Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Piacról hazaérő áru pontos jelzése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=923)

Pool 10-14-2006 12:32

Piacról hazaérő áru pontos jelzése

Ha nekem lenne 10 milla lovam, akkor én bármikor géphaz mennék, hogy kitegyem, csak itt az a gáz, hogy nem tudni pontosan, mikor jön vissza...
Hajnalban lehet 2 órakor is, de 5 is, most azért óránként felkelni elég rossz, párszor már volt benne részem...
Iron ötlete jónak tűnik, de kicsit át kell dolgozni :)

Pool 10-14-2006 13:02

De ha ez nem valósul meg, akkor azzal kellene kezdeni vmit, hogy a piacról vissztérő holmik ideje legyen kiszámítható, mert őszíntén, ebből a <3 kör, <6 kör <12 kör számomra nem derült még ki soha, hogy mikorra várható vissza. Nem lehetne olyan megjegyzés az áru után, hogy pl

Katona 500 25000 Még 16 körig a piacon????

Ennyi

Remélem, nem baj, hogy ide írtam, de a két dolognak van köze egymáshoz...

monro 10-14-2006 13:16

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 35331)
De ha ez nem valósul meg, akkor azzal kellene kezdeni vmit, hogy a piacról vissztérő holmik ideje legyen kiszámítható, mert őszíntén, ebből a <3 kör, <6 kör <12 kör számomra nem derült még ki soha, hogy mikorra várható vissza.

Ezt viszont feltétlen támogatnám.

Pool 10-14-2006 13:22

Quote:

Originally Posted by monro (Post 35333)
Ezt viszont feltétlen támogatnám.

Végre valamiben egy a véleményünk :D

Grabi 10-14-2006 14:54

ezt kiküszöbölendő fel kéne írni mikor raktad ki a cuccot és egy körös szórással meg tudod mondani mikor jön vissza. én ezt nem tartom feltétlen szükségesnek

Synkel 10-14-2006 15:38

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 35337)
ezt kiküszöbölendő fel kéne írni mikor raktad ki a cuccot és egy körös szórással meg tudod mondani mikor jön vissza. én ezt nem tartom feltétlen szükségesnek

Pedig ez szerintem is igen jó lenne. Az egy körös szórás azért elég idegesítő szok lenni, ha felkelsz hajnali 4-kor, mert jön vissza 5 milla fád a piacról, és az nem jön csak 5-kor...

Grabi 10-14-2006 16:02

az okosabbik kv előtt 10 perccel kel és akkor 10 percet kell a gépnél időzni kb és akkor tuti visszajön :)

amúgy meg nem kell akkor hajnali 3kor kirakni a cuccot ha nem akarsz felkelni :)

Synkel 10-14-2006 16:18

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 35340)
az okosabbik kv előtt 10 perccel kel és akkor 10 percet kell a gépnél időzni kb és akkor tuti visszajön :)

amúgy meg nem kell akkor hajnali 3kor kirakni a cuccot ha nem akarsz felkelni :)

Hanem mit kell vele csinálni?:) Ha a nyersi visszajön, azt ki kell tenned, nem nagyon tudsz jobbat:)

Békés 10-14-2006 17:02

Hja kérem az extra profitot nemadják ingyen:)

Grabi 10-14-2006 19:03

nem kell éjjel piacolni, hanem csicsijjababájja :)

Pool 10-14-2006 19:48

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 35337)

ebből a hozzászólásból is látszik, hogy nem piacolsz sokat...
Ezt súgóból szedtem ki neked:

A piacra küldött áruk minimum fél órán át nem kerülnek fel a piacra, de legkésõbb 3 órán belül megjelennek azon, mint eladásra kínált áru. A megjelenést követõ 24 órán át nem eladott áruk visszakerülnek az eladójukhoz

No, akkor ird egy papírra és kb 2-2.5 óra eltéréssel akár be is tudod lőni, mikor jön vissza...
Remélem, érthető mit akartam mondani, aki piacozik az érti, ha Te esetleg nem, akkor gondold át mégegyszer a leírtakat...

Grabi 10-14-2006 19:50

tény. vannak nállam többet piacolók.
én 30-90 percre emlékeztem ebből gondoltam és sejtettem.
ezzel megnövekedett két körös szórásra a dolog

Pool 10-14-2006 20:27

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 35352)
tény. vannak nállam többet piacolók.
én 30-90 percre emlékeztem ebből gondoltam és sejtettem.
ezzel megnövekedett két körös szórásra a dolog

azért elég gáz felkelni mondjuk 3-kor, 4-kor és 5-kor is vasárnap hajnalban sztem...
akkor már miért nem lehetne kiírni, hogy a cucc még hány körig van piacon?

Iron 10-14-2006 20:33

Ha már az én ötletemet nem támogatjátok, akkor úgy vagyok vele ez jobb is mint amit én irtam, mert nem csak a seregre korlátozódik :)

Abszolút támogatom, mert nekem se jó, hogy felkelek 4 kor, azt nem jön az árú, felkelek 5 kör, nem jött az árú, 6 kor meg elalszok....

Ati 10-14-2006 20:33

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 35357)
azért elég gáz felkelni mondjuk 3-kor, 4-kor és 5-kor is vasárnap hajnalban sztem...
akkor már miért nem lehetne kiírni, hogy a cucc még hány körig van piacon?

Egy pont ezért mindenképp jár (nem zöld, hanem jelképes :D), hiszen ha körönként nézed, hogy mikor vált át mondjuk 6 órára a visszaérkezés, akkor pontosan tudod, hogy melyik körben fog visszaérkezni, annak ellenére, hogy a kiírástól akár 4, 5, 6 kör is lehetne...

Mondjuk ez nagyon off, mert ennek semmi köze az 1/A-hoz, csak megjegyeztem... :)

Iron 10-14-2006 20:35

Látszik Atti nem olvasol vissza...:cool:

Pool 10-14-2006 20:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 35362)
Egy pont ezért mindenképp jár (nem zöld, hanem jelképes :D), hiszen ha körönként nézed, hogy mikor vált át mondjuk 6 órára a visszaérkezés, akkor pontosan tudod, hogy melyik körben fog visszaérkezni, annak ellenére, hogy a kiírástól akár 4, 5, 6 kör is lehetne...

Mondjuk ez nagyon off, mert ennek semmi köze az 1/A-hoz, csak megjegyeztem... :)

Nem lehetne zöld az a pont? :)
Amúgy írtam egy olyat is, hogy lehetne így a piaci jelzés

Áru Mennyiség Ár Megjegyzés
Katona 500 25000 Még 16 körig a piacon

No, ez hogy tetszik Ati?

Figaro 10-14-2006 20:59

Iron helytartonal beállithato sereg eladást nem támogatom,ennyire ne kényelmesedjünk el :) (ha lenne mégis ilyen,használnám mint állat,ki nem? :) )

Viszont a piaci cuccok visszajövetelét,pontosan körre jelzö kis rendszert támogatom,ez nem CSAK a kényelmet szolgálná

Iron 10-14-2006 21:06

Én is jónak tartom :)

Pool 10-14-2006 22:41

Én is...
Jah, hogy ezt én vetettem fel :D:D:D
Ati, Te is jónak tartod? Ha igen, adj egy elismerést :P

Szecsa 10-15-2006 07:55

Ha megnezed mikor valt at <6-rol <3-ra, akkor pontosan 3 ora mulva elindul hazafele a piacrol az aru :) Vagy <12-rol <6-ra, akkor 6 ora mulva indul el haza.
Percre pontosan, ahogy en tapasztaltam.
Szerintem ez igencsak nagy help...

Figaro 10-15-2006 08:49

Szecsa ne kötekedj :) amikor minden fajta tekid,egyseged,nyersed van kint a piacon,ilyenekre nem lehet figyelni.

Pool 10-15-2006 11:36

Szecsa megoldja...:D
De akkor az Ő orijaiban nem kell változtatni :D:D:D:D:D

Szecsa 10-15-2006 12:57

Jogos :) Akkor en csitt :)
En azert annyi cuccal nem nagyon szoktam piacolni...

monro 10-15-2006 17:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 35436)
Végigolvasva a témát, bennem az a kérdés merült fel, hogy ennek mi köze az 1/A-hoz??? :D

Nem hiszem, hogy bármi olyan változtatás kéne piacozás terén, ami csak az 1/A-t érinti.

Amiről most van szó az nem a címadó javaslat,csak időközben elkalandoztunk ;)
Mindenesetre akárki akárhogy bizonygatja, hogy ő biza simán tudja mikor jön vissza a cucca annak feltűnési viszketeksége van, jobb esetben egyszerűen mazohista.

Ha egyszer valaki észérvekkel megmagyarázza nekem azt, hogy miért jobb a "<3 óra" kiírás annál, hogy "3 kör mulva jön vissza" annak minden alkalommal amikor ide fellépek a fórumra küldök egy "jópontot". Persze csak akkor ha beláttatja velem,hogy ennek bizony stratégiai vagy játéktechnikai értelme van!

Végezetül csak annyit, hogy nem ismerek egyetlen Hódítóst sem akinek ne lett volna még (felesleges) gond, hogy 10-kor vagy 11-kor esetleg 12-kor ér vissza a cucca a piacról. A jobbak ugyis megoldják ez tény,de kérdem én mi értelme van ideszögezni az embereket még ezzel is amikor tök ecceűen meg lehetne oldani ezt a problémát?

Pool 10-15-2006 19:12

Quote:

Originally Posted by monro (Post 35438)
Amiről most van szó az nem a címadó javaslat,csak időközben elkalandoztunk ;)
Mindenesetre akárki akárhogy bizonygatja, hogy ő biza simán tudja mikor jön vissza a cucca annak feltűnési viszketeksége van, jobb esetben egyszerűen mazohista.

Ha egyszer valaki észérvekkel megmagyarázza nekem azt, hogy miért jobb a "<3 óra" kiírás annál, hogy "3 kör mulva jön vissza" annak minden alkalommal amikor ide fellépek a fórumra küldök egy "jópontot". Persze csak akkor ha beláttatja velem,hogy ennek bizony stratégiai vagy játéktechnikai értelme van!

Végezetül csak annyit, hogy nem ismerek egyetlen Hódítóst sem akinek ne lett volna még (felesleges) gond, hogy 10-kor vagy 11-kor esetleg 12-kor ér vissza a cucca a piacról. A jobbak ugyis megoldják ez tény,de kérdem én mi értelme van ideszögezni az embereket még ezzel is amikor tök ecceűen meg lehetne oldani ezt a problémát?

Ezzel végülis azt akarod mondani, amit én felvetettem :)
De tényleg, sztem is jobb lenne egy fix idő, mert ha van <12, <6, <3, akkor legyen minden körben jelezve <11, <10 stb....

Ati 10-15-2006 19:13

Piacról hazaérő áru pontos jelzése

Mivel a másik téma teljesen szét lett ezzel offolva, ide átrakom az ezzel kapcsolatos üzeneteket... Legközelebb az ilyeneket simán nem olvasom el, szóval ha egy új felvetés van, akkor azt kéretik nem egy másik, totál nem a felvetéshez kapcsolódó téma folytatásaként előhozni... :) Köszönöm. :)

Ati 10-15-2006 19:18

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 35363)
Látszik Atti nem olvasol vissza...:cool:

Látom, hogy szét lett a másik téma teljesen offolva...

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 35383)
Én is...
Jah, hogy ezt én vetettem fel :D:D:D
Ati, Te is jónak tartod? Ha igen, adj egy elismerést :P

A "ki kinek adott pontot, és légyszi nekem is adjatok, naaaaa, légyszi, naaa, adjatok már" című topic nem ez. Ez is szét lesz offolva?!

Cece 10-15-2006 20:40

Sziasztok :)
Nos személy szerint én ez a javaslatot is maximálisan támogatom :)
Semmi jónak nem vagyok az elrontója és a piacról visszatérő árúk pontos idejének jelzése nagyon jó javaslat.
Ezzel senki sem lessz megkárosítva, csupán tovább bővül a kényelem.
Véleményem szerint az lenne a legjobb, ha az utolsó 6órában óránkénti kijelzésre pontosulna a rendszer, ezen felül + lenne 12h-, 9h- iletve 6h- málva tér haza a dolog.
Szóval, nem igazán értem miért lenne bárkinek is ellenvetése kívül ezzel az 5lettel kapcsolatban, hiszen én a negatívumát nem látom (esetleg rendszerügyi probléma, de az szolgáltatói és nem felhasználói gond és "mindent az userekért" a jelszó...remélem :p )

Pool 10-15-2006 21:32

A "ki kinek adott pontot, és légyszi nekem is adjatok, naaaaa, légyszi, naaa, adjatok már" című topic nem ez. Ez is szét lesz offolva?![/quote]

Eszemben sincs, nem kell elismerés, az lesz a legnagyobb, ha megvalósul :D

Szecsa 10-16-2006 10:32

Vegulis, ujragondolva, tenyleg ad egy kenyelmet :) Igy en is tamogatom, ha 12 oran belul er vissza az aru, mert vegulis annak ertelmet annyira nem latom, hogy "21 ora mulva er vissza"...egy jo hoditos szerintem 12 orankent behozza a piacmenupontot...igy eleg akkor latnia :)

Pool 10-16-2006 10:37

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 35547)
Vegulis, ujragondolva, tenyleg ad egy kenyelmet :) Igy en is tamogatom, ha 12 oran belul er vissza az aru, mert vegulis annak ertelmet annyira nem latom, hogy "21 ora mulva er vissza"...egy jo hoditos szerintem 12 orankent behozza a piacmenupontot...igy eleg akkor latnia :)

én már éjfél körül nézem 20 percenként, mikor kezd "hazafelé tartani" :)

Remedy 10-16-2006 11:24

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 35547)

Ja.... nekem is tetszik az otlet.

Ati 10-16-2006 15:30

A 12 óránál hamarabb visszaérő eladatlan áruk esetén mostantól a megjegyzés rovatban óra, perc bontásban látható, hogy az áru mikor kerül ki a piacról. Vissza az országba a piacról kikerülést követő körváltás végén kerülnek az áruk.

Funkcionális változás nincs, csupán a kiírás lett pontosítva.

Mivel ez az információ kellő időráfordítással mindenki számára elérhető, ez a kényelmi pontosítás csak VIP tagoknak elérhető. A többiek az eddig megszokott jelöléseket látják továbbra is.

Pool 10-16-2006 15:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 35595)
A 12 óránál hamarabb visszaérő eladatlan áruk esetén mostantól a megjegyzés rovatban óra, perc bontásban látható, hogy az áru mikor kerül ki a piacról. Vissza az országba a piacról kikerülést követő körváltás végén kerülnek az áruk.

Funkcionális változás nincs, csupán a kiírás lett pontosítva.

Mivel ez az információ kellő időráfordítással mindenki számára elérhető, ez a kényelmi pontosítás csak VIP tagoknak elérhető. A többiek az eddig megszokott jelöléseket látják továbbra is.

Király, még agyalok már ilyen okosságokat :)

Szemes224 10-16-2006 17:03

thx

Nagyon bejön nekem ez a pontos időjelzés:)
Köszönet a kitalálónak és a közreműködőknek:):)

Pool 10-16-2006 18:51

Quote:

Originally Posted by Szemes224 (Post 35602)
Nagyon bejön nekem ez a pontos időjelzés:)
Köszönet a kitalálónak és a közreműködőknek:):)

Várom az elismeréseket :D:D:D

Ati 10-16-2006 18:59

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 35646)
Várom az elismeréseket :D:D:D

Lehet, hogy hiba volt írhatónak hagyni a megvalósult témákat? Úgy látom teljesen szét lesznek offolva.........

Pool 10-16-2006 19:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 35649)
Lehet, hogy hiba volt írhatónak hagyni a lezárt témákat? Úgy látom teljesen szét lesznek offolva.........

Meg se szólalok akkor ilyen ügyben, aki akar, majd ad...:P

Senki 10-16-2006 19:36

úgy néz ki működik és jól.. nekem bejön! :D

All times are GMT +1. The time now is 23:15.