Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Lezárt hibák (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=47)
-   -   Piac időváltás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=970)

vereslaszlo 10-29-2006 22:06

Piac időváltás

A piacon az idő még a nyári időszámítás szerint megy, azaz 23 elött 3 percel váltott napot.

Deni 10-29-2006 22:07

Én is tapasztaltam és kellő mértékben nehezményezem is.. :(

Ati 10-29-2006 22:09

A szerver UTC idő szerint jár, a helyi idők átállításai nem érintik. 24 óránként vált, ahogy eddig. Nem 25 órás és 23 órás napokkal. :) Ez most nem éjfélre esik.

Deni 10-29-2006 22:10

Ez azt jelenti, hogy akkor mostantól a köv óraátállításig mindennap 23:00kor lesz "piaczárás" ?

Ati 10-29-2006 22:12

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 38955)
Ez azt jelenti, hogy akkor mostantól a köv óraátállításig mindennap 23:00kor lesz "piaczárás" ?

Vagy majd átrakom más időpontra, a nemzetközi idő (UTC) éjfélje például egész szimpatikusnak tűnik, az hajnal 1, illetve hajnal 2 óra, nyári időszámítástól függően... Majd alszom rá párat, egyelőre marad így. Ha változik, szólok.

Deni 10-29-2006 22:14

okok, köszi :)

Remedy 10-29-2006 22:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 38956)
Vagy majd átrakom más időpontra, a nemzetközi idő (UTC) éjfélje például egész szimpatikusnak tűnik, az hajnal 1, illetve hajnal 2 óra, nyári időszámítástól függően... Majd alszom rá párat, egyelőre marad így. Ha változik, szólok.

Nekem nem szimpi. Nem lehetne inkabb szavazni ra?

Persze nekem az lenne a szimpi, hogy neked evente 2x allitgatnod kellene, es mindig ejfelre esne.... De lehet sokaknak is ez tetszene.... ha gondolod, legyen egy szavazas :)

Ati 10-29-2006 22:17

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 38960)
Nekem nem szimpi. Nem lehetne inkabb szavazni ra?

Persze nekem az lenne a szimpi, hogy neked evente 2x allitgatnod kellene, es mindig ejfelre esne.... De lehet sokaknak is ez tetszene.... ha gondolod, legyen egy szavazas :)

Nem gondolom, alapvetően sok megoldás szóba jöhet, kb ezt kivéve. :D

vereslaszlo 10-29-2006 22:19

Sugó:A játékban 3 különbözõ piac létezik, különválasztandó az eladásra kínált árukat. Minden piacot 3-szor látogathatsz egy naptári napon...

A többieknek, ezt hogy magyarázuk el, hogy a naptári nap nem éjféltől éjfélig tart?

Szerintem sok lesz a reklamáció

Ati 10-29-2006 22:20

Quote:

Originally Posted by vereslaszlo (Post 38962)
Sugó:A játékban 3 különbözõ piac létezik, különválasztandó az eladásra kínált árukat. Minden piacot 3-szor látogathatsz egy naptári napon...

A többieknek, ezt hogy magyarázuk el, hogy a naptári nap nem éjféltől éjfélig tart?

Szerintem sok lesz a reklamáció

Naptári nap: 24 órás időszak.

Mondom 24. :) Nem 25, nem 23, hanem 24.

A Hódító órája nemzetközi idő szerint jár. Ettől eltéehetsz a beállítások alatt, hogy mindent helyi idő szerinti kiírásban láss.

Ez persze nem teljesen igaz,mert eddig nem UTC éjfélkor volt a piacváltás. Most, hogy elmozdult, szerintem át fogom tenni oda, hogy egyértelmű legyen.

vereslaszlo 10-29-2006 22:24

Egy áthidaló javaslat a piac oldalon legyen kint a piac órája: xx óra yy perc és percenként váltana

Ezt szerintem mindenki megérti.

Ati 10-29-2006 22:29

Quote:

Originally Posted by vereslaszlo (Post 38968)
Egy áthidaló javaslat a piac oldalon legyen kint a piac órája: xx óra yy perc és percenként váltana

Ezt szerintem mindenki megérti.

Ez szimpatikus, és akkor nyugodtan lehet UTC idő szerintre tenni (eddig kényelmi okokból nem arra volt), kiírni, hogy az épp mennyi. És akkor minden nap 24 ürás lesz, nem 25 vagy 23... :)

Synkel 10-29-2006 22:32

Én tudom, hogy hüle vagyok az ilyenekhez, de hát a hüle is úgy tanul ha sokat kérdez. Tulajdonképpen miért az az egyetlen szóba nem jöhető dolog, hogy a napnak rendesen éjfélkor legyen vége? Engem tutira zavarni fog, nem is kicsit, és szerintem mesze nem egyedül vagyok vele.
Hiába na, hagyománytisztelő nép a magyar:)

Ati 10-29-2006 22:35

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 38972)
Én tudom, hogy hüle vagyok az ilyenekhez, de hát a hüle is úgy tanul ha sokat kérdez. Tulajdonképpen miért az az egyetlen szóba nem jöhető dolog, hogy a napnak rendesen éjfélkor legyen vége? Engem tutira zavarni fog, nem is kicsit, és szerintem mesze nem egyedül vagyok vele.
Hiába na, hagyománytisztelő nép a magyar:)

A magyar helyi időnek sajnos van olyan rossz szoksa, hogy például egymás után időnként kétszer van 2 óra, vagy kimarad a fél három, vagy egyéb olyan mesterséges dolog, ami nonszensz.

Ez néhány országban még így van, máshol pedig nem.

Mivel az időszámítás emiatt teljesen követhetetlen, és az időhöz kötött dolgok teljesen kiszámíthatatlanok lesznek (pont az idő lényege veszik el vele), ezért kitalálták az úgynevezett nemzetközi időt. Ezt nem érintik az ilyen butaságok, és fixen mindig lehet tudni, hogy mennyi.

A Hódító szerverei a nemzetközi idő szerint járnak, hogy mindig minden lefusson, ne legyenek kimaradások, illetve dupla történések.

Synkel 10-29-2006 22:38

Aham, nagyjából értem...
Fúj, de akkor is izé...

vereslaszlo 10-29-2006 22:38

Örülök, hogy tetszik és programozás technikában se tul komplikált.

bobi 10-29-2006 22:39

Tudom nem ide tartokzik, de hátha még itt vagy, Ati. Mikor lesz vége a Hétvégi játék ezen fordulójának? Nem egészen értem, amit a fontos bejelentéseknél írtál.

vereslaszlo 10-29-2006 22:45

A baj forása ott kezdödik, hogy a föld teljes forgása picivel eltér a 24 órától.
A föld meg nem 24*365 óra mulva kerüli meg pontosan a napot. Emiatt vannak a szököévek is beiktatva a naptárba.
A nyári időszámitás az energia fogyasztás csökkentése miatt lett kitalálva.
Ha jól tudom a téli időszámitás közeliti meg legjobban a csillagászati időt, mert ilyekor van délben a nap delellő ponton. (ha tévedek, akkor valaki javítson ki)

Ati 10-29-2006 22:49

Quote:

Originally Posted by vereslaszlo (Post 38980)
A nyári időszámitás az energia fogyasztás csökkentése miatt lett kitalááva.

Egy átlagos családra vetítve ez kb évente 2000 forint alatti megtakarítást jelent, cserébe minden ilyen óraátállításkor megnő a halálos balesetek száma az egész világon.

Nekem spec évi 2000 forintnál többet érne az emberélet, de ebbe nem megyek bele, ez már inkább a politika topicba tartozik. ;)

bobi 10-29-2006 22:55

Lassan én is pozitívan fogom befolyásolni ezt a halálozási statisztikát, ha nem kapok első kézből pontos információt, h mikor lesz vége a HV-nak... Vagy nyissak egy új topicot? Akkor figyelsz rám is?

Ati 10-29-2006 23:02

Quote:

Originally Posted by bobi (Post 38983)
Lassan én is pozitívan fogom befolyásolni ezt a halálozási statisztikát, ha nem kapok első kézből pontos információt, h mikor lesz vége a HV-nak... Vagy nyissak egy új topicot? Akkor figyelsz rám is?

Már van ilyen topic:

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=964

bobi 10-29-2006 23:07

Köszönöm. :o

Életfa#2 10-29-2006 23:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 38964)
Naptári nap: 24 órás időszak.

Mondom 24. :) Nem 25, nem 23, hanem 24.

A Hódító órája nemzetközi idő szerint jár. Ettől eltéehetsz a beállítások alatt, hogy mindent helyi idő szerinti kiírásban láss.

Ez persze nem teljesen igaz,mert eddig nem UTC éjfélkor volt a piacváltás. Most, hogy elmozdult, szerintem át fogom tenni oda, hogy egyértelmű legyen.

A naptári nap az én definícióm szerint az adott nap 0 óra 0 perc 0 másodperc kezdetétől az adott nap 23 óra 59 perc 59 másodperc végéig tart! :) Amúgy a csillagászok időnként egy-egy másodperccel (esetleg perccel, bár ezt azért kétlem) megtoldják-lerövidítik a modern időszámítás egy-egy napját, ezt hogy kezeli le az UTC rendszer? :D

Amúgy nem vagyok egy nagy piacozó, nekem mindegy hol lesz a váltás, a fentieket puszta kötekedésből írtam! ;)

Szecsa 10-30-2006 08:22

Nekem teljesen mindegy, mikor van a valtas.
Csak egy korabbi hozzaszolasban fel lett vetve, hogy legyen kiiirva a pontos ideje a valtasnak, hogy a jatekosok tudjak, mikor is van az.
Lehet ez egy visszaszamlaloval: "x ora y perc z masodperc mulva...."
Vagy egyszeruen egy pontos ido: "A piac nullazodas b ora c perc d masodperckor tortenik."

vereslaszlo 10-30-2006 08:26

http://hu.wikipedia.org/wiki/UTC#Az_...C3.B6v.C5.91je ---- UTC -ről tájékoztatás érdemes megnézni (nem reklám, hanem tájékoztató!)

Ati 10-30-2006 12:36

Az egységesítés jegyében UTC szerinti éjfél lett a piaci nullázások ideje, a UTC szerinti idő a piac oldalon feltüntetésre került.

Részletek a bejelentések között:
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=974

All times are GMT +1. The time now is 13:05.