Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Hadi sarc (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=892)

Siriann 10-08-2006 00:09

Hadi sarc

Üdv.
Kerestem, de nem találtam hasonló témát, tehát:
Be kéne vezetni egyfajta küldhető hadisarcot, naggyából úgy mint a karavánt. Vannak olyan varis orik, akik katonai segítséggel nem tudnak fosztogatni, viszont varijaikkal rá tudnák kényszeríteni a cél országot a behódolásra.
Az persze nem azt jelenti, hogy csak varik örülnének ennek. Egy hadis ori is kérhet hadisarcot a további mészárlások felfüggesztésében.
Várom a hozzászólásokat.

Békés 10-08-2006 04:18

Van, csak találd meg a pénzátadás szabályos formáját.

Itt olvashatsz róla:
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=846
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=830

Synkel 10-08-2006 08:43

Most nem olvasok utána, de ez a jksz miatt lett elvetve asszem. Regelek egy orit 200 hekire, és amint kijövök védelem alól megsarcolom az 1k hekin termelőket, akik megrettennek, és töltik belémfele a pénzt:) Nem biztos, hogy sok kezdő túlélné az 5-dik szintet:)

Siriann 10-08-2006 11:43

Ezt ki lehetne védeni. Mondjuk azzal, hogy csak egy bizonyos terület felett legyen ez az opció elérhető, vagy csak ha benne vagy az első X%-ban.
Vagy talán ami a leg ész-szerűbb, hogy csak bizonyos távolságon belülre lehessen sarcot küldeni. Pl.: 2-3 kör, vagy 3-4 kör távolságig. Így a 200 hekin élőket nem zavarnák az 1k hekisek.

Ditke 10-08-2006 11:48

Quote:

Originally Posted by Siriann (Post 34099)
Ezt ki lehetne védeni. Mondjuk azzal, hogy csak egy bizonyos terület felett legyen ez az opció elérhető, vagy csak ha benne vagy az első X%-ban.
Vagy talán ami a leg ész-szerűbb, hogy csak bizonyos távolságon belülre lehessen sarcot küldeni. Pl.: 2-3 kör, vagy 3-4 kör távolságig. Így a 200 hekin élőket nem zavarnák az 1k hekisek.

Szerintem, ez akkor is zsarolás...

Siriann 10-08-2006 11:52

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 34100)
Szerintem, ez akkor is zsarolás...

Ezzel az erővel akkor a háborút is tiltsuk be, mert akkor az sem fer...

Synkel 10-08-2006 12:06

Quote:

Originally Posted by Siriann (Post 34099)

Asszem félreértetted:)
Nem zavarják az 1k hekisek a 200 hekiseket, hanem támogatják. Ami pillanatnyilag tiltott, eztán tök legálisan megoldható lenne. Mer ugye szabály azt nem tiltja, hogy én csak nálam nagyobbaktól félhetek:)

Békés 10-08-2006 12:13

Quote:

Originally Posted by Siriann (Post 34102)
Ezzel az erővel akkor a háborút is tiltsuk be, mert akkor az sem fer...

Hozzá a lopást és az ártózást is, nameg a piacon csak szabott árak legyenek:)
Mégis, hogy gondoltad?
Pl az 5-ös szinten akinek van 500 hekije az sarcolhat? A 499 hekis pedig legyen kussban?

Erre tudod mit csinálnék?
Alapitanék egy szövit, egyik ori beáll 501 hekire a másik 3 pedig az áldozat mellé, mondjuk 300 hekinél. majd irnák neki fizess vagy szétszedlek.
Szerencsétlen azt se tudná ki fog menni rá mert a fenti sarcoló oriig talán el se lát és teljessen ki lenne szolgáltatva a lenti tagoknak.
Nem tudom, hogy Te kezdőként örülnél-e ilyen játékos társaknak:)

Siriann 10-08-2006 12:26

Quote:

Originally Posted by Békés (Post 34104)
Hozzá a lopást és az ártózást is, nameg a piacon csak szabott árak legyenek:)
Mégis, hogy gondoltad?
Pl az 5-ös szinten akinek van 500 hekije az sarcolhat? A 499 hekis pedig legyen kussban?

Erre tudod mit csinálnék?
Alapitanék egy szövit, egyik ori beáll 501 hekire a másik 3 pedig az áldozat mellé, mondjuk 300 hekinél. majd irnák neki fizess vagy szétszedlek.
Szerencsétlen azt se tudná ki fog menni rá mert a fenti sarcoló oriig talán el se lát és teljessen ki lenne szolgáltatva a lenti tagoknak.
Nem tudom, hogy Te kezdőként örülnél-e ilyen játékos társaknak:)

Akkor marad a távolság korlát. Akkor csak a közeli orik sarcolhatnak. Így egy feljebb járó nem fog egy kezdőt sarcoltatni, mint ahogy most sem támadnak 53647 körrel lejjebb lévő orikat.

VAGY

A sarcért katonákat kell küldeni, akik "elhozzák", így számolni kell az útközbeni halálozással. Akkor szintén nem sarcoltatnának 53647 körrel lejjebb.
A sarcoltatott "kijelöl" egy bizonyos összeget/mennyiséget, meg a sarcoltatóját. A sarcoltató pedig katonákat küld érte, melynek száma a sarc mennyiségének függvényében változik. Így korrekt lenne.

Békés 10-08-2006 13:03

Quote:

Originally Posted by Siriann (Post 34105)
Akkor marad a távolság korlát. Akkor csak a közeli orik sarcolhatnak. Így egy feljebb járó nem fog egy kezdőt sarcoltatni, mint ahogy most sem támadnak 53647 körrel lejjebb lévő orikat.

VAGY

A sarcért katonákat kell küldeni, akik "elhozzák", így számolni kell az útközbeni halálozással. Akkor szintén nem sarcoltatnának 53647 körrel lejjebb.
A sarcoltatott "kijelöl" egy bizonyos összeget/mennyiséget, meg a sarcoltatóját. A sarcoltató pedig katonákat küld érte, melynek száma a sarc mennyiségének függvényében változik. Így korrekt lenne.

A távolságot miképp gondolod?
Körben vagy pontban számolva?
Az 5-ös szinten pl 150 pont különbség aholmost vagyok az majdnem 5 kör.
Tehát nyugodtan megsarcolom a 8-10 körre lévőt, felhúzok pár épületet mellette vagyok, behajtom a lét majd bontok.
Nagyon jól lehetne arra is használni amit Synk mondott, igaz furcsán jönne ki hogy egy épp védelem alól kijövő ori megsarcol 200 millára egy már hónapja ott lévőt, de már láttunk sok furcsaságot itt.
Az útközbeni elhullás pedig bele lenne kalkulálva a sarcba maximum.
Szerintem az 5leted Ati szavaival itélve: felejtős.

Siriann 10-08-2006 13:18

Quote:

Originally Posted by Békés (Post 34107)
A távolságot miképp gondolod?
Körben vagy pontban számolva?
Az 5-ös szinten pl 150 pont különbség aholmost vagyok az majdnem 5 kör.
Tehát nyugodtan megsarcolom a 8-10 körre lévőt, felhúzok pár épületet mellette vagyok, behajtom a lét majd bontok.
Nagyon jól lehetne arra is használni amit Synk mondott, igaz furcsán jönne ki hogy egy épp védelem alól kijövő ori megsarcol 200 millára egy már hónapja ott lévőt, de már láttunk sok furcsaságot itt.
Az útközbeni elhullás pedig bele lenne kalkulálva a sarcba maximum.
Szerintem az 5leted Ati szavaival itélve: felejtős.

-Nem pontra, körre gondoltam a távolságot. Ha valaki ilyenkor bont, hogy sarcolhasson, akkor ez támadásnál is lehet így, a támadás pedig elfogadott...
-A sarc mennyiségét is lehetne korlátozni, így a sokkal gyengébb orikat nem volna érdemes sarcoltatni. Pl.: a sarcoltatott orik raktárának max befogadóképességének a valahányszorosa volna a határ.
-A sarc is befolyásolja a hírnevet, van akit például zavarna a hírneve elvesztése, ha lefelé sarcoltat.

Békés 10-08-2006 13:35

Quote:

Originally Posted by Siriann (Post 34108)
-Nem pontra, körre gondoltam a távolságot. Ha valaki ilyenkor bont, hogy sarcolhasson, akkor ez támadásnál is lehet így, a támadás pedig elfogadott...
-A sarc mennyiségét is lehetne korlátozni, így a sokkal gyengébb orikat nem volna érdemes sarcoltatni. Pl.: a sarcoltatott orik raktárának max befogadóképességének a valahányszorosa volna a határ.
-A sarc is befolyásolja a hírnevet, van akit például zavarna a hírneve elvesztése, ha lefelé sarcoltat.

Neharagudj de van 10 raktáram és annak mondjuk a 500% adjam oda a sarc fejében?
Mivel nem fér el a raktárban igy a körváltásnál megy a levesbe, nekem kár de a másiknak se nyereség.
Vagy a Ht tartsa meg a plusszot valahol? Ekkor meg felhalmozom és azt mondom hogy azért van az orimban 5* annyi cucc mert épp sarcra kell.
Nonszensz.

Nem is a gyengébb orit sarcolnák hanem forditva:)
Egyszerüen legálissá tennéd vele a pénz átjátszást, sarcol a haver 500 millára a 2-es szinten, akiről tudom hogy van egy gazdag orija az 5-ösön és ott lent vissza sarcolom.
Csak két különböző szinten lévő sarcolás volt, mégis egy sima pénz átjátszás történt.
Hogy neki is megérje lenn csak 400-at kérek vissza, szerintem sokan boldogak lennének ha ennyi pénzel kezdhetnék a szintet.

Synkel 10-08-2006 13:47

Quote:

Originally Posted by Békés (Post 34109)
Neharagudj de van 10 raktáram és annak mondjuk a 500% adjam oda a sarc fejében?
Mivel nem fér el a raktárban igy a körváltásnál megy a levesbe, nekem kár de a másiknak se nyereség.
Vagy a Ht tartsa meg a plusszot valahol? Ekkor meg felhalmozom és azt mondom hogy azért van az orimban 5* annyi cucc mert épp sarcra kell.
Nonszensz.

Nem is a gyengébb orit sarcolnák hanem forditva:)
Egyszerüen legálissá tennéd vele a pénz átjátszást, sarcol a haver 500 millára a 2-es szinten, akiről tudom hogy van egy gazdag orija az 5-ösön és ott lent vissza sarcolom.
Csak két különböző szinten lévő sarcolás volt, mégis egy sima pénz átjátszás történt.
Hogy neki is megérje lenn csak 400-at kérek vissza, szerintem sokan boldogak lennének ha ennyi pénzel kezdhetnék a szintet.

Valami ilyesmire céloztam azzal, hogy védelem alól kijőve megsarcolom a nálam 1000x gazdagabbat illetve erősebbet:) Aki játszik egy ideje annak van annyi haverja, hogy ezt meg tudja játszani, ez tény. Az is tény, hogy a jelenlegi viszonyok közt is lehet utalgatni egymásnak, legfeljebb némi rizikója van a dolognak...

Másik ellenérv, hogy mi van akkor, ha én vagyok az erősebb, és úgymond jogosan sarcolom a gyengébbeket. Ha egy harmadik fél kifosztja vagy lelopja valamelyiket, akkor megyek bosszút állni, mert az én jogos járandóságomat vitte el? Ehh...
Különben ez a téma télleg ki lett már alaposan tárgyalva, és amint Ati idenéz, megy is az elvetett javaslatok közé:) Szal nemfárasztom magam tovább...

Siriann 10-08-2006 13:48

Figyelj!
Ne várd tőlem, hogy teljes kidolgozottságú szabálymódosítással áljak elő. Ezért kell közös erővel megbeszélni, átgondolni, lehetővé tenni a körülményeket, hogy az eféle hibákat kiküszöböljük.
Szerintem az elképzelés jó, csak valóban meg kell teremteni a megfelelő körülményeket. Szerinted hány nehéz dolgot kellett megoldani ahhoz, hogy ez a játék ilyen legyen, amilyen. Nem ellenlábasokra van szükség, hanem segítségre. A problémákat fel kell vetni, persze, e nélkül nem megy. De segíteni kellene megoldani a dolgot. Így fejlődik ez a játék, és az életben minden. Szerintem.

Ati 10-08-2006 13:54

A hadisarcról hosszas, talán több hónapos vita volt anno a levlistán, ennek eredményét most sajnos nem tudom ide bemásolni. De ez a téma teljes egészében ki lett vesézve.

Jelenleg nem kerül be a játékba, majd egyszer valamikor talán.

Békés 10-08-2006 13:58

Te is idefigyelj akkor.

Mi lenne ha esetleg átolvasgatnád a régebbi beirásokat és nem csak felvetsz egy témát, hogy ez hű de jó lenne.
Neharagudj de ha annyira segiteni akarsz akkor esetleg abban a topikban is irkálhatnál ahol mostanában késhegyig menő viták mennek a változtatásokról.
Próbáltam levezetni neked milyen kifogások merültek evvel kapcsolatban fel.
Asszem Atinak van igaza, hogy nem szenved azokkal akik arra sem hajlandóak hogy vissza olvasgassanak, hanem teszi az elvetélt ötletek közé.

Siriann 10-08-2006 19:11

Rendben, nem vitázom, talán igazatok van. Én csak szerettem volna néhány megoldás tippet adni hozzá. További minden jó. Mégegyszer bocsi... =)

Cece 10-12-2006 20:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 34112)
A hadisarcról hosszas, talán több hónapos vita volt anno a levlistán, ennek eredményét most sajnos nem tudom ide bemásolni. De ez a téma teljes egészében ki lett vesézve.

Jelenleg nem kerül be a játékba, majd egyszer valamikor talán.

Erre csak azt tudom mondani, hogy remélem soha nem kerül be. +1lehetőséggel több a csalásra.
Maximálisan ellenzem az efféle dolgok bevezetését.

All times are GMT +1. The time now is 12:58.