Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Óriás lép 5.-ről 600 hekivel. De mennyi tolvajt vigyek? Stb. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=945)

Mland 10-23-2006 14:29

Óriás lép 5.-ről 600 hekivel. De mennyi tolvajt vigyek? Stb.

Sziasztok.

Szeretném a segítségeteket kérni.
Most az 5.-ik szinten vagyok a 4. helyen.
Itt elég erős orit építettem ki.

Viszont már zaklatnak a parasztjaim, és mivel nem alakíthatok ki diktatúrát, hogy börtönbe vágjak párat közűlük, ezért lépnem kell. :(

Óriás vagyok, most 701 hekin.
Van:
-5000 Íjászom
-913 Lovasom (csak csatához kellettek, ők mennek először a levesbe)
-10500 Elitem
-9208 Varázsló,
-2016 Tolvajom

Ház 127 18%
Barakk 301 43%
Tanya 85 12%
Könyvtár 20 3%
Raktár 7 1%
Drágakőbánya 9 1%
Őrtorony 50 7%
Kocsma 36 5%
Templom 66 9%

Természetesen a lehető legerősebben szeretnék feljutni. :)

Az első kérdésem az lenne, hogy elég-e a 2000 tolvaj ahhoz, hogy MF-ként ne raboljanak szét. (szieszta mindíg van, de így is féltem a tekijeimet)

A második az, hogy örtornyokat bontsak inkább és akkor több elit marad ütni?
Vagy inkább barakkokat, hogy maradjon a védelem.
(mert ugye 600 hekivel már az erősebb orik közé kerülök)
=>Azt tervezem, hogy hamar szerzek majd hekiket, hogy azokra tornyokat húzzak.
Elég-e a kevesebb elit az ütéshez? (600 heki!!!)

Harmadik kérdésem:
Ez nem kérdés!
Adhatnátok pár jó tanácsot, hogy esetleg mit hogy alakítsak át.

Előre is köszönök minden hasznos hozzászólást.
Ha kicsit zavaros a mondandóm akkor bocs. :)

Killer 10-23-2006 14:45

drágakőbánya??:D

Mland 10-23-2006 14:48

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 36933)
drágakőbánya??:D

Igen drágakőbány!
Elfért.
Gond?

Batu 10-23-2006 14:49

Sztem kocsmából egy óriásnak ,600 hekin, nem kell tíznél több. A tolisok mindenképp lopnak, ha akarnak, de a szieszta elég nagy védelem. Egyáltalán mit akarsz védeni a tolikkal? Tekit alig visznek, nyersit, meg pénzt nem sokat tartasz úgysem az oriban. Szóval a tolikat kilőheted.
Haderőügyileg több tornyot javaslok és kevesebb íjjat ,picit így még talán a tanyákon is spórolhatsz. Támadóerőd sztem nem rossz, tudsz majd négyben ütögetni ezzel simán.

Synkel 10-23-2006 14:51

Quote:

Originally Posted by Mland (Post 36935)
Igen drágakőbány!
Elfért.
Gond?

Attól függ, tifelétek mennyi a drágakavics. Ha drágáért nem nem biztos, hogy rossz befektetés. A kocsma tisztára ötletszerű, ez a jó az óriásban. Kevés is elég, sok is jó ha van:)
Szerintem mf óriással én 10-12% tornyos íjat, és lovakat tartanék, nagyobbat üt mint az elit, és lévén mf, meg óriás, jól is védekezik

Killer 10-23-2006 14:52

torony 60 10% tele íjjal a többi elit
ház talán 110
szerintem a toli vari létszám jó egy mf-nek
de nincs kedvem most sokat számolgatni ! ez kb kiindulási alap a kaját ki kell számolni.és ne nagyon bányázgass ha hadis leszel:D

Killer 10-23-2006 14:55

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 36936)
Sztem kocsmából egy óriásnak ,600 hekin, nem kell tíznél több. A tolisok mindenképp lopnak, ha akarnak, de a szieszta elég nagy védelem. Egyáltalán mit akarsz védeni a tolikkal? Tekit alig visznek, nyersit, meg pénzt nem sokat tartasz úgysem az oriban. Szóval a tolikat kilőheted.
Haderőügyileg több tornyot javaslok és kevesebb íjjat ,picit így még talán a tanyákon is spórolhatsz. Támadóerőd sztem nem rossz, tudsz majd négyben ütögetni ezzel simán.

10 kocsmával nem csak a tolisok lopnak hanem mindenki és ez gáz!!:D

Cyby_ 10-23-2006 16:06

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 36939)
10 kocsmával nem csak a tolisok lopnak hanem mindenki és ez gáz!!:D

hát ezzel viatkoznék 5kocsmával eddig 1ember lopott tölem..igaz szövibe vagyok és a kornyék legjobb tolisa van a szövibeszal lehet ez is jo védelem!:cool:

Másik mfnek 1k toli ha nagyon tolit akar tartani több nem kell,10%torny ijjal többi meg ahogy érzed..ha nyugodtabb vagy elittel akkor az...

az én hadi oriásom szövibe igy tolja:
ház 107
barakk 280
kovácsm 10
tanya 68
raktár 10
örtorony 58
kocsma 5
templom 55
bank 7

a kovács azért van mert alapkatibol naponta 20misi jön summa summárum,a drágakavics meg a csopiba 10-50közötti áron megy,szal kicst jobban megéri.
Bank meg azért mert 20-50misi között van bent nálam és ha valaki lopni merne csak ne vigye el...de jobb védelem mint a toli sztem!:cool:

Mland 10-23-2006 16:12

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 36954)
a drágakavics meg a csopiba 10-50közötti áron megy,szal kicst jobban megéri.

Nálunk 2000 arany / db áron megy a kavics.

Killer 10-23-2006 16:17

Quote:

hát ezzel viatkoznék 5kocsmával eddig 1ember lopott tölem..igaz szövibe vagyok és a kornyék legjobb tolisa van a szövibeszal lehet ez is jo védelem!:cool:

Másik mfnek 1k toli ha nagyon tolit akar tartani több nem kell,10%torny ijjal többi meg ahogy érzed..ha nyugodtabb vagy elittel akkor az...

ház 107
barakk 280
kovácsm 10
tanya 68
raktár 10
örtorony 58
kocsma 5
templom 55
bank 7

a kovács azért van mert alapkatibol naponta 20misi jön summa summárum,a drágakavics meg a csopiba 10-50közötti áron megy,szal kicst jobban megéri.
Bank meg azért mert 20-50misi között van bent nálam és ha valaki lopni merne csak ne vigye el...de jobb védelem mint a toli sztem!:cool:

de mint írtad te szövibe vagy és ez nagyon nem mindegy!!!:D

Pool 10-23-2006 16:27

Nekem óriással 2000 hekin is csak 1 kocsmám volt, aki lopott az a 4 hadiból álló szövink a földig mészárolta...:D

Pool 10-23-2006 16:28

De nem is kell több, te úgyse lopkodsz óriással, a hullákat tudod eggyel is, szal tényleg felesleges a kocsma.

Harcosok 10-23-2006 16:29

Quote:

ház 107
barakk 280
kovácsm 10
tanya 68
raktár 10
örtorony 58
kocsma 5
templom 55
bank 7

Ez 99% foglalkozottság és ha aki akar az belop népre akkor már :)
Nem mindegy,hogy 1kocsma vagy 5 ugyis mindneki belop és ugyis csak a hulláktol lophatsz:PMondjuk +4ház melett máris jó foglalkozottságod lenne...
De egy biztos ezt az orit egy kis száraz-vihar+néplopással nagyon meglehet szedni már pár kör alatt is:)Föleg ha éppen nem vagy....

Mland 10-23-2006 16:40

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 36964)
Nem mindegy,hogy 1kocsma vagy 5 ugyis mindneki belop és ugyis csak a hulláktol lophatsz:PMondjuk +4ház melett máris jó foglalkozottságod lenne...
De egy biztos ezt az orit egy kis száraz-vihar+néplopással nagyon meglehet szedni már pár kör alatt is:)Föleg ha éppen nem vagy....

És mi a megoldás?
Több ház segít?

Harcosok 10-23-2006 16:42

Quote:

Originally Posted by Mland (Post 36967)
És mi a megoldás?
Több ház segít?

Hát biztos nem 99% foglalkozottság a megoldás legyen 92% kb és akkor van idöd még reagálni pl a viharra:P
variban nem olyan rossz végülis az ori amit beirt:)(ha jól emléxem)

Mland 10-23-2006 16:45

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 36968)
Hát biztos nem 99% foglalkozottság a megoldás legyen 92% kb és akkor van idöd még reagálni pl a viharra:P
variban nem olyan rossz végülis az ori amit beirt:)(ha jól emléxem)

Ok!
95-96% körül szokott lenni.
Majd még csiszolom.

Cyby_ 10-23-2006 16:45

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 36964)

Hát majdnem minden körben van távol,szal elég sürün vagyunk szal ez a veszély nem áll fent!De tudom,h te megint okosabb vagy!:D:DÉs én nem akarom tépni a szám mint drag tette mert veled felesleges....hellószia!

Harcosok 10-23-2006 16:46

Quote:

Originally Posted by Mland (Post 36969)
Ok!
95-96% körül szokott lenni.
Majd még csiszolom.

jó az is ha figyeled az orit:)95%végülis belfeér ha figyeled eléggé és nem tanyafree az orid:P

Dragi 10-23-2006 16:48

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 36970)
Hát majdnem minden körben van távol,szal elég sürün vagyunk szal ez a veszély nem áll fent!De tudom,h te megint okosabb vagy!:D:DÉs én nem akarom tépni a szám mint drag tette mert veled felesleges....hellószia!

Te már tudsz valamit :D:D:D

Harcosok 10-23-2006 16:48

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 36970)

fuss el nem igazán érdekel:)
És mit ér a távolbalátás ha viharral ölnek ezt mondd el pls:D
én nem a mészárrol bezséltem hanem a néplopásrol+a viharrol:)és katit amugy,hogy képzel ott is buksz egy oriási bevételi forrást?:P
ér az a pár ház annyit??holott még kovácsot is tartasz:P

Killer 10-23-2006 17:07

nem értelek titeket a segítséget kérő külön kiemelte hogy mf ori!!ti meg jösztök itt a szövitekkel!!távolról sem ugyanolyan egy mf ori mint egy szövis ha nem tudtok mf oritervet akkor miért írkáltok ide ennyi felesleges betűt??:D

Killer 10-23-2006 17:10

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 36961)
Nekem óriással 2000 hekin is csak 1 kocsmám volt, aki lopott az a 4 hadiból álló szövink a földig mészárolta...:D

próbáld ki mf-ként így nyomni és szétszednek darabokra:D

Grabi 10-23-2006 17:12

nem gondolom, hogy tolikkal olyan sokat ártani 600 hekin egy óriásnak, hogy azt szétszedésnek hívhatnánk.

Killer 10-23-2006 17:13

a 2k toli talán kicsit túlzás,de 1500-at szerintem mf-ként tartani kell!!90-95%-os foglalkoztatottság mellett!!:D

Killer 10-23-2006 17:15

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 36983)
nem gondolom, hogy tolikkal olyan sokat ártani 600 hekin egy óriásnak, hogy azt szétszedésnek hívhatnánk.

az nem csak tolikra vonatkozott hanem a tolvajok szétverésére:D
azt már kicsit macerésabb kivitelezni egy mf-el:D
igen hamar azon kaphatod magad hogy te vagy a legújjabb fogás egy szövi étlapján:D

Grabi 10-23-2006 17:17

egy óriás mfet nem kapnak szét a szövik mert nincs miért. igen beférnek tolikkal, de ellophatnak 500 tekit. ez a legnagyobb kár, ha üres az ori. többit meg minek csinálnák, van nálla gyengébb ori földre 600 hekin.

Killer 10-23-2006 17:18

és úgy játszani hogy mindenki téged lop nem tudsz csinálni egy szövifelmérést sem,ha visszaütsz haddal akkor lehet hogy azonnal nekedesik 4 ori nem egy nagy élvezet szerintem!!

Grabi 10-23-2006 17:19

vkinek ez az eszköz a kék számok elnyeréséhez. nekem sem ez a játék

Killer 10-23-2006 17:20

igen arra jó:D:D:D

Batu 10-23-2006 17:21

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 36987)
egy óriás mfet nem kapnak szét a szövik mert nincs miért. igen beférnek tolikkal, de ellophatnak 500 tekit. ez a legnagyobb kár, ha üres az ori. többit meg minek csinálnák, van nálla gyengébb ori földre 600 hekin.

Pontosan erre gondoltam. Az óriás egyik nagy előnye, hogy nem kell tolit tartania. Kóbor hulláktól 1 kocsmával is lopcizhat. Az 1-2k toli helyett paci és nem hiszem, hogy egy szövi csak passzióból rámenne. Az óriásnál helypocsékolás a toli. Pont.:D

Killer 10-23-2006 17:23

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 36991)
Pontosan erre gondoltam. Az óriás egyik nagy előnye, hogy nem kell tolit tartania. Kóbor hulláktól 1 kocsmával is lopcizhat. Az 1-2k toli helyett paci és nem hiszem, hogy egy szövi csak passzióból rámenne. Az óriásnál helypocsékolás a toli. Pont.:D

gondolod te:D

Batu 10-23-2006 17:23

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 36988)
és úgy játszani hogy mindenki téged lop nem tudsz csinálni egy szövifelmérést sem,ha visszaütsz haddal akkor lehet hogy azonnal nekedesik 4 ori nem egy nagy élvezet szerintem!!

Lopjon, de nincs mit. Vagyon, ha van a piacon. Szövifelmérést minek? Mf ne nagyon essen neki egy szvinek szvsz:) A gömbből meg látszik, hogy mf:)

Killer 10-23-2006 17:25

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 36994)
Lopjon, de nincs mit. Vagyon, ha van a piacon. Szövifelmérést minek? Mf ne nagyon essen neki egy szvinek szvsz:) A gömbből meg látszik, hogy mf:)

ha meg tudod gömbözni azt az elvetemültet aki lop már mondjuk 4 napja!:D

Batu 10-23-2006 17:26

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 36996)
ha meg tudod gömbözni azt az elvetemültet aki lop már mondjuk 4 napja!:D

De mit lop 4 napja??

Killer 10-23-2006 17:34

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 36998)
De mit lop 4 napja??

bármit elég neki e teki amit tud vinni a szieszta mellett vagy embert vagy csak olyanja van és gyújtogat folyamatosan!!az egyik haverral pont ez történt nemrég!!gömbözni nem tudta és a csákó folyamatosan gyújtogatta csak úgy hobbiból!!nem csinált nagy károkat mert a napi töbszöri fellépés megvolt de eléggé bosszantó volt.meg ugye nem gyújtott csak 3-4 házat,mert aztán már nem tudodtt de azt minden nap 1-2 alkalommal!!

Batu 10-23-2006 17:37

Ok nélkül nem hiszem, hogy valaki hülyeségekre pazarolja a készülijét napokig, miközben egy kisebb vagyont összeszedhetne.

Mland 10-23-2006 17:43

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 36987)

Az a baj, hogy még senki sem próbált tőlem tekit lopni eddíg.
Ha egy tolis ország rámszáll akkor mekkora veszteséget tud okozni körönként?
Tehát tekercslopással!!!!! (szieszta és a tisztánlátás mindíg aktív)

A raktáraim többnyire üresek, mert csak építéskor veszek anyagot.
A pénzt meg forgatom rendesen.

Egyedül a tekercslopás bosszantana.

Killer 10-23-2006 17:44

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 37001)
Ok nélkül nem hiszem, hogy valaki hülyeségekre pazarolja a készülijét napokig, miközben egy kisebb vagyont összeszedhetne.

nem kell egy tolisnak lenni 56 tolinál:D
1k tolival nem szedsz te össze sok mindent de molesztálhatsz egy toli nélküli orit,mert az milyen jó,és legalább feljebb megy a hírneved!!
legalábbis gondolom ilyesmik járhatnak a csökött agyába annak aki ilyet csinál!!

Killer 10-23-2006 17:48

Quote:

Originally Posted by Mland (Post 37002)
Az a baj, hogy még senki sem próbált tőlem tekit lopni eddíg.
Ha egy tolis ország rámszáll akkor mekkora veszteséget tud okozni körönként?
Tehát tekercslopással!!!!! (szieszta és a tisztánlátás mindíg aktív)

A raktáraim többnyire üresek, mert csak építéskor veszek anyagot.
A pénzt meg forgatom rendesen.

Egyedül a tekercslopás bosszantana.

maxos tekinél elég bosszantó is,ha nincs sok ráhagyva akkor simán eshet is 1-2%-ot!!

Mland 10-23-2006 17:51

A 9 k varival azért tudok gömbözni rendesen. Remélem!!!! :)

Az 5. szint tetején tanuja voltam annak, hogy a harmat gyenge orik azonnal fellépnek amikor megtehetik.

Gondolom ezek a "rosszúl összerakott" orik a 4.-en sem lesznek sokkal pengébbek.

Ha jól veszem ki a szavaitokból akkor nem kell nagyon tartani a 4.-től.

All times are GMT +1. The time now is 03:02.