Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Seregelhagyás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=94)

Cassandra 01-27-2006 17:17

Néhány hónapja hódítózom, simán lehet kezdőnek nevezni, van/volt egy olyan gondom, hogy bár volt hely a barakokban, meg a kocsmában, mégis otthagyott méhány tucat emberem, ez mitől lehet?

Ati 01-27-2006 18:21

Quote:

Originally Posted by Cassandra
Néhány hónapja hódítózom, simán lehet kezdőnek nevezni, van/volt egy olyan gondom, hogy bár volt hely a barakokban, meg a kocsmában, mégis otthagyott méhány tucat emberem, ez mitől lehet?

Bocs, ha ez nagyon sablon válasz lesz, ez azért van, mert ez a sablon válasz. :)

-->

Az általad említett esetben az esemény mögött egy "infó" feliratot találsz, amire kattintva megtudhatod az egységek lefokozásának pontos okát. Ez a legtöbb esetben emberhiány, ahogyan ezt a súgóban is olvashatod. Amennyiben az ok más, úgy természetesen az "infó" feliratra kattintva a valós okot olvashatod el. Az eseménybe azért tettük bele ezt az azonnali súgóra hivatkozást, hogy minden esetben pontosan és azonnal tudd és lásd, hogy mi miért történt.

A könnyebbség kedvéért idézzük a vonatkozó súgó részleteket:

"Tolvajok/Varázslók/katonák elhagyták a sereget!

Országodban emberhiány volt, ezért nem működött minden épületed. A nem működő épületekben levő katonák/tolvajok ilyenkor visszaállnak rendes népnek, ezzel csökkentve a népessghiányt, megakadályozva, de legalábbis lelassítva országod helyzetének további romlását.

Nem szorosan ehhez a témakörhöz tartozik ugyan, de ne feledd, hogy ha támadsz seregeddel, akkor az országodtól távol levő seregeknek is folyamatosan fent kell tartani a helyet, azt nem teheted meg, hogy van 1000 helyed, kiküldesz támadni 1000 katonát, majd veszel még 1000 egységet védekezni. Ilyenkor a kinti katonák elsőbbséget élveznek, és minden esetben az otthon levő sereged fog elmenni."

Amennyiben VIP tag vagy, és arra számítottál, hogy a helyzatró emberhiány esetén is eladja az egységeket, akkor kérünk, hogy ismételten olvasd el a helytartó súgót figyelmesen, hogy a jövőben ugyanebbe a hibába ne ess bele, hiszen a súgó kitér arra, hogy emberhiány esetén ez nem fog bekövetkezni:

"Fontos, hogy ha az épületeid emberhiány miatt nem működnek, akkor a helytartó nem adja el az egységeket, hanem le lesznek fokozva, ezzel is enyhítve az emberhiányt!"

Ha VIP tag vagy, és nem emberhiány, hanem a férőhelyek hiánya miatt került a sereged lefokozásra, akkor is kérünk, hogy figyelmesen olvasd el a helytartó súgót, és a vonatkozó FAQ-t, hiszen a helytartó nem tesz olyat, amit normál esetben nem tudnál megtenni, ezért ne várd, hogy csodákat tegyen olyan helyzetben, amikor a seregek mindenképp elhagynák országodat. A vonatkozó súgó:

"Hiába van beállítva, hogy az el nem férő egységeket adja el a helytartó, nem teszi!

Ha a helytartót hagyod képezni, akkor nem fog túlképezni, hacsak ezt nem kéred. Ilyenkor is lehet olyan eset, hogy elmennek a katonák, ha valamilyen külső tényező megváltozik, pl kopik a tekercs.

Ha azonban az adott körben több katona jön be, mint elfér, akkor azokkal a katonákkal semmit nem tudsz csinálni, azok elmennek, helytartó nélkül is. A helytartó ilyenkor annyit csinál, hogy amennyiben van sima katonád, és az jön be, a körváltás előtt helyet csinál az újonnan érkező katonáknak, és a meglevő katonáidat adja el. Ha azonban sima katona jön be, és mondjuk csak elited van, akkor ezeket a magasabb értékű katonákat nem fogja kitenni piacra, hiszen ezzel országodat komoly veszélybe sodorná.

A helytartó nem tesz mást, mint körváltás előtt megpróbál arról gondoskodni, hogy a beérkező képzésnek legyen helye. Ha ez nem sikerül (nagyobb egységet nem álzod fel), akkor a frissen beérkező képzés még az adott körben elhagyja a sereget, ahogy ezt normál esetben is teszi ilyenkor. A helytartó tehát nem csinál többet, mint amit normálisan tudnál, csupán előre gondolkozva próbál helyet szorítani a beérkezőknek."

Cassandra 01-27-2006 18:59

Quote:

Originally Posted by Ati
Bocs, ha ez nagyon sablon válasz lesz, ez azért van, mert ez a sablon válasz. :)

:rolleyes: Na látod, erre nem is gondoltam, annak idején elmentek katonák, akkor elolvastam az infót és mivel ott szépen le volt írva, hogy helyhiány az oka én ebbe bele is nyugodtam és azóta nem is néztem meg az említett infót.
Köszi a segítséget:D
Ennyivel is okosabb lettem:)

Dragi 01-28-2006 20:14

Hát igen!:)

Néha tényleg érdemes egy jóval többet tudott megkérdezni!:D Én is kezdő vagyok kb. 2 hónapja játszom de a baráti társaság akiket magam köré gyűjtöttem!:D Nagyon sokat segítenek és ezt köszönöm nekik!:cool:

MiKoR 01-28-2006 21:13

hol nyomulsz? semmi hátsószándék csak tudod rányokban sztem kevés értelmes ember van neten bármilyen játékban így hódítóban is!

Cassandra 01-28-2006 21:36

Quote:

Originally Posted by MiKoR
hol nyomulsz? semmi hátsószándék csak tudod rányokban sztem kevés értelmes ember van neten bármilyen játékban így hódítóban is!

Őőő...ezt kinek címezted?
Még valami a seregekkel kapcsolatban...az, hogy milyen egységek mennek el(varázslók, katonák, tolvajok), az véletlenszerű, vagy van benne valamilyen szabályszerüség?
Nem velem fordult elő és nem tegnap történt, hogy az egyik orit otthagyta az összes varázsló, az okot mostmár értejük.

Ati 01-28-2006 21:39

Quote:

az, hogy milyen egységek mennek el(varázslók, katonák, tolvajok), az véletlenszerű, vagy van benne valamilyen szabályszerüség?

Ha a barakkok nem működnek, akkor a katonák mennek el, ha a templomok nem működnek, akkor a varázslók, ha a kocsmák nem működnek, akkor a tolvajok. Az épületek fontossági sorrendje az Intézőben állítható. Ami feljebb van, az fontosabb.

MiKoR 01-28-2006 22:07

Dragonnak írtam amúgy!

Idevágó kérdés, hogy ha barakk probléma van, de van mindenféle harci egységből megvan határozva, hogy melyik megy el hamarabb ill. az arányok, hogy melyikből hány % megy el, ha vegyesen mennek?

Ati 01-28-2006 22:14

Quote:

Originally Posted by MiKoR
Idevágó kérdés, hogy ha barakk probléma van, de van mindenféle harci egységből megvan határozva, hogy melyik megy el hamarabb ill. az arányok, hogy melyikből hány % megy el, ha vegyesen mennek?

" Ha valami miatt több a sereged, mint amennyi elfér barakkjaidban (például a támadáshoz többletkatonákat vettél a piacról, támadás közben beérkezett képzésed, barakkokat foglaltak, barakkokat bontottál, földrengés miatt összedőlt barakkod, a néped elégtelenkedik és gyújtott fel barakkot, lakáshelyzeti tudománytekercset loptak, ilyen tekercset adtál el, kopott ez a tekercsed, élőhalott vagy és támadáskor kaptál katonákat stb.), akkor a sereg egy része elhagyja országodat. Minden esetben először az otthon levő sereged távozik. Erre figyelj oda! Hiába veszel védőegységeket, miután kiküldted teljes seregedet támadni, azok el fogják országodat hagyni! Ha már nincs országodban katona, aki elhagyhatná a hadseregedet, akkor a támadásra (vagy segítségnyújtásra) kiküldött seregedből távoznak a katonák. A seregből távozás sorrendbe ugyanaz, mint az otthoni sereg esetében, vagyis először a sima katonák távoznak, ha továbbra sincs nekik elég hely, akkor a támadók, lovasok, védők, íjászok, majd legvégül az elitek. Ha a katonák nem férnek el, akkor egyetlen kör leforgása alatt sereged akkora létszámra csökken, amekkorának helye van!"

Dragi 01-29-2006 07:32

Atinak válasz

Nos Ati én az 5/X-ben vagyogatok És gondolok az ottani emberkékre akiket te is ismersz!
Majom a ketrecben,Phoenix,Mike,Dropi,Tildi,Synkel,Toto,Bmw és a többiek
Jajj Tsunamit ki ne felejtsem!:D:cool:

Mike zoostorm 02-13-2006 19:44

Kocce Dragi:))

Ati 02-13-2006 20:00

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :))
Nos Ati én az 5/X-ben vagyogatok És gondolok az ottani emberkékre akiket te is ismersz!
Majom a ketrecben,Phoenix,Mike,Dropi,Tildi,Synkel,Toto,Bmw és a többiek
Jajj Tsunamit ki ne felejtsem!:D:cool:

???

Fogalmam sincs ezt mire írod, ebben a topicban nem írtam Neked semmit. A seregelhagyáshoz se látom, hogy köze lenne. Szóval teljes értetlenség.

Cassandra 02-16-2006 09:07

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :))
Néha tényleg érdemes egy jóval többet tudott megkérdezni!:D Én is kezdő vagyok kb. 2 hónapja játszom de a baráti társaság akiket magam köré gyűjtöttem!:D Nagyon sokat segítenek és ezt köszönöm nekik!

Ati!Szerintem erre gondolt.:rolleyes:
Ejnye-ejnye adminisztrátor úr, így tetszik olvasni a fórumot!?! :D

Hozzáteszem a témához tényleg nem sok köze van.

Colony 02-16-2006 12:52

Talán ide illik a kérdés:

Mióta bevezették "túltöltés" ellen a kint lévő seregek dezertálását, számomra maradt a témában egy sötét folt.

Adott szitú: kint a két sereg, két tábornokkal. (bent íjászok +3 tábornok)
A 2 sereg beér, full elites barátunk vissza kisér:D
Szövetségesi segítség bekér, íjász kirak piacra, támadás 3 sereggel....
Országom "tök üres"

(remélem eddig érthető)

Ha a 2. hullám seregei (a 3 sereg) túltöltött, melyik megy el, vagy arányosan csökken mind az 5?
Ha a visszatérő, visszakapom-e a tábornokokat vagy nekik is 2 kör?

Netán Anarchban nem volt valakinél ilyen eset?

director 02-16-2006 14:14

Quote:

Originally Posted by Colony
Talán ide illik a kérdés:
Mióta bevezették "túltöltés" ellen a kint lévő seregek dezertálását, számomra maradt a témában egy sötét folt.
Adott szitú: kint a két sereg, két tábornokkal. (bent íjászok +3 tábornok)
A 2 sereg beér, full elites barátunk vissza kisér:D
Szövetségesi segítség bekér, íjász kirak piacra, támadás 3 sereggel....
Országom "tök üres"
(remélem eddig érthető)
Ha a 2. hullám seregei (a 3 sereg) túltöltött, melyik megy el, vagy arányosan csökken mind az 5?
Ha a visszatérő, visszakapom-e a tábornokokat vagy nekik is 2 kör?
Netán Anarchban nem volt valakinél ilyen eset?

erről tapasztalatom nincs, de szerintem úgy logikus, hogy ilyenkor a támadó seregedből mennek el a katik, és nem abból, ami már hazafelé tart.. különben érdekes lenne:)

Quasi 03-12-2006 23:51

[quote=Colony]Talán ide illik a kérdés:

QUOTE]
A mindenit!:eek: 3x olvastam el de kb addig ertem, amennyit ideztem belole.:o

Senki 03-12-2006 23:59

Quote:

Originally Posted by director
erről tapasztalatom nincs, de szerintem úgy logikus, hogy ilyenkor a támadó seregedből mennek el a katik, és nem abból, ami már hazafelé tart.. különben érdekes lenne:)

Logikus lenne, de valószínű úgy van proramozva hogy ha otthonról nincs minek elmennie, akkor a kint lévőkből MIND megy el arányosan elosztva.

Tacsiazuma 03-23-2006 22:09

De a varik akkor is lelépnek, ha pl. csak a bankból hiányzik egy pár ember és a házak tele vannak? Akkor minek dezertálnának? és mégis lelépett 600 vari.. pedig teki is maxos, a tanácsadók oldalon a hely is ott van.. volt kajahiány, de vagy 10 körrel előtte, a morál maxos..

director 03-23-2006 22:20

Quote:

Originally Posted by Tacsiazuma
De a varik akkor is lelépnek, ha pl. csak a bankból hiányzik egy pár ember és a házak tele vannak? Akkor minek dezertálnának? és mégis lelépett 600 vari.. pedig teki is maxos, a tanácsadók oldalon a hely is ott van.. volt kajahiány, de vagy 10 körrel előtte, a morál maxos..

na most. ha a bankból hiányzik pár ember, akkor nem lehetnek tele a házak, hacsak nem alapból emberhiányosra van építve az orid:)
valószínűbb, hogy a templomokból hiányoztak az emberek, vagy nem volt kajád és azért léptek le

Phoenix 03-24-2006 07:52

Quote:

Originally Posted by director
na most. ha a bankból hiányzik pár ember, akkor nem lehetnek tele a házak, hacsak nem alapból emberhiányosra van építve az orid:)
valószínűbb, hogy a templomokból hiányoztak az emberek, vagy nem volt kajád és azért léptek le

.....és miután leléptek meg is lett az elég ember hogy működjenek a templomok :)
én így vesztettem el egyszer 5k varit :D :eek:

Tacsiazuma 03-25-2006 21:11

de hova lenne meg? belelendültem az építkezésbe és kicsit emberhiányos volt az ori.. vagy -50-em volt.. és a házakba nem tudnak menni.. a templom alatt meg volt ember..

Cassandra 06-10-2006 14:01

Elvesztettem kicsit a fonalat...

Asszongya be van állítva a helytartó, hogy 50 barakkhelyet fenntartson katonaképzésre.
Emberhiányom nem volt és nincs is, ráadásul a barakkok elég magasan vannak az intézőben, a raktár felett, ami vsz működött, hisz nem tüntek el belőle az áruk.
A tekercskopás se lehet az ok... az masszívan 30%on van.
Sajátkezüleg nem képzek katonát, azt a helytartóra bíztam teljes mértékben, ma reggelre mégis katonák hagyták el a seregemet és nincs szabad barrakhelyem.

Bocs a szőkenőségemért(pedig nem is vagyok szőke), de ezt most tényleg nem értem:D

Ati 06-10-2006 14:15

Quote:

Elvesztettem kicsit a fonalat...

Asszongya be van állítva a helytartó, hogy 50 barakkhelyet fenntartson katonaképzésre.
Emberhiányom nem volt és nincs is, ráadásul a barakkok elég magasan vannak az intézőben, a raktár felett, ami vsz működött, hisz nem tüntek el belőle az áruk.
A tekercskopás se lehet az ok... az masszívan 30%on van.
Sajátkezüleg nem képzek katonát, azt a helytartóra bíztam teljes mértékben, ma reggelre mégis katonák hagyták el a seregemet és nincs szabad barrakhelyem.

Bocs a szőkenőségemért(pedig nem is vagyok szőke), de ezt most tényleg nem értem:D

Mi volt az eseményben az indok?

Cassandra 06-10-2006 14:18

Kevés a hely a barakkokban! 34 katona elhagyta sereged. [INFÓ]
Országodban több katona volt, mint amennyi hely a barakkokban van.

Ennek oka lehet túlképzés (többet képeztél, mint amennyi hely volt), piacról visszaérõ egységek (a piacra kitett egységeidet nem vették meg, ezért visszakaptad õket, de már nem fértek el), lakáshelyzeti tekercsek kopása/lopása (kevesebb bónuszt ad a kevesebb tekercs - ne feledd, hogy ha adott körben kopik, és ér be a tekercs, akkor abban a körben a kevesebb tekercs számít!), vagy a barakkok számának változása (bontás, foglalás, pusztítás, gyújtogatás, földrengés stb.).

Ati 06-10-2006 14:55

Quote:

Kevés a hely a barakkokban! 34 katona elhagyta sereged. [INFÓ]
Országodban több katona volt, mint amennyi hely a barakkokban van.

Ennek oka lehet túlképzés (többet képeztél, mint amennyi hely volt), piacról visszaérő egységek (a piacra kitett egységeidet nem vették meg, ezért visszakaptad őket, de már nem fértek el), lakáshelyzeti tekercsek kopása/lopása (kevesebb bónuszt ad a kevesebb tekercs - ne feledd, hogy ha adott körben kopik, és ér be a tekercs, akkor abban a körben a kevesebb tekercs számít!), vagy a barakkok számának változása (bontás, foglalás, pusztítás, gyújtogatás, földrengés stb.).

Ha előtte nem tette ki, és nem adtál meg minimumot, hogy mennyi alatt ne adja el, akkor ez vagy tekercskopás, vagy lázongás és barakkgyújtogatás, vagy túlképzés.

aúú 06-10-2006 17:38

Esetleg piacról visszatérő sereg is lehetett.

Cassandra 02-22-2007 10:50

Nyah csak megvan... Úgy látszik ez az én keresztem, vagy ez az egyetlen dolog, ami nekem szürke folt marad a hódítóban, de súgóolvasás ide, másfélévnyi játék oda engem továbbra is hagynak el egységek számomra érthetetlen okból kifolyólag.:D
Szóval.... Lakásteki fullon, sőt mindig több is van a kelleténél, nem loptak az elmúlt időben, nem ért ártó varázslat, nincs betegség, a foglalkoztatottság 98%, nincs bekapcsolva a HT-ban a barakkhelyeken túl képzés, DE
20 körönte elmegy 16db közkatona és a HT mindig azonnal, abban a körben újra is indítja ugyanannak a 16katonának a képzését.
Nem egy nagy érvágás és most megpróbálom orvosolni néhány barakk megépítésével.
Csak nem értem.:)

Peter 02-23-2007 09:41

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 75203)
Nyah csak megvan... Úgy látszik ez az én keresztem, vagy ez az egyetlen dolog, ami nekem szürke folt marad a hódítóban, de súgóolvasás ide, másfélévnyi játék oda engem továbbra is hagynak el egységek számomra érthetetlen okból kifolyólag.:D
Szóval.... Lakásteki fullon, sőt mindig több is van a kelleténél, nem loptak az elmúlt időben, nem ért ártó varázslat, nincs betegség, a foglalkoztatottság 98%, nincs bekapcsolva a HT-ban a barakkhelyeken túl képzés, DE
20 körönte elmegy 16db közkatona és a HT mindig azonnal, abban a körben újra is indítja ugyanannak a 16katonának a képzését.
Nem egy nagy érvágás és most megpróbálom orvosolni néhány barakk megépítésével.
Csak nem értem.:)

fél év, fél év, de csak meglett :D:D:D

Cassandra 02-23-2007 11:15

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 75447)
fél év, fél év, de csak meglett :D:D:D

Egyszerübb dolgom volt, mert saját téma.:P
De ettől nem lettem okosabb.;)

All times are GMT +1. The time now is 23:54.