Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Földszerzésnél... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1081)

Kubbi 11-28-2006 11:48

Földszerzésnél...

Szövim kapott egy ilyen üzit:

Sereged megérkezett ************ országához. A csata lezajlott, és sikerült bejutni az országba! Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 4 hektár földet, ebből a következőket kaptad: 1 drágakőbánya, 1 agyaglelőhely, 3 üres terület, és más semmi. Veszteségeid: 0 katona, 0 támadó, 4 íjász, 0 lovas és 2 elit. Ellenfeled veszteségei: 0 katona, 2 védő, 0 íjász, 0 lovas és 1 elit.

És tényleg megvan a 2bánya, és 3üres terület.
Ez gyakori jelenség?

Ati 11-28-2006 11:50

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 47274)
Szövim kapott egy ilyen üzit:

Sereged megérkezett ************ országához. A csata lezajlott, és sikerült bejutni az országba! Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 4 hektár földet, ebből a következőket kaptad: 1 drágakőbánya, 1 agyaglelőhely, 3 üres terület, és más semmi. Veszteségeid: 0 katona, 0 támadó, 4 íjász, 0 lovas és 2 elit. Ellenfeled veszteségei: 0 katona, 2 védő, 0 íjász, 0 lovas és 1 elit.

És tényleg megvan a 2bánya, és 3üres terület.
Ez gyakori jelenség?

Téma átmozgatva a megfelelő helyre.

bánya = beépített terület.
lelőhely = üres terület

Kubbi 11-28-2006 11:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 47275)
Téma átmozgatva a megfelelő helyre.

bánya = beépített terület.
lelőhely = üres terület

Bocsi, hogy nem szedtem ki, az ország nevét.

Jaaa már értem.
Köszi a választ. És bocsi, hogy hüle voltam. :D
Ezt a topikot, tudom valahogy törölni?

Ati 11-28-2006 12:00

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 47276)
Ezt a topikot, tudom valahogy törölni?

Jó lesz ez másnak is. Időnként ez a kérdés felvetődik, és ha csak összeadod a számokat, akkor valóban hibásnak tűnhet. Úgyhogy nem baj az, ha néha le van írva, hogy ez miért jó így. :)

Kisbér 11-28-2006 12:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 47277)
Jó lesz ez másnak is. Időnként ez a kérdés felvetődik, és ha csak összeadod a számokat, akkor valóban hibásnak tűnhet. Úgyhogy nem baj az, ha néha le van írva, hogy ez miért jó így. :)

Bár jobb lenne, ha így írná ki - szerintem -:

Sereged megérkezett ************ országához. A csata lezajlott, és sikerült bejutni az országba! Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 4 hektár földet, ebből a következőket kaptad: 1 drágakőbánya, 3 üres terület, amiből 1 agyaglelőhely és más semmi. Veszteségeid: 0 katona, 0 támadó, 4 íjász, 0 lovas és 2 elit. Ellenfeled veszteségei: 0 katona, 2 védő, 0 íjász, 0 lovas és 1 elit.

Ez nem nagy változtatás, csak fel kell cserélni a dolgokat...

lacqa 11-28-2006 12:42

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 47283)
Bár jobb lenne, ha így írná ki - szerintem -:

Sereged megérkezett ************ országához. A csata lezajlott, és sikerült bejutni az országba! Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 4 hektár földet, ebből a következőket kaptad: 1 drágakőbánya, 3 üres terület, amiből 1 agyaglelőhely és más semmi. Veszteségeid: 0 katona, 0 támadó, 4 íjász, 0 lovas és 2 elit. Ellenfeled veszteségei: 0 katona, 2 védő, 0 íjász, 0 lovas és 1 elit.

Ez nem nagy változtatás, csak fel kell cserélni a dolgokat...

nem nagy változás, csak ez is hibás. szvsz az az "és más semmi" kitétel nem illik oda. ha ott marad, akkor az "amiből 1 agyaglelőhely" kitételt el kell választani zárójelezéssel, esetleg gondolatjellel.

Kisbér 11-28-2006 13:10

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 47288)
nem nagy változás, csak ez is hibás. szvsz az az "és más semmi" kitétel nem illik oda. ha ott marad, akkor az "amiből 1 agyaglelőhely" kitételt el kell választani zárójelezéssel, esetleg gondolatjellel.

Akkor ez?

Sereged megérkezett ************ országához. A csata lezajlott, és sikerült bejutni az országba! Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 4 hektár földet, ebből a következőket kaptad: 1 drágakőbánya, 3 üres terület (ebből 1 agyaglelőhely) és más semmi. Veszteségeid: 0 katona, 0 támadó, 4 íjász, 0 lovas és 2 elit. Ellenfeled veszteségei: 0 katona, 2 védő, 0 íjász, 0 lovas és 1 elit.

Ez így már jó... És csak akkor írná ki a zárójeles izét, ha lelőhelyet is hozol... Ha nem, akkor maradna szimplán:
ebből a következőket kaptad: 1 drágakőbánya, 3 üres terület és más semmi.

lacqa 11-28-2006 13:28

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 47296)
Akkor ez?

Sereged megérkezett ************ országához. A csata lezajlott, és sikerült bejutni az országba! Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 4 hektár földet, ebből a következőket kaptad: 1 drágakőbánya, 3 üres terület (ebből 1 agyaglelőhely) és más semmi. Veszteségeid: 0 katona, 0 támadó, 4 íjász, 0 lovas és 2 elit. Ellenfeled veszteségei: 0 katona, 2 védő, 0 íjász, 0 lovas és 1 elit.

Ez így már jó... És csak akkor írná ki a zárójeles izét, ha lelőhelyet is hozol... Ha nem, akkor maradna szimplán:
ebből a következőket kaptad: 1 drágakőbánya, 3 üres terület és más semmi.

igen, pontosan így gondoltam

Kisbér 11-28-2006 13:33

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 47310)
igen, pontosan így gondoltam

Okés!

Ati, Lacqa-val megbeszéltük a dolgokat!
Kéretik ilyenre módosítani a kódot!
Köszi!

:D:D:D:D

Alba 11-28-2006 13:51

Sereged megérkezett ************ országához. A csata lezajlott, és sikerült bejutni az országba! Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 4 hektár földet, ebből a következőket kaptad: 3 üres terület, 1 drágakőbánya (ebből 1 agyaglelőhely) és más semmi. Veszteségeid: 0 katona, 0 támadó, 4 íjász, 0 lovas és 2 elit. Ellenfeled veszteségei: 0 katona, 2 védő, 0 íjász, 0 lovas és 1 elit.

Ez igy megjobb :D :D :D

All times are GMT +1. The time now is 16:32.