Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Foglalkoztatottság (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1259)

ro-bo-goo 01-01-2007 08:57

Foglalkoztatottság

Végigoilvastam pár témát, de az alábbi kérdésre nem találtam választ egyikben sem.
Ha alacsony a foglalkoztatottság, akkor az mennyire jelent gondot?Egyáltalán jelent-e? Ha igen, akkor kb hány %-tól? Meg, ha alacsony foglalkoztatottságú orit támadnék, de katonákkal még nem férek be, akkor merre vigyem neki a foglalkoztatottságát? (vari-toli sikerül):D

Dragi 01-01-2007 09:03

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 61718)
Végigoilvastam pár témát, de az alábbi kérdésre nem találtam választ egyikben sem.
Ha alacsony a foglalkoztatottság, akkor az mennyire jelent gondot?Egyáltalán jelent-e? Ha igen, akkor kb hány %-tól? Meg, ha alacsony foglalkoztatottságú orit támadnék, de katonákkal még nem férek be, akkor merre vigyem neki a foglalkoztatottságát? (vari-toli sikerül):D

Súgó: Morál/Közhangulat

Ha országodban munkanélküliség van, akkor az emberek boldogtalanok, hiszen nincs hol dolgozzanak, így nem kapnak bért, amibõl családjuk meg tudna élni. Ennek következtében ez is negatív hatással van a morálváltozóra. A negatív hatás mértéke a munkanélküliség mértékétõl függ.

Ha a munka nem túl sok - minden embert foglalkoztatnak az épületek, de még így is kevésnek bizonyul a munkaerõ, ám nem nagy mértékben -, akkor a közhangulat változója pozitív irányba fog mozdulni.

A középértékhez (75%, elf esetében 85%) húzáson, az általad indított alvilági és mágikus akciók hatásain, a pénzosztáson, valamint ellelfeleid morálcsökkentő (pl. földrengés varázslat) akcióin kívül a következő tényezők befolyásolják a közhangulatot:

A közhangulatot emeli:

* Mindenkinek van munkája, és a munkaerőhiány nem haladja meg az 5%-ot.
* Ha minden 300 emberre jut egy kocsma.
* Ha minden 150 emberre jut egy kocsma.
* 15%-nál alacsonyabb adó. (Ezen belül is több fokozat.)

A közhangulatot csökkenti:

* Munkanélküliség.
* 10%-nál magasabb munkanélküliség.
* 20%-nál magasabb munkanélküliség.
* 25%-nál magasabb adó. (Ezen belül is több fokozat.)

ro-bo-goo 01-01-2007 09:42

Igazad van:) Ez a morál súgó nem jutott eszembe:(
DE:
A többi kérdésemre tudna valaki választ?Mármint hogy rengessem( romló fogl.), vagy viharozzam (javuló fogl)? 50% alatt van neki

Dragi 01-01-2007 09:44

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 61722)
Igazad van:) Ez a morál súgó nem jutott eszembe:(
DE:
A többi kérdésemre tudna valaki választ?Mármint hogy rengessem( romló fogl.), vagy viharozzam (javuló fogl)? 50% alatt van neki

szvsz. ha tudod akkor gyujtogasd bár elég sok házat fel kell gyujtani :) + szárazvihar kombók mehetnek rája :)

ro-bo-goo 01-01-2007 09:47

Nos 200 hekin tipródom, és még egy házat sem sikerült felgyújtanom sose:( A szárazvihart megpróbálom, köszi:)

Békés 01-01-2007 10:46

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 61724)
Nos 200 hekin tipródom, és még egy házat sem sikerült felgyújtanom sose:( A szárazvihart megpróbálom, köszi:)

De azért nézdmeg nem-e túlélő óriás az áldozat:)

ro-bo-goo 01-01-2007 11:09

Ja azt megnéztem:D :D :D
És ha elérem azt hogy már a barakkjaihoz sem lesz embere, akkor a katonái elmennek?

Dragi 01-01-2007 11:12

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 61731)
Ja azt megnéztem:D :D :D
És ha elérem azt hogy már a barakkjaihoz sem lesz embere, akkor a katonái elmennek?

pontosan :) bár ha jól van beállítva az intézője a sereg megy el utoljára :)

ro-bo-goo 01-01-2007 11:28

értem:) És hány napig cseszegethetem büntetlenül? (valamelyik topicban olvastam, hogy ha túl sokáig macerálok egy orit, akkor lapátra tesznek:( )

Dragi 01-01-2007 11:47

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 61733)
értem:) És hány napig cseszegethetem büntetlenül? (valamelyik topicban olvastam, hogy ha túl sokáig macerálok egy orit, akkor lapátra tesznek:( )

Akkor kerülsz lapátra ha nincs más célod a játékba mint a másik játékának tönkre tétele ...

All times are GMT +1. The time now is 19:50.