Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Tolvajlás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=968)

Synkel 10-29-2006 11:52

Tolvajlás

Volt régebben egy hasonló téma felvetve, de eltűnt a süllyesztőben, remélem az érdeklődés hiánya miatt. Akkor a tekercslopásról indult a téma, és talán szét is lett offolva olykor, de ezt egy több 100 hsz-re nyúló topicnál asszem nem könnyű elkerülni.

Na szóval, a javaslatom lényege az lenne, hogy a toliakciókat is osszuk fel infószerző és támadó akciókra, mint a varázslóknál van. És ha támadó akciókat hajt végre, akkor a körtávolság függvényében emelkedjen a készültségfogyása. Csak nem jó ez így, hogy a tolis 6 körről lophat simán, 200 hekin akár 10-12 körről is, de felfedni pl nem lehet, mert 3 varizás elviszi a készülit koppra.

Nyah várom a hozzászólásokat, és ha lehet ne hagyjuk behalni megint a témát:)

Szecsa 10-29-2006 12:25

Erdekes dolgot mondasz, ami nem hulyeseg!
Szerintem mindenkeppen hasznos lenne a Te altalad emlitett esetben.
Viszont amikor pl. nyerset lopna vki 1k hekin 3-4 korokre, mert nincs a kozelben mas, akkor igencsak szidna a rendszert, hogy 5-6%-al fogy a keszulije.
Viszont ettol fuggetlenul en tamogatom! :)

monro 10-29-2006 12:29

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 38759)
Volt régebben egy hasonló téma felvetve, de eltűnt a süllyesztőben, remélem az érdeklődés hiánya miatt. Akkor a tekercslopásról indult a téma, és talán szét is lett offolva olykor, de ezt egy több 100 hsz-re nyúló topicnál asszem nem könnyű elkerülni.

Na szóval, a javaslatom lényege az lenne, hogy a toliakciókat is osszuk fel infószerző és támadó akciókra, mint a varázslóknál van. És ha támadó akciókat hajt végre, akkor a körtávolság függvényében emelkedjen a készültségfogyása. Csak nem jó ez így, hogy a tolis 6 körről lophat simán, 200 hekin akár 10-12 körről is, de felfedni pl nem lehet, mert 3 varizás elviszi a készülit koppra.

Jó kezdeményezés. De minek ehhez szétválasztani a toliakciókat? :)
Az infószerzés is legyen ugyanugy szankciónálva ha messze van a célpont.

Synkel 10-29-2006 12:32

Quote:

Originally Posted by monro (Post 38783)
Jó kezdeményezés. De minek ehhez szétválasztani a toliakciókat? :)
Az infószerzés is legyen ugyanugy szankciónálva ha messze van a célpont.

Mert a variknál is az van. 20 körre lehet gömbizni retorzió nélkül, ezzel szemben felteszel 10 kör vihart, és 48% készülit fizetsz érte

Szecsa, mint most a varis szidja, hogy gyakorlatilag tehetetlen...

Szecsa 10-29-2006 12:36

Igen...csupan az ertek csokkentes-noveles marad neki.
S szerintem az infoszerzoknel maradjon meg az alapertek, mivel pl. ha valakit el akarunk kapni, aki 250 hekin van mondjuk, es tudjuk egy keves kocsmas orias.
200 hekirol merjuk fel csak az epuleteit es szovijeit, akkor az ne vigyen el 15% keszultseget.

monro 10-29-2006 12:36

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 38785)
Mert a variknál is az van. .

A varik ellen véd a pontszámkülönbség. A tolik ellen ne véd és ez hatalmas különbség. (infószerzésről beszélünk)

Synkel 10-29-2006 12:38

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 38786)
Igen...csupan az ertek csokkentes-noveles marad neki.
S szerintem az infoszerzoknel maradjon meg az alapertek, mivel pl. ha valakit el akarunk kapni, aki 250 hekin van mondjuk, es tudjuk egy keves kocsmas orias.
200 hekirol merjuk fel csak az epuleteit es szovijeit, akkor az ne vigyen el 15% keszultseget.

Ezzel nem is lenne baj. A varis se okoz közvetlen kárt azzal, hogy gömböz, vagy rádnyom egy mágiafeldert. A tolis viszont szétlop, és képtelen vagy bármit is tenni ellene, mert se hadis, se varis nem tudja 6 körre tisztességesen rendszabályozni, sőt, ilyen távból még egy baromira kiélezett tolis se megy át rajta.

Synkel 10-29-2006 12:41

Quote:

Originally Posted by monro (Post 38787)
A varik ellen véd a pontszámkülönbség. A tolik ellen ne véd és ez hatalmas különbség. (infószerzésről beszélünk)

Engem meg lehet győzni arról is, hogy ne legyenek szétválasztva, és minden akció csökkentse a készülit.
Ennek lenne egy olyan mellékhatása is, hogy valszeg megszűnne a top1 orik hírnévlopása, azaz a hírnév megmaradhatna annak amire a neve is utal.

Med 10-29-2006 20:40

..ez a téma jogos...
A variknál egyébként a rúna erőteljesebb fogyásán is mérhető a távolság - csináltam már több ezer rúnás kristálygömböt (szerencsére elsőre sikerült;))

Szóval ez kihúzná a méregfogát a 6-8 körről tolikkal való folyamatos zaklatást, ami már pár topikban megjelent (avagy mit csináljon ilyenkor az áldozat...)

Támogatom

Dragi 10-30-2006 18:00

Quote:

Egyetértek az "újítással" :) és remélem minél hamarabb megvalósul :) Bár tolis vagyok de sztem se fair hogy egyes csoportokba 15-20 körröl lehet lopkodni az már nagyon nem szép dolog :p

Synkel 10-30-2006 18:27

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 39252)
Egyetértek az "újítással" :) és remélem minél hamarabb megvalósul :) Bár tolis vagyok de sztem se fair hogy egyes csoportokba 15-20 körröl lehet lopkodni az már nagyon nem szép dolog :p

Nem akartam ennyire extrém példával előállni, de mint tudjuk simán megoldható...

Bogár 10-30-2006 19:09

emlékszem, hogy mindenféle toliakció-gyengítést elleneztem, kivéve ezt (vagyis, hogy a távolság függvényében jobban fáradjanak a tolik). szerintem jogos, és remélem lesz belőle valami.

Med 10-30-2006 21:01

Nos, Ati, hogy állsz ehhez a kérdéshez?
Vagy még ötleteljük picikét?

Ati 10-30-2006 21:03

Quote:

Originally Posted by Med (Post 39366)
Nos, Ati, hogy állsz ehhez a kérdéshez?
Vagy még ötleteljük picikét?

Csak a "Megfontolás alatt álló" topicot olvasom olyan szinten, hogy bármihez is hozzászóljak, jelenleg ott már téma van kibeszélés alatt. Egyszerre ennyi témával nem tudok foglalkozni, úgyhogy erre majd egyszer valamikor sor kerül, de az nem most van. :)

Dragi 10-30-2006 21:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 39367)
Csak a "Megfontolás alatt álló" topicot olvasom olyan szinten, hogy bármihez is hozzászóljak, jelenleg ott már téma van kibeszélés alatt. Egyszerre ennyi témával nem tudok foglalkozni, úgyhogy erre majd egyszer valamikor sor kerül, de az nem most van. :)

és az körülbelül mennyi időt vesz igénybe? ha szabad ilyet kérdezni :) Mert akkor addig életbe tartjuk a topicot :D

Synkel 10-30-2006 21:19

Vagy legalábbis olykor felélesztjük:)

Killer 10-31-2006 12:45

jó ötlet támogatom!!

McLoad 11-04-2006 22:40

Most írjam, hogy én is? Én is:)

Netelek 11-05-2006 16:33

A változatoságg kedvéért;) én nem értek egyet a készültségromlással.
Míg a variknak meszebb kell varázsolni több koncentrációt igényel...
Míg a toliknak meg a térkapun kell szaladgálniuk nem érdekli őket a távolság, úgyis megvan a maga hátrányuk...

Synkel 11-05-2006 17:33

Quote:

Originally Posted by Netelek (Post 40951)
A változatoságg kedvéért;) én nem értek egyet a készültségromlással.
Míg a variknak meszebb kell varázsolni több koncentrációt igényel...
Míg a toliknak meg a térkapun kell szaladgálniuk nem érdekli őket a távolság, úgyis megvan a maga hátrányuk...

Milyen hátrányra gondolsz? Arra, hogy 6 körről lelopnak, és röhögnek, hogy nem tudsz ellenük semmit tenni? Ha sereget küldesz 6 körre, alig valamit irtasz, ráadásul 12 órán keresztül nem tudsz egyebet csinálni. Ha varikkal akarsz akciózni ellenük nem megy, mert pár felfedés, és vége a készülinek. Ők meg bármilyen távolságba akciózhatnak, teljesen mindegy, hogy a célpont 2 vagy 10 körre van... Kis csoportokban lehet nem probléma ez, mert hamar bekövetkezik a 10k értékes különbség, de valahogy nem hiszem...

Netelek 11-05-2006 18:12

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 40966)
Milyen hátrányra gondolsz? Arra, hogy 6 körről lelopnak, és röhögnek, hogy nem tudsz ellenük semmit tenni? Ha sereget küldesz 6 körre, alig valamit irtasz, ráadásul 12 órán keresztül nem tudsz egyebet csinálni. Ha varikkal akarsz akciózni ellenük nem megy, mert pár felfedés, és vége a készülinek. Ők meg bármilyen távolságba akciózhatnak, teljesen mindegy, hogy a célpont 2 vagy 10 körre van... Kis csoportokban lehet nem probléma ez, mert hamar bekövetkezik a 10k értékes különbség, de valahogy nem hiszem...

pl arra gondolok hogy 10k pontkülömbség van semmit ne lop az illető, 10-12 körre pedig már biztos van 5k pontkülömbség.

Synkel 11-05-2006 19:49

Quote:

Originally Posted by Netelek (Post 40989)
pl arra gondolok hogy 10k pontkülömbség van semmit ne lop az illető, 10-12 körre pedig már biztos van 5k pontkülömbség.

200 hekin néztem a minap, 24 körre volt 1200 pontkülönbség. És mutass nekem egy 5-ös csopit, ahol igaz amit állítasz, és nem 800 heki fölött van a topban.

Netelek 11-06-2006 19:46

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 41018)
200 hekin néztem a minap, 24 körre volt 1200 pontkülönbség. És mutass nekem egy 5-ös csopit, ahol igaz amit állítasz, és nem 800 heki fölött van a topban.

Az U ban 15 körre van 5k pontkülömbség, és nem a topban levő ori

Ati 11-06-2006 19:47

Quote:

Originally Posted by Netelek (Post 41480)
Az U ban 15 körre van 5k pontkülömbség, és nem a topban levő ori

Ne az extrém csoportokat vegyük példának... A 3. szintű lassú csoport is igen extrém lehet, ha esetleg valaki onnan szeretne példákat felhozni, esetleg az 5. szintű anarch is.

Synkel 11-06-2006 21:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 41481)
Ne az extrém csoportokat vegyük példának... A 3. szintű lassú csoport is igen extrém lehet, ha esetleg valaki onnan szeretne példákat felhozni, esetleg az 5. szintű anarch is.

Az enyém nem extrém példa volt, hanem az 5/X. A fél orimat el kellett bontsam, 23 körre mentem le a szövimtől a tolis után, aki végül szabizott. Ott megtehettem, mert körülöttünk csak védettek meg elhagyott orik voltak, de pl 3/G-ben aligha tehetem meg, hogy az 1000 hekimből elbontsak 500-at, mert lehet még ütni se kell, szétesek magamtól:)

Szecsa 11-07-2006 10:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 41481)

Mondj egy idealis csoportot akkor :)

Ati 11-07-2006 10:56

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 41554)
Mondj egy idealis csoportot akkor :)

Normál csoportok.

Ezen belül izlésednek megfelelőek a kislétszámú, vagy a nagylétszámú. Más-más játékstílust igényelnek, de egyik sem olyan extrém, hogy 10-en, vagy épp 5000-en legyenek egy csoportban.

lacqa 11-07-2006 21:00

Quote:

jó ötletnek tartom, eléggé könnyedén meg tudják keseríteni a tolik a hadik életét is anélkül hogy igazi visszavágásra volna lehetőség - legalábbis nem összemérhető a lehetőségeik nehézsége

Smooth Scroller 11-08-2006 02:56

hm... hm... nem ertek 1et...

az a helyzet en is belatom, hogy nem fair, de logikai bukfences a magasabb toli keszuli fogyas. ugyanis a variknak messze, a tavolba kell varizniuk, ezert kell hozza nagyobb koncentracio, de a tolik egy terkapun mennek at, aminel teljesen mind1, hogy a szomszedba nyilt, vagy 5 utcaval odebb...

1 kicsit hasonlo az internet. ha a szomszed hazban levo csinibabaval csetelek, akkor is felmegy mind2 geprol a cucc a muholdakra, tehat mind1, hogy a 2 vegallomas szinte 1mas mellett van, vagy a vilag legtavolabbi pontjan, a kapcsolat ugyanolyan. tehat a terkapu elve miatt nem jogos a nagyobb keszi fogyas. belep rajta, lop, majd visszalep, mindezt AZONNAL. nem kell kutyagolniuk a toliknak a hosszu uton. nem olyan mint 1 tuzgolyo, ami szall tobb orszag felett mire megerkezik. vagy a rengest ki tudja hany orszaggal odebb kell kelteni, ezert kell a nagyobb osszpontositas.

ezen okok miatt en nem tamogatom az 5letet. akkor sem, ha jogos lenne. amugy meg ha iszonyat nagy a pontkulonbseg, akkor a tolizas eredmenye eleg sovanyka. nem veletlen van tele az 1/a csopi bator orkokkal meg elfekkel, akik nem igazan felnek a tolisoktol. (jo, az igaz, hogy ott van klanraki is tarolasra.)

Med 11-08-2006 06:04

...hát ez az...

akkor viszont a térkapu varit kell jóóól megnehezíteni a távolság függvényében... különben is, egy nem varis ori ne térkapuzzon már össze-vissza (menjen vonattal ;))
Az nem járja, hogy a csóró, meg a hozzá nem értő luxusrepülővel megy...

Kerüljön egy térkapu több rúnába (közben pedig ld. rúnaterrmelés topik!), és a nehézsége legyen sokkal nagyobb...

Dragi 11-08-2006 15:27

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 41650)
az a helyzet en is belatom, hogy nem fair, de logikai bukfences a magasabb toli keszuli fogyas. ugyanis a variknak messze, a tavolba kell varizniuk, ezert kell hozza nagyobb koncentracio, de a tolik egy terkapun mennek at, aminel teljesen mind1, hogy a szomszedba nyilt, vagy 5 utcaval odebb...

1 kicsit hasonlo az internet. ha a szomszed hazban levo csinibabaval csetelek, akkor is felmegy mind2 geprol a cucc a muholdakra, tehat mind1, hogy a 2 vegallomas szinte 1mas mellett van, vagy a vilag legtavolabbi pontjan, a kapcsolat ugyanolyan. tehat a terkapu elve miatt nem jogos a nagyobb keszi fogyas. belep rajta, lop, majd visszalep, mindezt AZONNAL. nem kell kutyagolniuk a toliknak a hosszu uton. nem olyan mint 1 tuzgolyo, ami szall tobb orszag felett mire megerkezik. vagy a rengest ki tudja hany orszaggal odebb kell kelteni, ezert kell a nagyobb osszpontositas.

ezen okok miatt en nem tamogatom az 5letet. akkor sem, ha jogos lenne. amugy meg ha iszonyat nagy a pontkulonbseg, akkor a tolizas eredmenye eleg sovanyka. nem veletlen van tele az 1/a csopi bator orkokkal meg elfekkel, akik nem igazan felnek a tolisoktol. (jo, az igaz, hogy ott van klanraki is tarolasra.)

Csak egy gond van nem 1/A-ról van szó hanem 5 szintű csopiról ahol 200 hekin lévő orik 200-as vagy kevesebb pontkülönbséggel 7-8 körre esnek egymástól. és ahol a tolis lebont 17-20 körre és nekiáll lopkodni! Én ezt tudom mert tapasztaltam. Sőt mivel tolis is voltam egy ideig én is lopkodtam 7-8 körrel felfelé!!!! és ez így nem fair és nem kell az 1/A-ról beszélni mert az egy más világ :)

monro 11-08-2006 15:36

Quote:

Ez egy nagy ződség már bocs...
A varik azért fáradnak mert azt mondta a programozó, hogy a messzevarizás fáraszt. Ha akarja azt mondja, hogy ezentúl nem fáraszt jobban. Én pld nem fáradok el jobban ha azt gondolom, hogy az USÁ-ban sétálok a tengerparton monokinis csajokkal, mintha azt gondolnám hogy itt a Balcsin teszem ugyanezt.

A lényeg a játék minél korrektebb és kiegyensúlyozottab játszhatósága. Ha kő-papír-olló elvről van szó akkor nem szerencsés ha követ csak feleannyiszor lehet mondani, mint papírt vagy ollót.

Smooth Scroller 11-08-2006 15:37

akkor sem logikus, az egyre nagyobb faradas. nem ezzel van igazan a baj, hanem azzal, hogy amig mar 200 hekin is siman elvihetsz egy oritol 50-120 milkot tekiben, addig a 2/b topjaban is ugyanennyi a zakmany erteke...

vegyuk azt, hogy vkinek mindenbol van 8k tekije es mar 200 hekin megvan igy kielezve az ori. jon a toli es elvisz lopasonkent atlagban ugy 350-et. kezdi a lopast 500-nal es befejei 200 korul. maradjunk a 350 atlagnal. ha nem felelf, vagy torpe, akkor elvihet 13*350-et. na most mindezt a 8 tudomanybol, az 8*13*350. az 36400 teki... erteke a piactol fuggoen ugy kb. 80-110 millio.

de a magasabb csopik topjaban sem kell tobb teki a %-okhoz, tehat a zsakmany ott is ennyi, ami ott sem rossz. hat meg az 5. csoportban. pff...

ezzel van a baj es nem a faradtsaggal!

Smooth Scroller 11-08-2006 15:50

jut eszembe, az lehetne a megoldas, ha a tavolsagot vesszuk figyelembe esetleg. (korok szama+1)/3 ertekkel osztani lehetne a zsakmanyt mondjuk. a hatekonysagok a kovetkezokeppen alakulnanak az uj logika alapjan:

2 kor tav eseten: 100%
3 kor tav eseten: 75%
4 kor tav eseten: 60%
5 kor tav eseten: 50%
6 kor tav eseten: 43%
7 kor tav eseten: 37%
8 kor tav eseten: 33%
9 kor tav eseten: 30%
stb.

persze ez alapjan akkor nemcsak a tekikre vonatkozna a tolihatekonysag, hanem minden akciojara.

Dragi 11-08-2006 15:50

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 41796)
akkor sem logikus, az egyre nagyobb faradas. nem ezzel van igazan a baj, hanem azzal, hogy amig mar 200 hekin is siman elvihetsz egy oritol 50-120 milkot tekiben, addig a 2/b topjaban is ugyanennyi a zakmany erteke...

vegyuk azt, hogy vkinek mindenbol van 8k tekije es mar 200 hekin megvan igy kielezve az ori. jon a toli es elvisz lopasonkent atlagban ugy 350-et. kezdi a lopast 500-nal es befejei 200 korul. maradjunk a 350 atlagnal. ha nem felelf, vagy torpe, akkor elvihet 13*350-et. na most mindezt a 8 tudomanybol, az 8*13*350. az 36400 teki... erteke a piactol fuggoen ugy kb. 80-110 millio.

de a magasabb csopik topjaban sem kell tobb teki a %-okhoz, tehat a zsakmany ott is ennyi, ami ott sem rossz. hat meg az 5. csoportban. pff...

Azzal van a baj hogy ezt 5. szinten 10 körröl megcsinálhatják :)

Smooth Scroller 11-08-2006 16:05

dragon, olvasd el a 34-est is, pliz. ;)

Dragi 11-08-2006 16:11

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 41806)
dragon, olvasd el a 34-est is, pliz. ;)

Jól van :D:D:D ugyanabban a pillanatban nem tudok írni is meg olvasni is :D:D Pedig megtanulhatnék :D a táblázat az elég jó :)

monro 11-08-2006 16:30

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 41796)

Bocs de megint nem értek veled egyet :( A körtávolságnak a fáradást kell növelnie ahhoz, hogy a játék kiegyensúlyozott legyen.
Zsákmány szempontjából teljesen mindegy, hogy az eredményt csökkented vagy az akciók darabszámát. Ugyanannyi 5x 100 mint 10x 50 ráadásul a problémát nem oldod meg vele.

A probléma példával:

Adott X ori és Y ori azonos fajuak mondjuk azonos morállal és 100-as készülikkel.
X orinak van 1000 varija és 500 tolija
Y orinak 500 varija és 1000 tolija.
A pontszámkülönbség köztük 1000 pont és 12 körre vannak egymástól.

Y bemegy és legyilkol 14x varit a készülicsökkenése nem változik a 12 kör ellenére
X próbálná lenntartani Y készülijét de csak 3x tud varizni, mert a 12 kör táv leszívta a készültségét... Pedig a pontszámkülönbség csak 1000 pont! Magyarul a körtávolság hátrány csak a varikra hat :( Ezért kellene a készültségét a toliknak is körtáv függvényében jobban csökkenteni.

Xeper 11-08-2006 16:46

Quote:

Nehogy már a világba való beillesztése legyen a buktató oka egy jó ötletnek!
A tolik készültségének körtávval növelt csökkentése(de jól is hangzik :D ) szerintem igenis jó ötlet.
Ha meg logikus beillesztés kell, tessék:
A térkapu titokban tartása nagyon nehézkes nagy távolságokban (nagyobb erőket szabadítanak el a varázslók), így a tolvajoknak sokkal körültekintőbbeknek kell lenniük akcióik során, nehogy lebukjanak. Ezért több készültségük fogy akciónként.

Netelek 11-08-2006 16:54

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 41813)
Nehogy már a világba való beillesztése legyen a buktató oka egy jó ötletnek!
A tolik készültségének körtávval növelt csökkentése(de jól is hangzik :D ) szerintem igenis jó ötlet.
Ha meg logikus beillesztés kell, tessék:
A térkapu titokban tartása nagyon nehézkes nagy távolságokban (nagyobb erőket szabadítanak el a varázslók), így a tolvajoknak sokkal körültekintőbbeknek kell lenniük akcióik során, nehogy lebukjanak. Ezért több készültségük fogy akciónként.

ha titokbam tartjuk a térkaput akkor ne legyen térkapu felderités. Szépen végig kell akkor rabolni az orikat körülötedd ahol buksz az a tettes, mert a térkapu 2 irányu...

All times are GMT +1. The time now is 21:53.