Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Ország törlése nehezítés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=911)

Synkel 10-11-2006 19:58

Ország törlése nehezítés

Nekem most ez aktuális téma, és bár eredetileg nem az én ötletem volt, én vetem fel.

Történt egy kellemetlen baleset a napokban. A klánban több orinkat felnyomták, megváltoztatták a jelszavakat, egyet pedig töröltek. Írtunk a suppra, még nem jött meg a válasz, hogy ÍJ. Tudom, nem kellett volna megadni másoknak a felhasználónevet és a jelszót, meg ilyenek, de lássuk be, klánon belül ez nem számít ritkának.

A javaslat lényege, hogy ha törölni akarom az orit, akkor kapjak egy kódot a malicímre, és annak bemásolása után tudjam törölni, mint most azonosításkor. Ha tényleg én törlök, biztos nem fog elképesztő nagy fáradtságot okozni ez, de segítene kivédeni a hasonló dolgokat. Idegesít a tudat, hogy pusztán azért vagyok jelen még A-ban, mert az illető nem ismerte a mailt ahonnan regeltem az orit...

Ati 10-11-2006 20:01

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 34817)
Nekem most ez aktuális téma, és bár eredetileg nem az én ötletem volt, én vetem fel.

Történt egy kellemetlen baleset a napokban. A klánban több orinkat felnyomták, megváltoztatták a jelszavakat, egyet pedig töröltek. Írtunk a suppra, még nem jött meg a válasz, hogy ÍJ. Tudom, nem kellett volna megadni másoknak a felhasználónevet és a jelszót, meg ilyenek, de lássuk be, klánon belül ez nem számít ritkának.

A javaslat lényege, hogy ha törölni akarom az orit, akkor kapjak egy kódot a malicímre, és annak bemásolása után tudjam törölni, mint most azonosításkor. Ha tényleg én törlök, biztos nem fog elképesztő nagy fáradtságot okozni ez, de segítene kivédeni a hasonló dolgokat. Idegesít a tudat, hogy pusztán azért vagyok jelen még A-ban, mert az illető nem ismerte a mailt ahonnan regeltem az orit...

Ha megadod az adataidat másnak.................

Pin kódot se szokás a bankkártya hátára írni, ha mégis, akkor ez az ígyjárás tipikus esete. Ha valaki az alap biztonsági intézkedésekre fittyet hány, akkor sajnos bármilyen bonyolítás vagy nehezítés felesleges. Nem nehezíteni kell a törlést, hanem azt betartani, hogy nem adod meg a belépőadataidat senkinek.

Senki 10-11-2006 20:01

egész jó ötlet, csak kell hozzá egy feltétel: ne ugyanaz legyen a mail passorwdje mint az oridé :D

aki meg a mail miatt nem tud törölni az úgyis egy hónapig vár a címváltásra ez nem jelent neki plusz időt... :rolleyes:

tudom Ati ne adjuk meg, még annak se akiben bízunk, de néha kell az a kis segítség a piacolásban... (tanulság: minden kitett tag után teljes jelszóváltás a szöviben és a klánban ha megadod a belépődet neki... :rolleyes: )

Dragi 10-11-2006 20:03

sztem jó ötlet :) és nehezíti a hackerek dógát :)

Ati 10-11-2006 20:04

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 34820)
sztem jó ötlet :) és nehezíti a hackerek dógát :)

Kár, hogy mellékhatásként a normál játékosokét is.

Dragi 10-11-2006 20:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 34821)

Akkor ennyi erővel az első azonosítás is marha nagy nehezítés :p

Dragi 10-11-2006 20:06

és amúgy hallottam én már olyanról is hogy nem kellett kiadni a jelszót meg a felhasználóit mert csak úgy feltörték az orit! Jó persze törölni nem törölték de ha már ott voltak megtehették volna .... :eek:

Synkel 10-11-2006 20:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 34821)

Miért nehezíti normál játékos dolgát?

Senki 10-11-2006 20:08

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 34823)
Akkor ennyi erővel az első azonosítás is marha nagy nehezítés :p

csatlakozom, kész kín... :D (nem)
ugyanmár, szerintem ha nem kell egy ország akkor ennyit meg tesz az ember...

és megelőzi a gépre mentett jelszavú országaim baját ha anyám begurul rám és úgy érzi hogy ezzel büntet meg, mert nem engedem hogy a kitudjahány tevéjét cseteltesse a gépemen :D

Ati 10-11-2006 20:08

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 34824)
és amúgy hallottam én már olyanról is hogy nem kellett kiadni a jelszót meg a felhasználóit mert csak úgy feltörték az orit! Jó persze törölni nem törölték de ha már ott voltak megtehették volna .... :eek:

Pontosan. Ezért van az azonosítás, ezért vannak a játékban a biztonsági lehetőségek. Ha valaki nem él velük, akkor természetesen semmit se érnek.

Ha valaki törölni akarja magát a játékból, annak nyilván oka van, ha be tudott lépni, akkor nem valaki más szórakozik a nevedben, a törlést nyilván engedni kell.

Senki 10-11-2006 20:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 34827)
Pontosan. Ezért van az azonosítás, ezért vannak a játékban a biztonsági lehetőségek. Ha valaki nem él velük, akkor természetesen semmit se érnek.

Ha valaki törölni akarja magát a játékból, annak nyilván oka van, ha be tudott lépni, akkor nem valaki más szórakozik a nevedben, a törlést nyilván engedni kell.

én élek velük, mégis ettől jobban érezném magamat...

Ati 10-11-2006 20:10

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 34825)
Miért nehezíti normál játékos dolgát?

Nézzük, például pont azért akarja törölni az országát, mert elrontotta a mailcímet, és nem tud azonosítani. Kicsit itt meg van ugye lőve, mert törölni se tud, ergo nem indíthat egy hétig új országot, ergo elvesszük a játéklehetőségét. Ez nyilván nem cél csak azért, mert valaki megadja fűnek-fának a belépési adatait.

Ha valakinek megszűnt a mailcíme, de törölni akar, szintén nem ideális, hogy szabálytalan játékra kényszerítsük, mert nem törölheti az országát, csak azért, mert valaki más megadja mindenkinek a belépési adatait...

Dragi 10-11-2006 20:12

és egy mf-hez hogy lép be a szövije ????:D Már megbocsáss :) de itt nem csak arról van szó aki kiadja a jelszavát ill. más a játékkal kapcsolatos adatát. hanem azokról akik ártatlanként esnek áldozatúl mert egy időmilliomos nem normális azzal szórakozik hogy feltörje mások oriját és esetleg törölje!

Ati 10-11-2006 20:13

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 34831)
és egy mf-hez hogy lép be a szövije ????:D Már megbocsáss :) de itt nem csak arról van szó aki kiadja a jelszavát ill. más a játékkal kapcsolatos adatát. hanem azokról akik ártatlanként esnek áldozatúl mert egy időmilliomos nem normális azzal szórakozik hogy feltörje mások oriját és esetleg törölje!

Vegyük hozzá, hogy az esetek 90% fölötti részében a mailcímet törik fel, vagyis az, hogy egy gombbal többet kell megnyomnia az illetőnek, az égvilágon semmi változást nem eredményez, viszont a normál játékosok dolgát megnehezíti.

Senki 10-11-2006 20:14

Ati, jó érveket mondasz te is... igazából nem tudom minek van nagyobb súlya... a feltröéseknek vagy az ártatlan bénázóknak... :rolleyes: :confused:

Dragi 10-11-2006 20:15

Rendben Ati akkor az a gondolatom támadt hogy kérdezzük meg a játékosokat hisz mégiscsak értük van a játék vagy nem ? És ha ők azt akarják hogy legyen ez a változás akkor ez történjen meg szvsz :)

Ati 10-11-2006 20:17

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 34833)
Ati, jó érveket mondasz te is... igazából nem tudom minek van nagyobb súlya... a feltröéseknek vagy az ártatlan bénázóknak... :rolleyes: :confused:

A legnagyobb súlya mindenképp annak van, hogy ha valaki törölni akarja az országát, akkor ezt meg tudja tenni. Senkire nem kényszertíhetjük azt rá, hogy márpedig te játszani fogsz ebben a játékban, és nem törölheted magad!

Senki 10-11-2006 20:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 34835)
A legnagyobb súlya mindenképp annak van, hogy ha valaki törölni akarja az országát, akkor ezt meg tudja tenni. Senkire nem kényszertíhetjük azt rá, hogy márpedig te játszani fogsz ebben a játékban, és nem törölheted magad!

így is lesz olyan aki törölni akar és nem tud mert elfelejtette a mailcímét, és emiatt nem tud új orit indítani... ilyenkor van az a pár ordenáré értelmetlen trágársága fórumra beírva... de pechjére a srác akinél erre rákérdeztem nem törlést kapott hanem 168 kör kitiltást... és írásjog elvesztést, úgyhogy maradt az egy hónapi várás az új címig és törlésig :D

ezzel csak azt akartam mondani, hogy minden rendszernek van defektje, nem lehet tökéletes... :rolleyes:

Dragi 10-11-2006 20:22

Quote:

de itt szó sincs erről! Arról van szó hogy mint az azonosításnál rá kell néznie az e-mailjeire és be kell írnia egy kódot ez sacc per kb.-ra 2-3 perc ! szvsz!

Ati 10-11-2006 20:22

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 34836)
így is lesz olyan aki törölni akar és nem tud mert elfelejtette a mailcímét, és emiatt nem tud új orit indítani... ilyenkor van az a pár ordenáré értelmetlen trágársága fórumra beírva... de pechjére a srác akinél erre rákérdeztem nem törlést kapott hanem 168 kör kitiltást... és írásjog elvesztést, úgyhogy maradt az egy hónapi várás az új címig és törlésig :D

ezzel csak azt akartam mondani, hogy minden rendszernek van defektje, nem lehet tökéletes... :rolleyes:

Aki nem emlékszik a saját e-mail címére, az nyilván más kategória. :)

Synkel 10-11-2006 20:24

Quote:

Olyan ez mint az azonosítás. Ha a tiéd az ország, tiéad a mail-cím, akkor tudod azonosítani, és semmi gond. Ugyanilyen esetben törölni is tudod minden további nélkül. Ez nem arra való kényszerítés, hogy akarsz nem akarsz játszol, mert aki nem akar, nagyon gyakran egyszerűen a sorsára hagyja az oriját, és nem érdekli, hogy törölni kéne, mert esetleg feleslegesen terheli a szervert...

Senki, szerintem tudnád melyik érdek a fontosabb, ha a ti klánotokból tűnne el hirtelen egy 6k hekis ori, aki ráadásul termel, és a tulajdonosa haverod. És mindez azért mert pl összekapott egy másik klántaggal, és annak úgy jön, hogy bosszút álljon...

Synkel 10-11-2006 20:32

Nem az orifeltörőkkel van gondom, akik esetleg mailen keresztül tudják meg, hogy egyáltalán létezik a Hódító. Hanem azokkal, akiknek törni sem kell, mert tudják mit csinálnak...És ez A-ban nem csak minket érint, hanem egy bizonyos szint fölött úgy hiszem mindenkit...

Remedy 10-11-2006 20:45

Csak egy artatlan kerdes.... Mi a fenenek mondanad meg barkinek is, hogy milyen emailrol van regelve az orid?

Innentol ugye nem tudja mas torolni.

Nem latok ertelemes okot, ha csak azt nem szeretned, hogy kepes legyen torolni. Ekkor meg tenyleg igy jartal....

Dragi 10-11-2006 20:46

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 34842)
Csak egy artatlan kerdes.... Mi a fenenek mondanad meg barkinek is, hogy milyen emailrol van regelve az orid?

Nem latok ertelemes okot, ha csak azt nem szeretned, hogy kepes legyen torolni. Ekkor meg tenyleg igy jartal....

Ez így van :)

Synkel 10-11-2006 21:14

Quote:

Pl küldök neki emailt. Megesik az ilyesmi mifelénk. Van nap, hogy 2-t is írok:) És vannak olyanok akik nem csinálnak külön hódos emailcímet, meg külön egyebest 10-et, ráadásul azt se feltétlen tartják számon, hogy kinek melyikről szoknak írni...

Az a helyzet, hogy tényleg értelmes indokot a megvalósítás ellen még nem hoztatok fel... Azt nem számítom értelmesnek, hogy így jártál
Remy, ne mondd, hogy ha törölni akarod az oridat, ez az azonosítás tényleg gondot okozna.

Bogár 10-12-2006 13:10

Quote:

nem kell megmondani... MSN-en biztosan tartják a klántagok a kapcsolatot. lefogadom, hogy 1 csomó játékosnak arra a címére vannak regelve orik, amire az MSN is van...

Remedy 10-12-2006 13:17

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 34849)
Pl küldök neki emailt. Megesik az ilyesmi mifelénk. Van nap, hogy 2-t is írok:) És vannak olyanok akik nem csinálnak külön hódos emailcímet, meg külön egyebest 10-et, ráadásul azt se feltétlen tartják számon, hogy kinek melyikről szoknak írni...

Az a helyzet, hogy tényleg értelmes indokot a megvalósítás ellen még nem hoztatok fel... Azt nem számítom értelmesnek, hogy így jártál
Remy, ne mondd, hogy ha törölni akarod az oridat, ez az azonosítás tényleg gondot okozna.

Es vannak olyanok akiknek a usernev a kodjuk, es vannak olyanok akik leirjak papirra a kodjukat, es vannak olyanok akik elmondjak mindenkinek. User error ellen tenni nem lehet, ezt te is tudod.

Nekem egyaltalan nem okozna gondot, de nem errol van szo. Ellenervnek pl ott van, amit Ati irt, elgepelted az emailod, akkor most ne torolhess?
(egy hetig)

Es a bokkeno epp itt van. Ha fontos neked az orid, vedd a faradtsagot hogy regelj egy darab barmilyen emailt, amit nem mondasz meg senkinek, arra rakod osszes orid. Innentol vedve vagy.

(Ez szol csunyabogarnak is). Msnes emailra rakni az orit meg egyenesen felelotlenseg :P

Szoval, osszefoglalva: Ha egy csepp biztonsagerzeted is van, ez a konnyites csak felesleges plusszmunka szamodra. Ezenkivul elgepeleskor gond van.
Ha meg nincs biztonsagerzeted, ez ugysem fog segiteni.

Szerintem.

Synkel 10-12-2006 15:45

Lehet felesleges, és lehet pluszmunka. Neked is csak annyit tudok mondani mint Senkinek, ha egyszer a te klánodból tűnik el valaki így, nem biztos, hogy feleslegesnek tartod utána is...
Az átlag játékos viszonylag ritkán töröl országot, így nem hiszem, hogy neki olyan rengeteg plusz melót adna ez a dolog.
Ha elgépelted az emiled, nem fogod tudni törölni semikorse, hacsak véletlen el nem találod, melyik betűt ütötted félre... Azaz elgépelt emilről regelve nem tudod megejteni a 24 órás azonosítást, és egy hét múlva magától törlődik az ori...

Justice 12-03-2006 17:05

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 34817)

Hát igen,történt ott 1smás,sajnos....

Atiii 12-04-2006 06:40

Én csak annyit szólnék hozzá,hogy nekem minden cuccomon kód van!
pl.számítógép,telefon,bankkártya!!
Az ajtókhoz meg kulcsot használok.-és a kulcsot nem másolom le a ház lakóinak!!
(max,ha szólnak előre ,hogy befognak jönni kipakolni ezt-azt)

-Az orimnak se tudja senki a kódját!(aki félti az oriját az ne adjon ki kódot)
Akinek viszont nincs idelye gépről támadni vagy nincs gépközelben,mert mondjuk alszik,eszik,dolgozik,szexel vagy akármi más azt úgyis hívja valaki telón,ha baj van és akkor mindent otthagyva géphez rohan az illető vagy wapról intézi akcióit!!Ezt javaslom!!:cool:

Az már más kérdés ,hogy én tudom pár ismi kódját,de ez az ő felelősségük!
Vállaták,mert megbízható vagyok és ennyi!

Viszont,ha begurulok rájuk akkor GRRrrrr és törlök,zúzok,csapok,vágok:p

Synkel 12-04-2006 09:54

Quote:

Originally Posted by Atiii (Post 50220)

-Az orimnak se tudja senki a kódját!(aki félti az oriját az ne adjon ki kódot)
Akinek viszont nincs idelye gépről támadni vagy nincs gépközelben,mert mondjuk alszik,eszik,dolgozik,szexel vagy akármi más azt úgyis hívja valaki telón,ha baj van és akkor mindent otthagyva géphez rohan az illető vagy wapról intézi akcióit!!Ezt javaslom!!:cool:

Viszont,ha begurulok rájuk akkor GRRrrrr és törlök,zúzok,csapok,vágok:p

A-ban elég sok klántagnak ismerem a kódjait, nem azért, hogy támadjak tőlük, hanem mert vannak "apróságok" amit el kell intézni. Hadd ne ébresszem fel hajnali 3-kor mert épp visszajött 5 milla fája, és ki kéne rakni piacra. Ha támadják, és ki tudja védeni, felteszem a varikat. Meg hasonlók. Lentebb ez nem fontos, de A-ban kell, és elég eltrejedt is...

Remedy 12-04-2006 10:05

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 50265)
A-ban elég sok klántagnak ismerem a kódjait, nem azért, hogy támadjak tőlük, hanem mert vannak "apróságok" amit el kell intézni. Hadd ne ébresszem fel hajnali 3-kor mert épp visszajött 5 milla fája, és ki kéne rakni piacra. Ha támadják, és ki tudja védeni, felteszem a varikat. Meg hasonlók. Lentebb ez nem fontos, de A-ban kell, és elég eltrejedt is...

Erdekes, en az osszes ilyet atraknam az anarchba..... Mi vagy te, klanhelytarto?
elterjedt vagy nem, az en szememben ez multizas.....

Szecsa 12-04-2006 10:08

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 50265)

Szabalyos ez?

Grabi 12-04-2006 10:28

a szövik átlépkedhetnek egymáshoz piacolni + a helytartó funkcióit ellátni a szabályok szeritn

Remedy 12-04-2006 10:38

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 50280)
a szövik átlépkedhetnek egymáshoz piacolni + a helytartó funkcióit ellátni a szabályok szeritn

Ezt szivesen hallanam Atitol is :)

Grabi 12-04-2006 10:40

javaslom a súgó GYIK topicját elolvasásra neked

Remedy 12-04-2006 11:24

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 50284)
javaslom a súgó GYIK topicját elolvasásra neked

De okos vki..... Ott szo nincs ilyen rendszeres belepkedesrol.

par idezet:

"neha osszejovunk"

"Ezért SEMMIKÉPPEN nem javasoljuk, hogy a szövetségesek egymásnak megadják belépési adataikat, és egymás országát gondozzák."

Talan inkabb te olvasd el ujra.... :P

ps: elnezest a sok offert, ezt talan nem ide kene irni... be is fejeztem :P

Steve 12-04-2006 11:28

ÁÁ nyílt titkokat feszegettek... Aban már annyira eldurvult a nonstop ottlét hogy mondhatni nélkülözhetetlen néha kis segítség. Mellesleg azt hogyan lehet fogni hogy kinek a telójárol wapolnak be az oriba?

Synkel 12-04-2006 12:31

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 50271)
Szabalyos ez?

Tulajdonképpen igen

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 50283)
Ezt szivesen hallanam Atitol is :)

Én hallottam Atitól is már. Nem konkrétan azt, hogy ez a tuti, csináljátok, hanem hogy ilyenért még senki nem került anarchba. Az A nagyobbik részét gyakorlatilag ki lehetne vágni hirtelen.
Meg vannak egyéb problémák is. Ugye termelni kell, és tartalékot felhalmozni, ha ütni akarsz. Mert ütés közben amit lehet elbontasz, hoyg barakk menjen a helyére. Aki dolgozik ezzel ki lenne zárva a komolyabb játékból, mert pl én se tudok munka közben belépni, és kitenni az árut piacra. A klánrakinak meg vannak azért elég szűkös korlátai...

Grabi 12-04-2006 14:35

[quote=Remedy;50308]De okos vki..... Ott szo nincs ilyen rendszeres belepkedesrol.

nézd, én nem akarok vitatkozni veled, javasoltam h olvasd el. én ezt találtam benne:
Ez nem egy túl szerencsés felállás. Ha mindenképpen muszáj, akkor védővarázslatok felrakása, piacozás a maximum.

ezt is írtam piacozni + a helytartó funkciói.

All times are GMT +1. The time now is 05:40.