![]() |
Mégis a Piac hogy működik?
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem. Hogy a piacon mindenféleképpen megjelenik az árum? PL: Eladok 2000 követ 200 arany áron. De minden kő ár olyan 100-150 között mozog. Akkor az árum megsem jelenik? vagy megjelenik de nemveszik meg és emiatt jön haza:confused: |
a piacon mindig a legolcsóbb árú jelenik meg, és ha addig amíg az árúd kint van a piacon ez az ár nem éri el a te általad kitett árat, akkor anélkül visszakerül, hogy akárki is meglátta volna :)
|
amikor kiteszed az neked megjelenik kintlévő áruként. kijön az áru fajtája, az áru egységára és a várható bevétel, ha el tud adni minden egységet a megadott áron;)
|
Quote:
|
ez így van ahogy Phoenix mondja:) mindig a legolcsóbb árut jeleníti meg, ha ezt vki megveszi akkor az aki kitette eladta. és amint a legolcsóbb áru fel van vásárolva kijön a mostani legolcsóbb:) szóval ha nagyon az ár felett teszel ki árút nem valószinű, hogy megveszik de nem is lehetetlen.
|
Akkor ha 150 arany áron mozog és én kiteszem 200 ért akkor már tuti hogy elviszi a "rablóbanda"?
|
nem. az sok mindentől függ. de 200-ért még arra is van esély, hogy eladd, tehát azon még ne gondolkozz hogy ellopják-e.:)
|
de ha akarod megveszem:D :D :D mondjuk se pénzem és lehet nem is egy csopiban vagyunk, de megoldom:D
|
:D Rendicsek. Ha megveszed akkor 300 ért utalom:)
|
de mondom, hogy nincs pénzem csak 34.000.-em amiből azt a 2k 200 egységáron kitett követ nem tudnám megvenni, mer az 400.000.-be kerül:) de ha lesz pénzem szólok
|
mondjuk egyszer kitettem 33k egységáron fémet amit annyiért vettem. de az árak ez után lezuhantak úgyhogy a fémet 50 aranyért vették:D a lényeg az, hogy nem rabolták el és nem is jött vissza ugyanis eladtam:) az nagy mázli volt 200.000.000. arany állt benne:D
|
Ahha. Szal lehet így játszani a piaccal. Azért nem ennyiért fogom kirakni. De akkor lehet húzni a piacon sokat:D
|
Quote:
|
ja tiszta tőzsde:D vagy nyersz rajta keveset, vagy sokat de legtöbbször semmi se történik vagy buksz:D :D :D
|
De lehet olyat is, hogy a fém ára 150-200-ért mozog, Te véletlenül elirod es megveszik véletlenül a 20 ezer fémedet 1500-ért! :)
Bar ez igen véletlen... |
Nemkellett volna mondani hogy bukni is lehet. Így én tuti elfogom bukni azt a pár száz millát amit nagy nehezen összekuporgattam adóból:)
|
Én úgy szoktam elírni, hogy felcserélem az árat a mennyiséggel. Pl.:40gabona 15000ezres áron, el is viszik a rablók.
Szerintem a piaccal lehet játszani, mondjuk kirakom az agyagot 4(!) helyett 20-ért, ha megveszik jó, ha nem visszajön, és addig se lopják el. :) (Meg a rablók se viszik el, ugye?) |
Quote:
Nálam ez egyszer félmilliárd minuszt jelentett. :rolleyes: :D |
Na halljátok ezt meg végképp nemértem.
Felvásároltam a piacot. Ezesetben megvettem össz 50k fát. És kiraktam piacra mondjuk 2000 áron. Már megis jelent az árum. Addig vásároltam fel. Erre 2perc múlva nézem És már sokkal olcsóbban ottvan egy tök más áru. Nemúgy van h ha egyszer már a te árud van a piacon akkor az ott is marad? aAmíg nemveszik meg vagy vissza nem hozzák? |
Quote:
|
:mad: :mad:Akkor mindíg felkell vásárolni az olcsóbb árut hogy az én drágán adottamat kelljen megvenniük?:confused:
Ha valaki kiteszi a piacra az árut akkor annak mennyi az átfutási ideje amíg az oda ér? |
Quote:
|
Quote:
Mit ír a súgó? :) |
Mielőtt valaki milliókat akar bukni (akarom mondani keresni ;)) a piacon, erősen javaslom, hogy első körben vegye a fáradságot, hogy elolvassa a súgót, hogy hogy is működik a piac, majd második körben próbálja is ki.
|
Oké:). Már tudom a választ a kérdésemre kössz.
Csakhát lustaságból könnyebb volt ide beírni minthogy elolvasni. jogos:D:D |
Hahó!
Lenne egy intim kérdésem a témához: Nem mindegy, hogy 1 vagy 100 piacom van? Mert ugyanúgy árul 1 is mint 100 vagy mégsem? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
tehát feltételezem, hogy mégsem tudod hogy működik a piac. bocs, ha tévedtem. olvasni meg - én - azért tudok |
A működést nagyjából tudom, de ezt speciell nem. Sajna. Ha esetleg tudod a választ, leírhatnád, mert sehol nincs ez súgóban. Előre is köszi.
|
Quote:
1) súgó -> épületek -> piac. amit ott látsz leírva, pontosan azt csinálja a piac nevű épület, se többet, se kevesebbet. 2) súgó -> piac. az is pont arra való, ami oda van írva. |
Quote:
|
Kb fél órája vmegint végignyálaztam, és nincs benne a válasz a kérdésemre (pont)
|
oké, akkor nincs mit tenni.. reménytelen eset. :D
|
Na jó, én azért válaszolok.
A piac nevű épület arra való, hogy dolgozik benne 50ember, semmi másra. (ezért érdemes mielőbb lebontani, vagy fel se kellett volna építeni) A piac súgónál meg látod, hogy te határozod meg az árat, szóval ezt hogy tudná befolyásolni egy épület? |
Quote:
|
Quote:
|
Tehát akkor teljesen mindegy, hogy mennyi piacom van, vagy ha egyáltalán nincs is piacom, ugyanolyan hatékonysággal tudok majd piacozni? Mert a rendszer ugye ad 5-öt kezdéskor. Abból nyugiba négy mehet bontásra? Vagy esetleg mind az öt, és még piacozni is tudok?
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 07:34. |