Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Felfele/lefele támadás? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=95)

Nikol 01-28-2006 11:27

Sziasztok!
Ha valaki olyat szeretnék támadni, aki alattam van, akkor kevesebb földet hozok, ez nyilvánvaló, da ha bebontom az épületeimet és azzal értékben alákerülök, de ha még akkor akarom elküldeni a seregemet támadni,hogy nem volt meg a körváltás(a listán még felette vagyok!)akkor annyit fogok hozni mintha fölötte vagy alatta lennék?!:confused:
köszi előre is a választ

puma 01-28-2006 11:35

Quote:

Originally Posted by Nikol
Sziasztok!
Ha valaki olyat szeretnék támadni, aki alattam van, akkor kevesebb földet hozok, ez nyilvánvaló, da ha bebontom az épületeimet és azzal értékben alákerülök, de ha még akkor akarom elküldeni a seregemet támadni,hogy nem volt meg a körváltás(a listán még felette vagyok!)akkor annyit fogok hozni mintha fölötte vagy alatta lennék?!:confused:
köszi előre is a választ

a csata pillanatában számolt értéked szerint.tehát ha ő sem bontott alád,akkor felfelé fogsz ütni:)

MiKoR 01-28-2006 12:26

Quote:

Originally Posted by puma
a csata pillanatában számolt értéked szerint.tehát ha ő sem bontott alád,akkor felfelé fogsz ütni:)

Üdv!

Ez 100%?
Nekem volt olyan, hogy elmentem támadni 2 körre, köv körváltásnál leromboltak tőlem pár hekit így 4 körre kerültem attól ,akire elmentem támadni (ekkor 1 körre volt a seregem attól akitől a lista szerint én 4re kerültem)
következő körváltásnál lezajlott a csata a seregem visszaindult (nem földért mentem tehát a távolság az megmaradt) és a seregem 2 kör alatt ért haza, miközben én 4 körre voltam a sráctól!

Összegezve: Szerintem Nikol a bontás és a sereged indítása között mindenképpen el kell telnie egy körnek, mert körváltáskor számolódik újra az értéked, mint minden épkézláb körökre osztott stratégiában és a sereged indítása pillanatában számít a táv. érték. katonai morál. stb.
De majd jólenne, ha ezt valaki még véleményezé, mert kíváncsivá tett :)
De lehet, hogy csak beleszaladtam egy "bug"ba

Ati 01-28-2006 12:27

Amit Puma írt, az az igaz.

MiKoR 01-28-2006 12:50

hát akkor bug volt vagy vmi hasonló...
akkor csak a táv. számolódik mikor elindulok, szal annyi lesz a vissza út is?
mert ezt ki lehet ám használni nemis kicsit

Ati 01-28-2006 13:51

Quote:

Originally Posted by MiKoR

Nem votl bug, ha kevesebb az ő értéke, akkor lefele támadásnak számít, ha magasabb, akkor felfele támadásnak. Hogy a pontlistában épp hol van, az teljesen mindegy, az érték számít.

Remedy 01-28-2006 15:07

Quote:

Es igen, a visszaut mindig annyi mint az odaut. (nem szamitva ha visszaforditanak)

MiKoR 01-28-2006 15:39

Quote:

Originally Posted by Ati
Nem votl bug, ha kevesebb az ő értéke, akkor lefele támadásnak számít, ha magasabb, akkor felfele támadásnak. Hogy a pontlistában épp hol van, az teljesen mindegy, az érték számít.

a pontlista nem érték szerint van?

Ati 01-28-2006 15:41

Nem, a pontlista a helyezésed szerint van.

director 01-28-2006 15:43

érték szerint van, de csak körváltáskor rendeződik a lista, ezért van hogy mindig láthatsz olyan országokat, akik értékük szerint nem a megfelelő helyen vannak a listában.. bizonyára ez már neked is feltűnt:)

Senki 01-28-2006 15:43

Quote:

a pontlista nem érték szerint van?

de de, de míg a pontszámod azonnal frissül, a helyed és a távolságok a 'csak' körváltás végén....

MiKoR 01-28-2006 15:46

ja eztmondtam énis

Senki 01-28-2006 15:47

jaja, csak lassan gépelek ezen a laptopon ^^

director 01-28-2006 15:53

mikor: mikor?:D azaz mikor mondtad te ezt?:D

Kics 01-28-2006 16:46

Üdv.

Majdnem Senki;)
A helyezés és a rendezés (a távok), az körváltás előtt van pár seccel, nem a végén. (ezzel is lehet rafizni, xó nem mind1.)

Az meg hogy kicentizd, hogy épp alatta l1él, nem biztos jó dolog, mert a sereg beütése előtt vándorol a nép is. xó lehet hogy pl. 200ha-n alatta voltál 2pontal, alá rakott, és örültél, mégis felfele bejött, mert 1-2 emberke elhagyott előre megfontolt okkal.

director 01-28-2006 16:49

teljesen egyetértek, ha már egyszer bontasz, akkor menj tutira, és figyelj oda a népességszámból adódó változásokra is.. azon az 1-2épületen már nem múlik:)

Senki 01-28-2006 16:55

Quote:

Originally Posted by director
teljesen egyetértek, ha már egyszer bontasz, akkor menj tutira, és figyelj oda a népességszámból adódó változásokra is.. azon az 1-2épületen már nem múlik:)

100-200 inkább :D ;) :cool:

director 01-28-2006 16:57

nem hsizem hogy többezer ponttal kéne valaki alá bontanod, az már egy kicsit több mint tuti:D

Senki 01-28-2006 16:59

Quote:

nem hsizem hogy többezer ponttal kéne valaki alá bontanod, az már egy kicsit több mint tuti:D

valahol több ezer pontok a távolságok.... ;)

puma 01-28-2006 17:00

Quote:

Originally Posted by Senki
valahol több ezer pontok a távolságok.... ;)

hmmm:D
télleg van ojan:D :D

Kics 01-28-2006 17:01

:) És lehet ez se ment meg:) ha körváltnál van támadó akkor igencsak kétes is lehet a siker.
volt már 3-4 alábontás 1 támadás miatt:) mivel a támadó is probált lejebb bontani:)
talán a legjobb ha csak a 50-200 mert az már 2500-1k ember (magas ha-n lehet inkább) és figyelni körváltáskor.

director 01-28-2006 17:01

nem mondod:) de mi most nem arról beszélünk, csak szólok:D
arról van szó, hogy hány ponttal bonts a célpont alá. és nem arról hogy hány pontnyit bonts összesen. nem ugyanaz:D

MiKoR 01-28-2006 17:17

Quote:

mikor: mikor?:D azaz mikor mondtad te ezt?:D

nempont így de azvolt a lényege, hogy körváltáskor lesz csak meszebb, ha visszabont, de lényegtelen még mindig jobb ez a bontogatás, mint, ha pl. elmegy valaki szabira mert megtámadták 1x-2x

director 01-28-2006 17:19

a szabizás az nagy patkányság ám:) ráadásul nem is old meg semmit, ha valaki igazán el akar kapni, akkor úgyis kivárja a 3 napot.. aztán mehet az illető megint szabira.. amig teljesen tönkre nem megy:)

MiKoR 01-28-2006 17:21

meg én mikor támadok vki egyből megjegyeztetem pontokba (VIP előny) ot meg látom, ha visszajön (6)

director 01-28-2006 17:25

az a jó módszer:) a másik jó jelölgetési módszer, ha beszürkíted egyoldali mnt-vel:) és ehhez vip sem kell:)

(de továbbra is örülnék, ha tetszőlegesen lehetne szinezgetni a pontlistát, remélem ez egyszer bekerül a játékba)

MiKoR 01-28-2006 17:26

igen, de esetleg ha 200helyen kívülre kerül akkor nemlátod (asszem 200ig lehet megnézni, most pontosan nememléxem)
és így vippel még keresgélni sem kell

puma 01-28-2006 17:28

Ha nincs vip,sutty beírod a keresőbe aztán meg is van:D :D

MiKoR 01-28-2006 17:29

:eek: hát én lusta vagyok ilyesmihez ezért inkább a haverjaimmal küldetem a VIP et (vodafon powaa)!:cool:

amúgymeg... mindenki úgycsinálja, ahogy akarja!
Szerintem..

director 01-29-2006 00:09

na ja, de 200on (igen, valóban eddig lehet) kívülieket azért elég ritkán támad az ember:)
ha meg egyéb miatt akarja megjegyezni, akkor valóban ajánlott a vipes pontlista..

MiKoR 01-29-2006 08:53

nekem volt olyan, hogy elmenekült a srác előlem felfedezett vagy nemtomén mit csinált, de vándor voltam szal jól mgcsépeltem olyan 100-130hely távból... meglepődött:P

director 01-29-2006 14:50

:) ha felfelé megy, akkor viszonylag könnyű a dolog, mert utána lehet fedezni, vagy ütni.. lefelé problémásabb.. különösen izgi mikor lebontod a fél országod, csak hogy a közelébe kerülj:P

lll 01-29-2006 15:02

felfelé kell mindig támadni, mert erősebb a támadás, és megy fel a hírnév is:)

director 01-29-2006 15:05

no igen, feltéve h valaki nem a negatív hírnévre utazik;)

Senki 01-29-2006 16:52

Quote:

no igen, feltéve h valaki nem a negatív hírnévre utazik;)

nem akarok mutogatni, de tudok egy játékost aki erre utazik! :D

MiKoR 01-29-2006 17:41

azisbiztos jó, de miértelme van...?mondjuk sztem csak azért lopni, hogy hírneved legen vagy csak azért támadni, hát biztosjó azis, de vki elmondhatná nekem, hogy miért! :)

Senki 01-29-2006 17:43

Quote:

azisbiztos jó, de miértelme van...?mondjuk sztem csak azért lopni, hogy hírneved legen vagy csak azért támadni, hát biztosjó azis, de vki elmondhatná nekem, hogy miért! :)

flancolásból, hogy igen neki kissebb hírneve vanmint -4 milla.... :cool:
*100. post jeeeeeee*

puma 01-29-2006 17:44

Quote:

Van aki egyszerűen retteg a nagyhírneves oritól.
Gondolj bele hogy kezdő vagy és meglácc fölötted 2 körre egy 125000 hírnevest :D
Nekiugrasz?

MiKoR 01-29-2006 17:57

Quote:

Originally Posted by puma
Van aki egyszerűen retteg a nagyhírneves oritól.
Gondolj bele hogy kezdő vagy és meglácc fölötted 2 körre egy 125000 hírnevest :D
Nekiugrasz?

igen, mivel fingomsincs róla mijaza hírnév :D:D:D

puma 01-29-2006 17:58

Quote:

igen, mivel fingomsincs róla mijaza hírnév :D:D:D

no ezér kapol egy szavazatot.

All times are GMT +1. The time now is 11:34.