Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Lakosok túltöltése, elköltözés... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1199)

Kisbér 12-15-2006 13:00

Lakosok túltöltése, elköltözés...

Sziasztok!

Szeretném megtudni, hogy mi befolyásolja azt, hogy a túltöltött házakból mennyi ember megy el?
Lakossági morál? Egyéb? Vagy fix?

Tapasztalataim szerint 50%-a a túltöltésnek elmegy (feltéve ha nincs éhezés, nem megy vihar, stb, stb). Viszont épp tegnap teszteltem egy másik orival, és ott 65% ment el...

Szóval, elsősorban Atit kérdezem, hogy erre van-e valami fix szabály? Ami esetleg publikus is?

Köszi,
Kisbér

Ati 12-15-2006 13:29

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 55814)
Sziasztok!

Szeretném megtudni, hogy mi befolyásolja azt, hogy a túltöltött házakból mennyi ember megy el?
Lakossági morál? Egyéb? Vagy fix?

Tapasztalataim szerint 50%-a a túltöltésnek elmegy (feltéve ha nincs éhezés, nem megy vihar, stb, stb). Viszont épp tegnap teszteltem egy másik orival, és ott 65% ment el...

Szóval, elsősorban Atit kérdezem, hogy erre van-e valami fix szabály? Ami esetleg publikus is?

Köszi,
Kisbér

Természetesen van rá fix érték. Az el nem férő lakosok fele megy el alapesetben, ezen felül jönnek az egyéb tényezők: vihar, morál, éhezés.

Kisbér 12-15-2006 14:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55820)
Természetesen van rá fix érték. Az el nem férő lakosok fele megy el alapesetben, ezen felül jönnek az egyéb tényezők: vihar, morál, éhezés.

Értem és köszönöm.

Arra is van "publikus" képlet, hogy a morál hogy befolyásolja ezt (hiszen a többi dolgot ki tudod szűrni, de gondolom a morálra már egy másfajta algoritmus van)?

Tehát mondjuk a lakossági morál ha 80%-os, akkor az 1k túltöltött lakosból mennyi megy el, illetve ha 100%-os a morál, akkor mennyi?

Ati 12-15-2006 14:47

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 55857)
Értem és köszönöm.

Arra is van "publikus" képlet, hogy a morál hogy befolyásolja ezt (hiszen a többi dolgot ki tudod szűrni, de gondolom a morálra már egy másfajta algoritmus van)?

Tehát mondjuk a lakossági morál ha 80%-os, akkor az 1k túltöltött lakosból mennyi megy el, illetve ha 100%-os a morál, akkor mennyi?

Én azt gondolom, hogy vannak olyan részei a játéknak, ahol a kísérletezés örömét nem szabad elvenni.

Kisbér 12-15-2006 15:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55859)
Én azt gondolom, hogy vannak olyan részei a játéknak, ahol a kísérletezés örömét nem szabad elvenni.

És annyit elmondhatsz azért, hogy a felétől mennyire tud eltéríteni a morál? :D

Tehát nagyon tudja ezt befolyásolni a morál, vagy csak kis mértékben?

Kisbér 12-15-2006 17:39

Na, teszteltem 4 orival... :)
(most már legalább tudom pontosan, hogy a népvándorlás elmenetel előbb van, mint ahogy a helytartó képez)

Nos, szóval 4 morálra sikerült néznem:

88%
92%
95%
100%

Mind a 4 esetben pontosan 50% lépett le...
Majd ki akarom próbálni egy 75%-os morálnál is (asszem az angol orimban annyi), de szerintem ott is annyi lesz az elvándorlás.

Ati, cáf?

Synkel 12-15-2006 17:48

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 55922)
(most már legalább tudom pontosan, hogy a népvándorlás elmenetel előbb van, mint ahogy a helytartó képez)

88%
92%
95%
100%

Majd ki akarom próbálni egy 75%-os morálnál is (asszem az angol orimban annyi), de szerintem ott is annyi lesz az elvándorlás.

Ati, cáf?

Szerintem nem van cáf, mert akkor elvenné a kísérletezés örömét tőlünk többiektől:)

Ati 12-15-2006 18:01

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 55922)

88%
92%
95%
100%

Ati, cáf?

Nincs cáf, ilyen átlag feletti morálnál persze, hogy nem megy el több... :) Rosszabb morálnál megy el több. :)

Kisbér 12-15-2006 18:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55935)
Nincs cáf, ilyen átlag feletti morálnál persze, hogy nem megy el több... :) Rosszabb morálnál megy el több. :)

Jókor mondod...
Leteszteltem 75%-nál is :D
Annál is 50% ment el...
Most azt csekkolom, ha egy körben baromi boldogok az emberek, akkor is ennyi megy-e el...
Osztottam 30 millát a népnek, csak hogy 75%-ról 100%-ra menjen a morál :D
Akkor ugyanaz lesz az eredmény? :D
Király :D

Amúgy mennyi az a morál, ahol ez már aktív?

Szecsa 12-15-2006 20:29

Szerintem mondjuk 58% alatt :)
S az alatt...

All times are GMT +1. The time now is 20:15.