![]() |
Hadis MF gnom tanacsok
Hello.
At akarom epiteni egy regi orszagomat (gnom, varis/tolis, tanyafree) hadis/tanyas oriva es ehhez kapcsolodoan van par kerdesem: 1. hogy nezzen ki 700-800 heki korul, tanyasan, ugyhogy eleg legyen napi 2 fellepes (mennyi vari/toli/katona), inkabb deffenziv jatekra, hogy teljenek a korok? 2. melyek azok a problemak, amelyek felmerulnek hadis gnomnal, es hogyan oldjatok ti meg ezeket (pl. gomb nelkuli foldfogalalas, rengetes, emberrablas, stb)? 3. milyen szemelyiseget valasszak (tudosra vagy tulelore gondoltam)? 4. ti hogy akasztanatok penzt egy ilyen orival? kosz elore is. ps. uj vagyok a forumon, atolvastam sok temakort, de nem talaltam valaszt erre, elnezest ha mar felmerult valahol! |
Úgylátszik mindenki imádja az mf hadi gnómokat:)
|
én inkább 1 védekező orit építenék. 3 szintet végigvittem anno ilyen (többé-kevésbé) mf gnómmal. akkor túlélő voltam, de most tudóst választanék.
800 hekire a gnóm (tudós): ház: 144 (10800) barakk: 120 (6720 íj) torony: 112 kocsma: 150 (9000) templom: 140 (21000) raktár: 11 tanya: 123 (termelés: 9532, fogyasztás: 9504) (morál: 95%, védőerő: ~280000, amit ~25,5k nem mf gnóm elit üt át) még le lehet bontani 5-10 tanyát, ha olyan gabonaárak vannak. kb ehhez hasonló orival nyomtam napi 1 belépéssel (azóta sokat változtak a dolgok :) ). ha meg mindenképpen hadit akarsz, akkor én kb ezt ajánlom: ház: 152 (11400) barakk: 285 (4800 íj, 12000 elit) torony: 80 kocsma: 107 (6420) templom: 59 (8850) raktár: 11 tanya: 106 (t: 8215, f: 8694) (morál: 95%; ve: ~410k, amit 37k nem mf gnóm elit üt át; te: 187500, amivel át tudod ütni a tolisokat, a varisokat és a hullákat) |
Kosz!
Hmm, ezek egesz jol neznek ki, foleg a masodik tetszik! 800 hekin 9k varival kb hany korre lehet a varazslatokat feltenni? |
a hadis gnóm úgy van kiszámolva, hogy minden 300 katira jut 1 kocsma! figyelj erre, ha mf hadi akarsz lenni.
|
Quote:
Szia Keselyű! Meglepett a kérdésed. Úgy érterlmezem, mintha tanya nélküli országgal játszanál és arra vagy kíváncsi, hogyan kell tanyával játszani. Tanyával mindenki tud játszani, de tanya nélkül kevesen. Ez olyan, mintha Darnyi Tamás attól rettegne, hogy megfullad a fürdőkádban. Hogy nmennyi tanya kell? Ha gnóm fajjal játszol, függ a személyiség(ek)től, a tekercseketől, a raktárak, házak, templomok, barakkok, kocsmák számától, telítettségétől, és még néhány dologtól, pl. ártó varázslat, a napi 2-szeri belépés mennyire egyenletes időben, tele veszed-e a raktárakat gabonával, nem-e lopnak tőled, stb. Nincs két teljesen egyforma ország. Szóval megválaszolni a kérdésedet nem lehet. Annyit tudok javasolni, hogy legyél fél-elf toli, akkor meg tudod gömbözni és gel is tudod mérni az olyan országokat, amilyennel játszani szeretnél és idővel rájössz, hogyan is csinálhatják. Szerintem két dolog fordulhat elő. Vagy sosem volt életképes, nem hulla tanya nélküli országod, vagy eljátszod, hogy nem megy egy tanyás gnóm irányítása és várod az ostobábbnál-ostobább válaszokat, remélve hogy jót szórakozol rajtuk. |
öööö... he? :o
|
Miert nem elf fajba gondolkodsz? :)
Teszem fel a kerdest. (csak akkor kerdezem ezt, ha vedekezos orit szeretnel csinalni) |
Quote:
|
nagyon szívesen. :)
hmm... megtudhatom, mennyire kicsi a világ? :) |
Quote:
1. meglepett a kerdesem? Miert? Darnyi Tamas lehet hogy vizen akar haladni, csak maskepp, talan eppen kajakozni szeretne. Leirom megegyszer, hogy ertsd te is: Eddig szinte allandoan online voltam, felelf raktaras kielezett orival maskepp nem is ajanlott ugye, es most egy olyan orit akarok, ami biztonsagos legyen, es ne kelljen allandoan ranezzek, etessem (500-1000es gabonaarakkal meg foleg nem jatek) szoval teljenek a korok es haladjak a kek 2-es fele. 2. hogy mennyi tanya kell, az korulbelul megvan mostmar csunyabogar jovoltabol. 3. Lehet nem voltam vilagos, de gnom vagyok, es ezen csak szintlepeskor vatoztathatok (szemelyiseget viszont meg nem valasztottam, mert egy alvo orimat szedtem elo)! Es a lenyeg eppen az, hogy draga a gabona es nem akarok 20x ranezni az orszagra naponta, hanem csak 2x! Amugy nem rossz otlet amit adtal, de 7-800 hekin nincsen tolis orszagom. 4. szerinted ket dolog fordulhat elo? hogy volt-e, van-e eletkepes tanyafree orim ne reszletezzuk, inkabb adj egy-ket sorszamot es majd elvalik. A masodik, hogy megjatszom a dolgot, haat ez vicces!!! Lehet te ilyesmiken szorakozol Tulip baratom, de nekem draga az idom. Ugy lattam, hogy van par kivalo jatekos itt a forumon, es atadnak a tapasztalatukbol valamit, amit en nem tudok!!! Ha nem volt hadis orim, honnan tudjam, hogy mivel lehet oket megfogni, felepiteni az adott helyzetben, vagy te olyan ZSENI okostojas vagy, hogy ezezket a dolgokat egybol tudtad?? vagy csak rossz napod volt es valahol ki kell szurkald magad? |
Quote:
Talan szintlepeskor valtoztatok. Olyan orszag kell, amivel minel kevesebbet kelljen foglalkozni, de azert teljenek a korok, ezert egy onfentarto, inkabb deffenziv orszagot akarok. |
Quote:
|
Keselyu, ertem :)
Akkor nem ajanlom az elfet :) Igy vilagos, korrektul leirtad! |
Quote:
nekem ez egyenlő egy elf-el.:cool: nem nagyon zargatnak ha nem lopsz senkit. önfenntartásra a legjobb, főleg magasabb hekin |
Quote:
|
Mindemellett gnómmal is lehet beton védelmet építeni, sőt, ha van az elf mellett olyan faj, ami kiváló védelemben, akkor a gnóm az. A tornyok megnövelt %-os védelme és a sok tekercs csodákra képes :cool:
|
Defenzív MF-et szerintem legerősebbet óriásból lehet kihozni. Ha nem nagyon piszkálod a környéket, az életben nem lesz bajod, mert nem éri meg az energiát, amivel fel tudnak törni. Elfet könnyebb, csak a fantomsereg jó pszichológiai védelmet ad neki, így nem nagyon támadják.
|
Oriassal 10% kocsmasan vagy 20-22%-os tornyos ijj, 8-10% templom :)
boven elvegetalsz. |
Quote:
attól függ h ki akarja lenyomni. szövi v mf. és az ő faja. én még így is az elfre szavazok:D |
Quote:
|
Quote:
Én is sokallom:) Óriásnak nem kell... Ami pedig a másikat illeti, elfet 3x kicsontoz egy szövi mire egy óriást egyszer... |
elffel így is gyorsabban fejlődsz. óriásnál ott az a +20% nyersiszükséglet, ami nagyon sok tud lenni nagyobb földeken. az elfnek még ott a -30% katiszükséglet a fedezéshez, és 60%-kal többet tud lopni az óriásnál. az azért már számít.
Quote:
az óriást simán ártózzák a 10% templomával, könnyen lopnak tőle. az elftől csak az elvetemült tolisok tudnak lopni, és csak nagyon kevés varis tudja ártózni. ha a szöviben nincs legalább 2 hadi és 1 hadivari, vagy a 2 hadi közül az egyik nem ork, akkor lehetetlenség sereggel is átütni. |
Pff:)
Kezdem az elffel: Ha egy jó tolis nem tudja lelopni, akkor menni fog rá az ártó. Ha esetleg az se menne, akkor jön a sereg. Valamelyik tutira ütni fogja, és az elfnek vége. Jópár csoportban játszottam elfet, hadist és tolis-varist is, tudom, miről van szó, és mennyire voltam sebezhető közben. Óriás: MF-nek 10% templom? Hol olvastál te tőlem ilyet? Tolival az életbe nem szeded szét az óriást, ő közben vígan ártózza a hadisokat, és a seregek se nagyon férnek be hozzá. Hozzáteszem: Nem tudod mit beszélsz, ha azt mondod, bármelyik szövi tud ártani egy mf óriásnak:) Még közepes szöviken is átgyalogol, és a kifejezetten erősek se könnyen verik le. |
Quote:
Quote:
|
az MF elfet nem lehet csak úgy átütni. fent nincsenek annyira kiélezett varik és tolik, max 25% templom ill. kocsma. egy 20-20% templomos-kocsmás elffel ezek nem tudnak semmit sem kezdeni. ha az elfnek van 14% barakkja és 13% tornya, visszaver 1 tudós gnóm sereget.
|
A kerdezo leirta, hogy eleg "inaktiv" eletet elne.
Ezert javasoltam a 10% kocsmat a kat.moral szinten tartasahoz. +5% barakk, +5% torony helyett 10% kocsma szerintem magasabb hadugyi vedelmet eredmenyez. De ha nem, akkor bocsi, nem szoltam :) (Nem tudom a katonai moral x %-on valo tartasahoz hany kocsma kell) |
Ház 36 2700
Barakk 81 3660 ló 1200 íjj Tanya 22 Raktár 2 Őrtorony 20 1200 íjj Kocsma 25 1500 Templom 14 2100 Ez egy tudós gnom 200hekin, ez így indulásnak szerintetek milyen lenne? Mire kell odafigyelnem? Szerintetek az elit jobb lenne ló helyett? Várom javaslatatitokat és előre is köszönöm! Üdv: Fefe |
Quote:
De szerintem az elit jobb. Akkor aztán a védelmed beton lesz :D |
Keselyű, mindjárt csinálok neked 800 hekire egy kvázi jó védekező gnómot, amivel elvegetálsz a köv. szintig, aholis tessék átváltani elf-re :D
|
Most csak hétvégén vagyok a vizsgaidőszak miatt, de amugy napi 3-5 belépés!
Egyenlőre Mf! De késöbb gondoltam egy eléggé hadi beállítottságú szövire, remélem összejön: Hadi ork Hadi-vairi óriás Vari óriás és én Ehhez mit szólsz? Elég ütős lehet egy ilyen szövi? Akkor ugy veszem ha mf akkor inkább elit, jól gondolom? |
Quote:
Föld: 800 hektár Katona: 0 Népesség: 10.050 Védo: 0 Foglalkoztatottság: 98% Támadó: 0 Pénz: 0 Íjász: 6.660 Étel: 0 bála Lovas: 0 Rúna: 0 rúna Elit: 0 Morál: 100 % Varázsló: 24.000 Katonai morál: 100 % Tolvaj: 9.600 Szövetség: magányos farkas Faj: Gnóm Személyiség: tudós Hírnév: 0 Érték: 38.000 Helyezés: X/X Épület Van % Ház 134 Barakk 111 Tanya 125 Könyvtár 25 Raktár 5 Ortorony 80 Kocsma 160 Templom 160 Bár lehet gyenge katonailag... A franctudja... :) |
Quote:
Szerintem... Persze ez majd akkor kiderül... |
Quote:
Köszönöm:) És mondjuk ha már most is ilyen fele elit fele paci felállásban mennék?:rolleyes: A toli ill vari nem tul sok v kevés? Erről mi a véleményed? |
Quote:
Sőt, még jobb! De pusztán lovast most még nem ajánlanék, hacsak nem fanatikus vagy :D Szóval mf-ként semmiképp nem sok se a tolid, se a varid! Ez viszont nagyon csoportfüggő, tehát így ebben Neked nem tudok segíteni.. Régen voltam már az 5. szinten. Ha sokan lopnak, csinálj kocsmát, ha kevesen, akkor bonts le. Ha sokan ártóznak, vagy kevés gömb sikerül, csinálj templomot, ha nem sokan ártóznak, illetve sikerül az összes gömb szinte, akkor bonts le :D Megaztán ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz :D:D:D:D |
Quote:
Értem és köszönöm! :( Megyek tanulok egy csöppet!:( További kellemes estét és sikeres hódozást! Üdv: Fefe |
Sziasztok pont most keztem ujra az orim és gnomot akarok csinálni belőle. Kérdés:
Ha követem az elöttem szólókat akkor ezek szerint nem is kell könyvtár? Én azt hittem hogy azt kell tartani. Ha tudtok egy jo szorzot kérlek irjátok le.(épületekre) thnx |
Quote:
|
ja igen van. Mondjuk most mf vagyok de vár gy szövi kicsit feljebb. Addig lehet kifejlesztem a tekiket. Aztán ha már sokan leszünk akkor elkezdek bontani. Akkor meg jöhetnek a barakok a sok kati eladásból meg pótlo a tekiket. Lgalábbis ez szépen hangzik remélem be is jön:D
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:33. |