig be van korlátozva...tudom ez nem az a téma, csak megjegyeztem:) )

Első dolog:
Ha mondjuk hozol 90-100 tekit lopásonként a távolság miatt ( ha óriás még kevesebbet ) viszont modnjuk 50-60k rúnába kerül 10 körre nyitni kaput, igencsak meggondolod megéri-e. Meg nem fogod viccből gyilkolni a varijait 150esével mert nincs jobb amire pazarolhatnád a készülit...

Második:
A hadis ki tud menni tíz körre támadni, de így kb a tolis lopásának a varis ártózásának és a hadis kitámadásának is lenen akkora hátránya, hogy gyakorlatilag senki nem használná.
Nem sokat látok olyat hogy valaki 10 körre rengetne, stb.
Pont ezért itt nem a varis illettve a hadis erősítésére gondolok ezen a téren, csupán a tolis hasonló szintre hozására.

Amúgy köszi bogár, azt hiszem pont azért nyitottam ezt a topicot amiért ő is=)
Remélem ez már tényleg nem hal be.

Cassandra 02-12-2007 13:51

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 73251)
Első dolog:
Ha mondjuk hozol 90-100 tekit lopásonként a távolság miatt ( ha óriás még kevesebbet ) viszont modnjuk 50-60k rúnába kerül 10 körre nyitni kaput, igencsak meggondolod megéri-e. Meg nem fogod viccből gyilkolni a varijait 150esével mert nincs jobb amire pazarolhatnád a készülit...

Második:
A hadis ki tud menni tíz körre támadni, de így kb a tolis lopásának a varis ártózásának és a hadis kitámadásának is lenen akkora hátránya, hogy gyakorlatilag senki nem használná.
Nem sokat látok olyat hogy valaki 10 körre rengetne, stb.
Pont ezért itt nem a varis illettve a hadis erősítésére gondolok ezen a téren, csupán a tolis hasonló szintre hozására.

Amúgy köszi bogár, azt hiszem pont azért nyitottam ezt a topicot amiért ő is=)
Remélem ez már tényleg nem hal be.

Hát igen, olyan drasztikus rúnaigény az más, bár, mikor 3millió rúnám van fölösben és eladni se tudom, hanem jobbhíjján aranyalmázgatok, akkor nekem simán megérné.:)
Valamint nem elhanyagolható az sem, hogy ha szöviben vagy és a szövid 2körre van a célországtól, akkor neked hiába lenne sok rúnába, ha a szövid nyit rá kaput.
Plusz sok csoportban semmi ára nincs a rúnának.

A hadis orikat csak mellékesen hoztam fel, mint említettem tudom nem ide tarozik és nem is akarom idekeverni. Viszont tény, hogyha a tolisok dolga is megnehezedne, akkor kevesebben lopkodnának kismillió körről.

A fentiek miatt viszont tartom magam ahhoz, hogy a rúnaigény megnövelése nem megoldás.

All times are GMT +1. The time now is 05:16.