Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Moderálás vagy mi a szösz (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1037)

Lik-lak 11-12-2006 23:27

Moderálás vagy mi a szösz

Sziasztok,

ez a 'téma' annak lesz szentelve, hogy kicsit felhívjam legaktívabb adminisztrátor-moderátor pajtásunk figyelmét valamire.

Ati,

ez a külső fórumos elképzelés nemrossz, azonban a moderálás formája néhol szerintem teljesen elfogadhatatlan. Arra nem vettem a fáradtságot hogy össze is válogassak ebből egy csokorra valót, de ha igény lesz rá, megteszem. Egyszerűen bunkóság, hogy bizonyos kérdésekre annyi a reakció, hogy bevágod a súgó oda vonatkozó részét, amiből magyarázat nélkül pl. lehet hogy nem egyértelmű a válasz, vagy a sok fikázás, hogy "milyen cím már ez, akkor ezt most törlöm", meg "tanuld meg használni a fórumot". Ezek után nekem pl. abszolút nem lenne kedvem feltenni a kérdésemet, hátha éppen megcsipi a szemed aztán megy a téma a süllyesztőbe. A nem a témához kapcsolódó hozzászólás miatti kitiltással való fenyegetés aztán meg végképp megengedhetetlen-szánalmas.
Ha nem akarod, hogy hülye-nemtémáhozkapcsolódó-stb. kérdések legyenek, ne adj lehetőséget kérdezni. Ha pedig már még a főoldalra is kikerül, hogy nagy itt az aktivitás, aztán jöjjön mindenki fórumozni, szerintem illene megadni a kellő tiszteletet (persze ez kétirányú, de olyat még nem láttam, hogy veled bunkózott volna valaki), végtére is ezek az emberek tartják fenn a játékot.

director 11-13-2006 00:40

Üdv Lik-lak, én személy szerint nagyon örülök neked:) Teljesen igazad van, de ez a bánásmód már egyfajta hagyomány a hódítóban. Sokat is vesztene a játék a varázsából, ha másképp lenne. :)

És ne reménykedj, hogy ez valaha is meg fog változni. De ne is idegeskedj rajta, ha valami nem tetszik, magadban mormolj el mindig egy k*rvaanyád-ot, igyál egy sört, és nézz egy filmet. Veled minden rendben lesz, aki meg hülye az csak maradjon hülye, ha jól esik neki. :)

Ati 11-13-2006 08:04

Quote:

Originally Posted by Lik-lak (Post 42702)
Sziasztok,

ez a 'téma' annak lesz szentelve, hogy kicsit felhívjam legaktívabb adminisztrátor-moderátor pajtásunk figyelmét valamire.

Ati,

ez a külső fórumos elképzelés nemrossz, azonban a moderálás formája néhol szerintem teljesen elfogadhatatlan. Arra nem vettem a fáradtságot hogy össze is válogassak ebből egy csokorra valót, de ha igény lesz rá, megteszem. Egyszerűen bunkóság, hogy bizonyos kérdésekre annyi a reakció, hogy bevágod a súgó oda vonatkozó részét, amiből magyarázat nélkül pl. lehet hogy nem egyértelmű a válasz, vagy a sok fikázás, hogy "milyen cím már ez, akkor ezt most törlöm", meg "tanuld meg használni a fórumot". Ezek után nekem pl. abszolút nem lenne kedvem feltenni a kérdésemet, hátha éppen megcsipi a szemed aztán megy a téma a süllyesztőbe. A nem a témához kapcsolódó hozzászólás miatti kitiltással való fenyegetés aztán meg végképp megengedhetetlen-szánalmas.
Ha nem akarod, hogy hülye-nemtémáhozkapcsolódó-stb. kérdések legyenek, ne adj lehetőséget kérdezni. Ha pedig már még a főoldalra is kikerül, hogy nagy itt az aktivitás, aztán jöjjön mindenki fórumozni, szerintem illene megadni a kellő tiszteletet (persze ez kétirányú, de olyat még nem láttam, hogy veled bunkózott volna valaki), végtére is ezek az emberek tartják fenn a játékot.

Köszönöm a visszajelzést és véleményt a fórum működésével kapcsolatban.

A Hódító igen terjedelmes, és minden lényeges pontra kiterjedő súgóval rendelkezik.

Mivel a tapasztalat az, hogy a legtöbb embernek nem a súgó értelmezésével, hanem a súgó ELOLVASÁSÁVAL van a problémája, ezért rajtuk a súgó megfelelő részének bemásolása segít, és azonnal megoldja a problémájukat, illetve válaszol a kérdésükre.

Úgy érzem, hogy ez a módszer igen hatékonyan segíti a kezdő játékosokat.

Ui: ahogyan például a te esetedben sem az volt a probléma, hogy nem volt leírva, hogy mik a szabályok, hanem az, hogy vagy el sem olvastad azokat, vagy szándékosan megszegted őket. Ha betartod a szabályokat, nem kerültél volna törlésre. Elhiszem, hogy ha a nem elfogadható hangvétel miatt törölnek egy online játékból, akkor felhúzod rajta magad, de első körben azon kellene ilyenkor elgondolkodni, hogy vajon ki hibázott, és ha te, akkor nem a bunkó bánásmódra hivatkozni, hanem kicsit visszafogni, és legközelebb a szabályokat betartva játszani. :)

Valezius 11-13-2006 08:46

Ha már moderálás, lenne egy olyan kérdésem, hogy ez a piros négyzet valaha visszavált zöldre, vagy örökre ilyen marad?

Deni 11-13-2006 08:48

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 42723)
Ha már moderálás, lenne egy olyan kérdésem, hogy ez a piros négyzet valaha visszavált zöldre, vagy örökre ilyen marad?

Hát a moderáláshoz sok köze nincs :)
Ha írsz ügyes, okos, humoros dolgokat, akkor az emberek adhatnak Neked pozitív elismertséget, ha úgy ítélik meg, hogy rászolgáltál és akkor majd egy idő után átvált azt a piros zöldre.. de ha csak sületlenségeket hordasz össze akkor nem fog változni, sőt még lehetsz ennél pirosabb is :)

(az utóbbiról bővebb info Harcosoknál :D )

Lik-lak 11-13-2006 13:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 42720)
Ui: ahogyan például a te esetedben sem az volt a probléma, hogy nem volt leírva, hogy mik a szabályok, hanem az, hogy vagy el sem olvastad azokat, vagy szándékosan megszegted őket. Ha betartod a szabályokat, nem kerültél volna törlésre. Elhiszem, hogy ha a nem elfogadható hangvétel miatt törölnek egy online játékból, akkor felhúzod rajta magad, de első körben azon kellene ilyenkor elgondolkodni, hogy vajon ki hibázott, és ha te, akkor nem a bunkó bánásmódra hivatkozni, hanem kicsit visszafogni, és legközelebb a szabályokat betartva játszani. :)

Hello,

Ati, nemigazan ertem ezzel mire gondoltal, a postomnak magahoz a jatekhoz semmi koze nem volt, a kulso forum moderalasaval kapcsolatban irtam.

Ati 11-13-2006 13:59

Quote:

Originally Posted by Lik-lak (Post 42768)
Ati, nemigazan ertem ezzel mire gondoltal, a postomnak magahoz a jatekhoz semmi koze nem volt, a kulso forum moderalasaval kapcsolatban irtam.

Számomra nem világos, hogy pontosan mit is szeretnél.

Ha valaki nem olvassa el, hogy mi van a súgóban leírva, akkor ne a súgóban leírtakat másoljam be neki, amiből egyértelmű választ kap a kérdésére, hanem...?

Ha valaki a teszemazt a gnómokról szóló beszélgetés közepére beírja, hogy nem érti, hogy az élőhalottal miért nem tud lopni, akkor ne szóljak már rá, mert miért is...?

Ha valaki egy eddig 10-szer elvetett javaslatot felvet, mint korszakalkotó saját ötlet, akkor ne legyen a javaslata azonnal azonnal elvetve, miért is...?

Nonszensz.

Ati 11-13-2006 14:03

Kiegészítés: ha a fórum hölgy tagjait valaki különböző nemiszerveknek titulálja, akkor ne legyen kitiltva, mert miért is...?

Azt hiszem más miatt nemigen szokott moderálva lenni a fórum, úgyhogy a Hódítóbeli szabályszegésen túl minden lehetséges variációt összegyűjtöttem, kíváncsian várom a véleményed, hogy miért is kellene ezeket hagyni.

Remedy 11-13-2006 14:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 42770)
Kiegészítés: ha a fórum hölgy tagjait valaki különböző nemiszerveknek titulálja, akkor ne legyen kitiltva, mert miért is...?

Azt hiszem más miatt nemigen szokott moderálva lenni a fórum, úgyhogy a Hódítóbeli szabályszegésen túl minden lehetséges variációt összegyűjtöttem, kíváncsian várom a véleményed, hogy miért is kellene ezeket hagyni.

:D

Ez tok vicces volt... :)

A ferfitagokat lehet? :)

Ati 11-13-2006 14:19

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 42775)
:D

Ez tok vicces volt... :)

A ferfitagokat lehet? :)

Szerintem arra mindenki kevésbé allergiás. :)

De emlékeim szerint pasik nem is voltak ilyesmiknek nevezve itt a fórum történetében, csak lányok. :(

All times are GMT +1. The time now is 12:45.