Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   A sereg- és épületfelmérés ne legyen támadóakció (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1349)

Napfia 01-26-2007 11:03

A sereg- és épületfelmérés ne legyen támadóakció

Sziasztok!
Számomra problémát jelent, hogy miért lett a tolvajakciók közül a seregek- és az épületek felmérése támadóakció.:confused: Véleményem szerint ezek csak információszerző hadmozdulatok.:cool: Olyanok, mint a gömbözés. Gyakorlatilag nem árt az adott orinak közvetlenül.:D

A térkapu nyitása /úgy, mint támadó akció/ szerintem nem megfelelő, mint magyarázat.

Üdv!:)

Cassandra 01-26-2007 11:15

Quote:

Originally Posted by Napfia (Post 69393)
A térkapu nyitása /úgy, mint támadó akció/ szerintem nem megfelelő, mint magyarázat.

Pedig épp ezt akartam mondani.:P

Már csak azért is, mert olyan kérdéseket vet fel, hogy, ha, nyitsz egy térkaput és teszem azt szöviben vagy, elmész szabira, akkor a térkapu aktív maradna, vagy sem... Ha aktív maradna, akkor szívás az ellennek, mert akkor a szövid szépen ki-be sétálgat és lopkod, miközben te békésen pihensz anélkül, hogy árthatnának neked... Ha nem marad aktív az is szívás az ellennek, pláne, ha esetleg bebukod az akciót, de nem tudja, hogy ki volt az, akkor meg se tudhatja, mert te szépen leszabiztál és a kapu már nem látszik.

Megpróbáltam összefüggően fogalmazni, hellyel közzel sikerült, remélem érthető mit akartam.:D

Grabi 01-26-2007 11:21

és ha netalán más nyitja a kaput és csak épületet/szövit/sereget néz? az ugye információszerzés. csakúgy, mint a gömb. De azt is támadónak veszi a rendszer. Ebben van igazság. A térkapuban egyet értünk, az jó így

Napfia 01-26-2007 11:23

Igazad van, de a formáját tekintve akkor is információszerzőek ezek a hadmozdulatok. Úgy gondoltam, hogy ilyenkor a térkapu használatot is módosítani kellene természetesen, azaz a támadóakciókhoz új térkaput kelljen létrehozni. E szerint 2 féle térkapu lenne.

Primitíven megközelítve egy "kicsi", amin csak a kémek juthatnak be, meg egy "nagy", amin már a seregek is.

Napfia 01-26-2007 11:28

Az előző gondolatomat folytatva a varázslatok menüben egy "kémkapu nyitása" varázslat megoldaná az egész problémát. A lényege a fent leírt alapelv lenne. Azaz csak információszerzést lehetne végezni rajta keresztül a tolvajokkal. Támadóakciót nem engedélyezne. Azt csak a rendes térkapun keresztül lehetne végrehajtani.

Grabi 01-26-2007 11:34

nem kell túlbonyolítani több kapuval meg extra varival. én is úgy gondolom h a tolinak a 3 infoszerző akciója ne minősüljön támadónak, de a tk nyitása természetesen igen.

Cassandra 01-26-2007 11:36

Quote:

Originally Posted by Napfia (Post 69399)
Igazad van, de a formáját tekintve akkor is információszerzőek ezek a hadmozdulatok. Úgy gondoltam, hogy ilyenkor a térkapu használatot is módosítani kellene természetesen, azaz a támadóakciókhoz új térkaput kelljen létrehozni. E szerint 2 féle térkapu lenne.

Primitíven megközelítve egy "kicsi", amin csak a kémek juthatnak be, meg egy "nagy", amin már a seregek is.

Szerintem ez túl sok mindent bonyolítana meg. Több bonyodalmat okozna, mint amennyi haszna lenne.

Kristálygömböt általában tényleg azért csinál (nem kizárólag azért) az ember, hogy tudja kik vannak körülötte, ellenben aki már térkaput nyit, szövit mér fel, sereget mér fel, épületet mér fel, az már nem azért szed össze ennyi infót, hogy tudja ki a szomszédja.:)

Napfia 01-26-2007 11:37

De Hüpike, ez megoldást jelentene erre a problémára és így senkinek sérülhetne az érdeke, hiszen a "kémkapu"-t másra nem lehetne használni.

Napfia 01-26-2007 11:48

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 69402)
Szerintem ez túl sok mindent bonyolítana meg. Több bonyodalmat okozna, mint amennyi haszna lenne.

Kristálygömböt általában tényleg azért csinál (nem kizárólag azért) az ember, hogy tudja kik vannak körülötte, ellenben aki már térkaput nyit, szövit mér fel, sereget mér fel, épületet mér fel, az már nem azért szed össze ennyi infót, hogy tudja ki a szomszédja.:)

Gondolj bele abba, hogy pl.: a szövifelmérés nem biztos, hogy támadó jellegű. Úgymint, az ember esetleg csatlakozni kíván egy szövihez felmérheti, hogy ez megéri-e neki. stb..

Ati 01-26-2007 12:36

Quote:

Originally Posted by Napfia (Post 69399)
Úgy gondoltam, hogy ilyenkor a térkapu használatot is módosítani kellene természetesen, azaz a támadóakciókhoz új térkaput kelljen létrehozni. E szerint 2 féle térkapu lenne.

Jajajajjj, ez teljesen felejtős.

All times are GMT +1. The time now is 22:33.