![]() |
vari személyiség módosítás
Sziasztok!
Mostanság eszembe jutott egy olyan változtatás ami eléggé felforgatná ugyan a játék menetét, de nem biztos hogy negatív irányban:) Szóval arra gondoltam, hogy mi lenne hogyha csak a varázsló személyiségnél írnának a templomok rúnát? Ugyanaz a helyzet, mint a banknál, hoigy a második opciót csak egy adott személyiséggel tudod kihozni az épületből. Nos, légyszi ne hurrogj le egyből:) Tudom teljesen felborulna a piac. Ez íy van. Valószínűleg végre több lenne a varis személyiség, tehát lenne értelme, nem csak dísz lenne gyakorlatilag. Másrészt valószínűleg megváltozna az a szokás hogy mindig mindenkinek fenn van minden védővarija. Többet kéne ügyeskedni, hogy hogy van pénzem mit felrakni, melyikre van nagyobb szükségem. A Tolik is sűrűbben lopnának rúnát és valszeg az ára is felmenne:) De ha ez túl durva lenne, akkor javasolnám hogy varázsló személyiséggel több rúnát termeljen az ori mint a többiek. Ha mást nem még a varis is szerezhetne némi pénzt piacozással:) ui: mostanában sok ilyen hülye ötletem van, szerencsétekre mindet nem írom le:) |
Ő jah, de pénzt nem csak a bankok termelnek.
|
Quote:
|
Quote:
|
Steve érdekes felvetés de lehet mégis jobb lenne ha kevesebb időt töltenél a gép előtt és többet a sörözőben :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Félreértés ne essék, azért szavaztam a csiszolásra, mert tőlem termelhet több rúnát ha ilyen személyisége van (de minek), de azt, hogy csak ekkor termeljen rúnát nem tartom jó ötletnek.
|
Vicces lenne. Monjuk olyan formában tudnám elképzelni, hogy varis személyiséggel pl 20 rúnát termel 1 körben 1 templom, míg anélkül 5-öt. Faji varikra elég lenne, másra magasabb hekin tuti nem, ugyanakkor a rúna komoly bevételi forrást jelentene a varisoknak, akik ezen a téren nem kevés hiányossággal bírnak.
|
Quote:
|
Ha már szavaztam, akkor hozzászólok!
Rúna mindenkinek kell (na jó, hullának nem :D ), de ha valaki egyetlen személyiségként veszi fel a varázsló személyiséget, akkor az azért teszi, mert sokat akar varázsolni. Ehhez sok varázsló kell, amihez meg sok templom, tehát a mostani termelés mellett is erős rúnatúltermelése van. Amúgy én védekezőként játszok, ehhez is elég sok vari kell (nem annyi, mint egy szövi varázslójának, de kell), ami miatt A kivételével nekem is sok a rúnám. A javaslatot esetleg úgy lehetne finomítani, hogy nélküle 7, vele 14 rúna / kör / templom, de ez alapvetőn csak a több személyiséggel rendelkezőknek adna tápot, szóval inkább nem javaslom ezt se... |
Quote:
A varisnak túl sok rúna, a többinek túl kevés. Erre mondtam, hogy jó bevételi forrássá válna, ugyanis a piacon akkor már nem 8-9 aranyért lehetne eladni. |
Az a többiek kategória azért nem annyira népes... Kik azok akiket szívat ez a javaslat? A hadiorik, minden szinten; az ember tolvajok és az A (illetve esetleg a D) csoport nagy orijait (ezeket pláne, ha még hadizni, azaz ütni is akarnak)... Viszont hasznot ad a védekezőknek, és a varisoknak, ha felveszik ezt a személyiséget! Amit elsősorban több személyiség mellett ajánlott, még így is, nekik is.
|
Viszont taktikai elemmé válik, hogy fel tudja-e tenni a védelmet vagy a tisztánlátást valaki vagy sem. Nem fog mindig minden védővari fenn lenni az orin, csak mert a ht felrakja, és nincs vele gond. Ember tolis meg majd ellopja magának:)
|
Quote:
szóval valóban felpezsdítené kicsit a stratégiai oldalt :) |
És ha ez bejönne, akkor a mostani, 1%-os plusz regenerálódás törlődne, vagy az is maradna? Ha maradna, akkor a tolvajnak is ki kellene találni valamit, ha nem maradna, akkor nem tetszik a dolog. 1% plusz regenerálódás szerintem hasznosabb.
|
De ha ez bejön mindenki csak lopni akarna a harcok kimennének a divatból és mivel élőhalott vagyok ezt nem igazán szeretném. :D
|
Quote:
|
Igen, de 1% plusz a fokozott tekercsirás azért már jóval több igy együtt, mint a sima 1%. Azonkivül ha rádraknak egy halom szárazságot és vihart, akkor igenis elég fontos a gzorsitott regenerálódás.
|
Quote:
|
Ez igaz, de nem CSAK varázsló országoknak van/lehet varázsló személyisége. Bár ez már részletkérdés, azért többnyire igen, elismerem :D . A lényeg az, hogy vagy adunk még valamit a tolvajnak, vagy ellenzem az ötletet.
|
Ez alapvetően a varázslós topic:)
Kissé lentebb ott a tolvajos, ott ellenezhetsz bármit:) |
Én a varázslós kérdéshez szóltam hozzá, de ha a fentieket a másik topikba irtam volna, ott nem tudták volna, miről beszélek ;)
Azért a tolvaj személyiséget hoztam fel, mert az az egyetlen, amelyik hasonlita varázslóhoz. |
Igen, és a tolvaj azért lássuk be, köszöni szépen jól van. A varisnak viszont nincs pl bevételi forrása...
|
Ez tény. Viszont aligha hiszem, hogy a rúnatermelés fogja kisegiteni, főleg hogy mindenki a varázslókra fog járni rúnákért.
|
Azt meg védje meg:)
Ilyen alapon a törpinek se kell extra termelés, mert mindenki őket lopja... |
Quote:
|
Quote:
|
Amúgy meg hidd el, kisegítené. 5-ben talán nem lenne nagy változás, de fentebb igen. A rúna árfolyama komolyan megugrana, mert bár mostanság jobbára természetesnek vesszük, hogy van, azrét azt is lássuk be, hogy nélkülözhetetlen. És ha egy nélkülözhetetlen dolognak a termelését visszafogjuk, akkor az bezony drága lesz.
|
nekem nem tettszik egyik verzió sem... a variknak van elég templomuk -> még sose láttam hogy valamelyik varisom is a rúna miatt savanyog, a hadik meg úgyis olyan kevés templomot tartanak hogy venniük kell... legalábbis én sokszor rászorulok... max azt lehetne hogy a vari személyiség nélkül kevesebb rúnát termeljen a templom (10% vagy max 20%al kevesebbet), de hogy ne termeljen az lehetetlen... kevés a vari személyiség, és elfogyna a rúna... ez ugyan a hulla relatív erejét növelné, de... de nem jó akkor se :D
|
talán elfogadható az, hogy a vari személyiséggel 1-2 rúnával többet termeljenek a templomok. elvégre ha nagyobb a regenerálódás, többet is varizunk. viszont igaza van Éfának is, hogy ezzel alapvetően a többszemélyiségű orik kapnának még nagyobb előnyt...
|
Quote:
|
Quote:
Az első csiszolás után az jött ki, hogy varis személyiséggel 20 rúna/templom, nélküle meg 5 rúna/templom. Akkor a hadis is termel, viszont tuti vennie kell továbbra is, legfeljebb kicsit drágábban. Varisok meg nyilván nem nyavajognak a rúna miatt, nekik mindig van elég. |
Quote:
|
elnézem a szavazás állását... vajon hányan szavaznak análkül, hogy építő módon hozzájárulnának a kérdéshez? mert bizony 5-6 hozzászólót látok csak, nem tizenhatot...
valóban igaz, a tolisok önfenntartása jóval könnyebb - így még könnyebb lenne, mert több platformon lehet lopni, és a vagyon minél árnyaltabb piaci megosztása csökkenti a vagyon megtartásának kockázatát is... egy varis ori bizony nehezebben termel, ami pedig a hadi érzékenységüket illeti, nagyjából ugyanannyira van kitéve mindenfajta atrocitásnak, mint egy tolis (azt se tagadjuk, hogy a tolisokon remekül fel lehet lépni foglalással, ráadásul hozzájuk direktben be lehet látni ;)) szóval ez a javasolt arányeltolás (pl. az 5/20 rúnatermelés) nemcsak a varisoknak előny - érdemes alaposan átgondolni... én azt is látom benne, hogy kicsit megmozdulnak a csopik egy újabb stratégia okán, és hátha nem lesz szabin a csoportok 3/4-e a 2-4-ig... |
[OFF]
Quote:
Quote:
[/OFF] |
Jaja, ha én mindig csak akkor beszélnék, amikor valami ötletem van, örökké hallgatnék :D
|
Quote:
Az abszolute nulla termelés más személyiségek mellett 3-4 hónap alatt a teljes runaállományt felélné minden csopiban az 1A-t kivéve talán. Addig amíg ez bekövetkezne tulajdonképpen jó irányba vinné a játékot, de a runa kiürülésével és a pótlás hiányával kaotikus állapothoz vezetne. Nem is látom elsőre a következményeit :( Képzeld el ha csak a gazdálkodó termelhetne gabonát.... bizarr hasonlat tudom, de mégis jól rámutat a dolog lényegére. Ennek ellenére az 5let iránya viszont nagyon tetszik. Ha pld 50%-al kevesebbet termelne a többi személyiség az már akár jó is lehet, bár nem ismerem a runafelhasználási statisztikákat :) 50% termeléssel a többi személyiségnél viszont már támogatnám a dolgot, mert az irány mint mondtam nagyon tetszik. |
Kifelejtettem a lényeget talán ami miatt a dolog nagyon tetszik...
Ez pedig a védővarázslatok felértékelődése minden szinten, nemcsak az 1A topjában. Ezentúl meg kéne gondolni milyen varázslatokat teszünk magunkra vagy másra... Megszünnének a "csakúgy megrengetlek" tipusú akciók is végre :) |
Feltehető eredmény bármely tulzott runaszám csökkentésnek megemelkedik fosztások és rablások száma, elszabadul a piac
|
All times are GMT +1. The time now is 04:22. |