Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   vari személyiség módosítás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=969)

Steve 10-29-2006 21:33

vari személyiség módosítás

Sziasztok!
Mostanság eszembe jutott egy olyan változtatás ami eléggé felforgatná ugyan a játék menetét, de nem biztos hogy negatív irányban:)

Szóval arra gondoltam, hogy mi lenne hogyha csak a varázsló személyiségnél írnának a templomok rúnát? Ugyanaz a helyzet, mint a banknál, hoigy a második opciót csak egy adott személyiséggel tudod kihozni az épületből.

Nos, légyszi ne hurrogj le egyből:) Tudom teljesen felborulna a piac. Ez íy van. Valószínűleg végre több lenne a varis személyiség, tehát lenne értelme, nem csak dísz lenne gyakorlatilag. Másrészt valószínűleg megváltozna az a szokás hogy mindig mindenkinek fenn van minden védővarija. Többet kéne ügyeskedni, hogy hogy van pénzem mit felrakni, melyikre van nagyobb szükségem. A Tolik is sűrűbben lopnának rúnát és valszeg az ára is felmenne:)

De ha ez túl durva lenne, akkor javasolnám hogy varázsló személyiséggel több rúnát termeljen az ori mint a többiek. Ha mást nem még a varis is szerezhetne némi pénzt piacozással:)

ui: mostanában sok ilyen hülye ötletem van, szerencsétekre mindet nem írom le:)

Láma 10-29-2006 21:40

Ő jah, de pénzt nem csak a bankok termelnek.

Steve 10-29-2006 21:43

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 38937)
Ő jah, de pénzt nem csak a bankok termelnek.

konkrétan aranyat de.

Láma 10-29-2006 21:44

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 38938)
konkrétan aranyat de.

adó, bónusz, segély, kincstár

Gyula 10-29-2006 21:50

Steve érdekes felvetés de lehet mégis jobb lenne ha kevesebb időt töltenél a gép előtt és többet a sörözőben :)

Steve 10-29-2006 21:52

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 38942)
Steve érdekes felvetés de lehet mégis jobb lenne ha kevesebb időt töltenél a gép előtt és többet a sörözőben :)

köszönöm bátyám tőled ezt vártam:)

Steve 10-29-2006 21:52

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 38939)
adó, bónusz, segély, kincstár

jó tényleg. Nem baj. Akkor is tartom:)

Láma 10-29-2006 21:59

Félreértés ne essék, azért szavaztam a csiszolásra, mert tőlem termelhet több rúnát ha ilyen személyisége van (de minek), de azt, hogy csak ekkor termeljen rúnát nem tartom jó ötletnek.

Synkel 10-29-2006 22:44

Vicces lenne. Monjuk olyan formában tudnám elképzelni, hogy varis személyiséggel pl 20 rúnát termel 1 körben 1 templom, míg anélkül 5-öt. Faji varikra elég lenne, másra magasabb hekin tuti nem, ugyanakkor a rúna komoly bevételi forrást jelentene a varisoknak, akik ezen a téren nem kevés hiányossággal bírnak.

Steve 10-29-2006 22:58

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 38979)
Vicces lenne. Monjuk olyan formában tudnám elképzelni, hogy varis személyiséggel pl 20 rúnát termel 1 körben 1 templom, míg anélkül 5-öt. Faji varikra elég lenne, másra magasabb hekin tuti nem, ugyanakkor a rúna komoly bevételi forrást jelentene a varisoknak, akik ezen a téren nem kevés hiányossággal bírnak.

Igen énis így gondoltam hogy az egyik oldal a mostanihoz képest felét termelné, a varisok dupláját.

Életfa#2 10-29-2006 23:03

Ha már szavaztam, akkor hozzászólok!

Rúna mindenkinek kell (na jó, hullának nem :D ), de ha valaki egyetlen személyiségként veszi fel a varázsló személyiséget, akkor az azért teszi, mert sokat akar varázsolni. Ehhez sok varázsló kell, amihez meg sok templom, tehát a mostani termelés mellett is erős rúnatúltermelése van.
Amúgy én védekezőként játszok, ehhez is elég sok vari kell (nem annyi, mint egy szövi varázslójának, de kell), ami miatt A kivételével nekem is sok a rúnám. A javaslatot esetleg úgy lehetne finomítani, hogy nélküle 7, vele 14 rúna / kör / templom, de ez alapvetőn csak a több személyiséggel rendelkezőknek adna tápot, szóval inkább nem javaslom ezt se...

Synkel 10-29-2006 23:37

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 38986)
Ha már szavaztam, akkor hozzászólok!

Rúna mindenkinek kell (na jó, hullának nem :D ), de ha valaki egyetlen személyiségként veszi fel a varázsló személyiséget, akkor az azért teszi, mert sokat akar varázsolni. Ehhez sok varázsló kell, amihez meg sok templom, tehát a mostani termelés mellett is erős rúnatúltermelése van.
Amúgy én védekezőként játszok, ehhez is elég sok vari kell (nem annyi, mint egy szövi varázslójának, de kell), ami miatt A kivételével nekem is sok a rúnám. A javaslatot esetleg úgy lehetne finomítani, hogy nélküle 7, vele 14 rúna / kör / templom, de ez alapvetőn csak a több személyiséggel rendelkezőknek adna tápot, szóval inkább nem javaslom ezt se...

A varisnak túl sok rúna, a többinek túl kevés. Erre mondtam, hogy jó bevételi forrássá válna, ugyanis a piacon akkor már nem 8-9 aranyért lehetne eladni.

Életfa#2 10-29-2006 23:53

Az a többiek kategória azért nem annyira népes... Kik azok akiket szívat ez a javaslat? A hadiorik, minden szinten; az ember tolvajok és az A (illetve esetleg a D) csoport nagy orijait (ezeket pláne, ha még hadizni, azaz ütni is akarnak)... Viszont hasznot ad a védekezőknek, és a varisoknak, ha felveszik ezt a személyiséget! Amit elsősorban több személyiség mellett ajánlott, még így is, nekik is.

Synkel 10-30-2006 00:01

Viszont taktikai elemmé válik, hogy fel tudja-e tenni a védelmet vagy a tisztánlátást valaki vagy sem. Nem fog mindig minden védővari fenn lenni az orin, csak mert a ht felrakja, és nincs vele gond. Ember tolis meg majd ellopja magának:)

Med 10-30-2006 06:32

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 38979)

igazából ezzel értek a leginkább egyet... és azt sem zárnám ki, hogy megjelennek a varázsló személyiségű hadis/tolis orik is, de nem lesz számottevő...

szóval valóban felpezsdítené kicsit a stratégiai oldalt :)

laci 10-30-2006 12:50

És ha ez bejönne, akkor a mostani, 1%-os plusz regenerálódás törlődne, vagy az is maradna? Ha maradna, akkor a tolvajnak is ki kellene találni valamit, ha nem maradna, akkor nem tetszik a dolog. 1% plusz regenerálódás szerintem hasznosabb.

big man5 10-30-2006 13:00

De ha ez bejön mindenki csak lopni akarna a harcok kimennének a divatból és mivel élőhalott vagyok ezt nem igazán szeretném. :D

Láma 10-30-2006 13:27

Quote:

Originally Posted by laci (Post 39113)
És ha ez bejönne, akkor a mostani, 1%-os plusz regenerálódás törlődne, vagy az is maradna? Ha maradna, akkor a tolvajnak is ki kellene találni valamit, ha nem maradna, akkor nem tetszik a dolog. 1% plusz regenerálódás szerintem hasznosabb.

Egy toliakció fixen 4% illetve fél-elfnek 3%, törpének 5%, egy rengetés meg sokkal több:) azért kissé többet ér egy tolisnak körönte +1% mint egy varisnak, ezt beláthatod.

laci 10-30-2006 13:34

Igen, de 1% plusz a fokozott tekercsirás azért már jóval több igy együtt, mint a sima 1%. Azonkivül ha rádraknak egy halom szárazságot és vihart, akkor igenis elég fontos a gzorsitott regenerálódás.

Synkel 10-30-2006 13:36

Quote:

Originally Posted by laci (Post 39123)
Igen, de 1% plusz a fokozott tekercsirás azért már jóval több igy együtt, mint a sima 1%. Azonkivül ha rádraknak egy halom szárazságot és vihart, akkor igenis elég fontos a gzorsitott regenerálódás.

Mondjuk varist viszonylag ritkán szárazviharzanak. De ezt csak csendben jegyeztem meg:) Én személy szerint nem venném el a mostani plusz regenerálódást, még azzal együtt sem fog a felkapottabb személyiségek közé tartozni.

laci 10-30-2006 13:38

Ez igaz, de nem CSAK varázsló országoknak van/lehet varázsló személyisége. Bár ez már részletkérdés, azért többnyire igen, elismerem :D . A lényeg az, hogy vagy adunk még valamit a tolvajnak, vagy ellenzem az ötletet.

Synkel 10-30-2006 13:44

Ez alapvetően a varázslós topic:)
Kissé lentebb ott a tolvajos, ott ellenezhetsz bármit:)

laci 10-30-2006 13:48

Én a varázslós kérdéshez szóltam hozzá, de ha a fentieket a másik topikba irtam volna, ott nem tudták volna, miről beszélek ;)
Azért a tolvaj személyiséget hoztam fel, mert az az egyetlen, amelyik hasonlita varázslóhoz.

Synkel 10-30-2006 13:53

Igen, és a tolvaj azért lássuk be, köszöni szépen jól van. A varisnak viszont nincs pl bevételi forrása...

laci 10-30-2006 13:55

Ez tény. Viszont aligha hiszem, hogy a rúnatermelés fogja kisegiteni, főleg hogy mindenki a varázslókra fog járni rúnákért.

Synkel 10-30-2006 13:59

Azt meg védje meg:)
Ilyen alapon a törpinek se kell extra termelés, mert mindenki őket lopja...

Ati 10-30-2006 14:00

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 38934)
Szóval arra gondoltam, hogy mi lenne hogyha csak a varázsló személyiségnél írnának a templomok rúnát?

Erre mi szükség lenne?

laci 10-30-2006 14:01

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 39147)
Azt meg védje meg:)
Ilyen alapon a törpinek se kell extra termelés, mert mindenki őket lopja...

A törpének van rá védővarázslata (olyan, amilyen), viszont a varázslónak nincs, és szeretném látni az a varázslót, aki annyi tolvajt tud tartani, amennyi megvédi majd egy tolvaj ország rúnalopásaitól.

Synkel 10-30-2006 14:01

Amúgy meg hidd el, kisegítené. 5-ben talán nem lenne nagy változás, de fentebb igen. A rúna árfolyama komolyan megugrana, mert bár mostanság jobbára természetesnek vesszük, hogy van, azrét azt is lássuk be, hogy nélkülözhetetlen. És ha egy nélkülözhetetlen dolognak a termelését visszafogjuk, akkor az bezony drága lesz.

Senki 10-30-2006 16:17

nekem nem tettszik egyik verzió sem... a variknak van elég templomuk -> még sose láttam hogy valamelyik varisom is a rúna miatt savanyog, a hadik meg úgyis olyan kevés templomot tartanak hogy venniük kell... legalábbis én sokszor rászorulok... max azt lehetne hogy a vari személyiség nélkül kevesebb rúnát termeljen a templom (10% vagy max 20%al kevesebbet), de hogy ne termeljen az lehetetlen... kevés a vari személyiség, és elfogyna a rúna... ez ugyan a hulla relatív erejét növelné, de... de nem jó akkor se :D

Bogár 10-30-2006 16:43

talán elfogadható az, hogy a vari személyiséggel 1-2 rúnával többet termeljenek a templomok. elvégre ha nagyobb a regenerálódás, többet is varizunk. viszont igaza van Éfának is, hogy ezzel alapvetően a többszemélyiségű orik kapnának még nagyobb előnyt...

laci 10-30-2006 16:47

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 39204)
nekem nem tettszik egyik verzió sem... a variknak van elég templomuk -> még sose láttam hogy valamelyik varisom is a rúna miatt savanyog, a hadik meg úgyis olyan kevés templomot tartanak hogy venniük kell... legalábbis én sokszor rászorulok... max azt lehetne hogy a vari személyiség nélkül kevesebb rúnát termeljen a templom (10% vagy max 20%al kevesebbet), de hogy ne termeljen az lehetetlen... kevés a vari személyiség, és elfogyna a rúna... ez ugyan a hulla relatív erejét növelné, de... de nem jó akkor se :D

Olvasd el az első 1-2 oldal hozzászólásait: már menet közben finomitottak, mindenki termelne rúnát, de a varázslók lényegesebben többet, az elképzelések szerint.

Synkel 10-30-2006 16:47

Quote:

Az első csiszolás után az jött ki, hogy varis személyiséggel 20 rúna/templom, nélküle meg 5 rúna/templom. Akkor a hadis is termel, viszont tuti vennie kell továbbra is, legfeljebb kicsit drágábban. Varisok meg nyilván nem nyavajognak a rúna miatt, nekik mindig van elég.

laci 10-30-2006 16:48

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 39215)
talán elfogadható az, hogy a vari személyiséggel 1-2 rúnával többet termeljenek a templomok. elvégre ha nagyobb a regenerálódás, többet is varizunk. viszont igaza van Éfának is, hogy ezzel alapvetően a többszemélyiségű orik kapnának még nagyobb előnyt...

Nem tudok arányt mondani, de az országok túlnyomó többsége nem többszemélyiségesek, nekik nem lenne mindegy. Akinek meg több van, annak mindenképpen előnye van, de meg is "dolgozott" érte.

Med 10-30-2006 17:08

elnézem a szavazás állását... vajon hányan szavaznak análkül, hogy építő módon hozzájárulnának a kérdéshez? mert bizony 5-6 hozzászólót látok csak, nem tizenhatot...

valóban igaz, a tolisok önfenntartása jóval könnyebb - így még könnyebb lenne, mert több platformon lehet lopni, és a vagyon minél árnyaltabb piaci megosztása csökkenti a vagyon megtartásának kockázatát is...

egy varis ori bizony nehezebben termel, ami pedig a hadi érzékenységüket illeti, nagyjából ugyanannyira van kitéve mindenfajta atrocitásnak, mint egy tolis (azt se tagadjuk, hogy a tolisokon remekül fel lehet lépni foglalással, ráadásul hozzájuk direktben be lehet látni ;))

szóval ez a javasolt arányeltolás (pl. az 5/20 rúnatermelés) nemcsak a varisoknak előny - érdemes alaposan átgondolni...

én azt is látom benne, hogy kicsit megmozdulnak a csopik egy újabb stratégia okán, és hátha nem lesz szabin a csoportok 3/4-e a 2-4-ig...

Senki 10-30-2006 19:31

[OFF]
Quote:

Originally Posted by Med (Post 39227)
elnézem a szavazás állását... vajon hányan szavaznak análkül, hogy építő módon hozzájárulnának a kérdéshez? mert bizony 5-6 hozzászólót látok csak, nem tizenhatot...

véleményed akkor is lehet, ha ötleted nincs :rolleyes:

Quote:

Originally Posted by Med (Post 39227)
(azt se tagadjuk, hogy a tolisokon remekül fel lehet lépni foglalással, ráadásul hozzájuk direktben be lehet látni ;))

szerintem tolival lehet az egyik legértékesebb infót szerezni... épületlista nélkül gőzöd nem lehet róla hogy a gömbön az egy bevédett törpe vagy torony helyett bányája van és kocsmája... :rolleyes: :p ;)

[/OFF]

laci 10-30-2006 19:51

Jaja, ha én mindig csak akkor beszélnék, amikor valami ötletem van, örökké hallgatnék :D

monro 10-30-2006 22:49

Quote:

max azt lehetne hogy a vari személyiség nélkül kevesebb rúnát termeljen a templom (10% vagy max 20%al kevesebbet), de hogy ne termeljen az lehetetlen... kevés a vari személyiség, és elfogyna a rúna... ez ugyan a hulla relatív erejét növelné, de... de nem jó akkor se :D

Senkivel értek egyet.
Az abszolute nulla termelés más személyiségek mellett 3-4 hónap alatt a teljes runaállományt felélné minden csopiban az 1A-t kivéve talán. Addig amíg ez bekövetkezne tulajdonképpen jó irányba vinné a játékot, de a runa kiürülésével és a pótlás hiányával kaotikus állapothoz vezetne.

Nem is látom elsőre a következményeit :(
Képzeld el ha csak a gazdálkodó termelhetne gabonát.... bizarr hasonlat tudom, de mégis jól rámutat a dolog lényegére.

Ennek ellenére az 5let iránya viszont nagyon tetszik. Ha pld 50%-al kevesebbet termelne a többi személyiség az már akár jó is lehet, bár nem ismerem a runafelhasználási statisztikákat :) 50% termeléssel a többi személyiségnél viszont már támogatnám a dolgot, mert az irány mint mondtam nagyon tetszik.

monro 10-30-2006 23:01

Kifelejtettem a lényeget talán ami miatt a dolog nagyon tetszik...

Ez pedig a védővarázslatok felértékelődése minden szinten, nemcsak az 1A topjában. Ezentúl meg kéne gondolni milyen varázslatokat teszünk magunkra vagy másra... Megszünnének a "csakúgy megrengetlek" tipusú akciók is végre :)

vereslaszlo 10-30-2006 23:01

Feltehető eredmény bármely tulzott runaszám csökkentésnek megemelkedik fosztások és rablások száma, elszabadul a piac

All times are GMT +1. The time now is 04:22.