Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés javaslat (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=852)

-Fegya- 09-25-2006 11:18

Felfedezés javaslat

Felfedezés javaslat
1. Javaslom, hogy a napi maximális képzésből minden ország ugyanannyi hektár földet fedezhessen fel. Úgy gondolom, hogy a napi képzésből felfedezhető terület 15 hektár legyen. A felfedezéshez szükséges katona javasolt képlete: terület * 0.08125 (lefele kerekítve)

Indokok:
-Nem tartom jónak, hogy a napi képzésből felfedezhető terület 1500 hektárig csökken, utána pedig növekszik. Ha 1500 hektár felett is csökkenne, akkor a nagy országok a napi képzésből már nem tudnának felfedezni. Ha viszont a napi képzésből a felfedezhető terület állandó, akkor megszűnik a nagyobb országok azon előnye, hogy többet fedezhetnek fel.
-A nagy területű országok csak felfedezve lassabban haladnának, tehát rákényszerülnének a harcra.

Az új képlet számszerűen a következőt jelenti:

Terület...Katonaigény...........Napi képzésből felfedezhető föld
........Most....Javasolt........Most....Javasolt
200.......4......16.............20......15
500......25......40.............24......15
1000....100......81.............12......15
1500....225.....121..............8......15
2000....225.....162.............10......15
2500....225.....203.............13......15
3000....225.....243.............16......15
5000....225.....406.............27......15
10000...225.....812.............54......15

A jelenlegihez képest a napi képzésből 800 hektárig kevesebbet, 800 és 2700 hektár között valamivel többet, 3000 hektár felett kevesebbet lehetne felfedezni.

2. Javaslom, hogy az egyszerre felfedezhető maximális területet 10%-ról mondjuk 5%-ra csökkentsük.
Így biztosítható, hogy a nagy vagyonnal rendelkező országok felfedezéssel lassabban halajanak és harcra kényszerüljenek.

Tibi22_SKCS 09-25-2006 15:10

1 javaslatal semmi gond, ha megnő a max pénz is. Mivel nagyobb hekin többe kerül a felfedezés. És ugy járna hogy nagyobb oriban több pénzt lehetne tartani a mostani max pénznél.. mert ha megnézzem én 4K hekin 400hektár felfedezést 2milliárdból úszom meg. ha a javaslatott figyelembe veszük akkor még több pénz fog kelleni..
És mindenki tudja nagyobb országhoz nagyobb költségvetés és több pénzre van szükség ahoz, hogy működjön.

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 32489)
Felfedezés javaslat
2. Javaslom, hogy az egyszerre felfedezhető maximális területet 10%-ról mondjuk 5%-ra csökkentsük.
Így biztosítható, hogy a nagy vagyonnal rendelkező országok felfedezéssel lassabban halajanak és harcra kényszerüljenek.

2 javaslatal nem értek egyet a 10%maradjon. Mivel oké, hogy "hódító" és ez a játék nem csak a csatákról szól hanem a diplomáciáról és a békés fejlődésről is, és szeerintem nem kéne a békésen fejlődőket korlátozni.

Tibi22_SKCS 09-25-2006 15:21

Mindjárt jönn Ati és mondja, hogy elvetve a pénz növelés.. de nem is azt mondom, hogy kis 200hekis orikban legyen.. Azt, hogy megnöveljük mindenek az árát minden egyre többe kerül ahogy egyre feljebb megyünk és nem lehet az országban több 4,2 milliárdnál. D-ben vannak több 100K hekinél nagyobb orik amik ha kereskedők 1kör alatt is kitermelik azt a pénzmenyiéget. Legyen elvetve akkor a felfedezés emelése is. szerintem.

-Fegya- 09-25-2006 15:50

Én úgy gondoltam, hogy a felfedezéshez szükséges pénz a mostanihoz hasonlóan a katonaszükséglet tízszerese.

Ezt a javaslatot sok korábbi vita és elég sok számolás után tettem meg. Igazából az a célom, hogy minél nagyobb egy ország, annál nehezebb feltételeket kelljen teljesítenie. Így biztosítható, hogy ne szakadjon szét a mezőny, a később kezdőknek is legyen esélye a felzárkózásra.

Egyéb, ezt a célt szolgáló javaslatot is fogok tenni. Például a tekikopás emelése a hektárszám függvényében, stb.

Belátom, hogy az anarch bolygónyi területű országainak életét ezek a javaslatok megnehezítik. De
-ha nagyon nem tetszik az anarchosoknak, akkor ott ne legyen bevezetve.
-ha korábban bevezetésre kerültek volna ilyen nehezítések, akkor nem alakultak volna ki az anarch bolygónyi országai, fel sem merülne ilyen probléma. Azt hiszem, az anarchnak is jobb lett volna, ha ezek az óriások nem alakultak volna ki.

Életfa#2 09-25-2006 16:40

Fegya első ötlete jó, támogatom, de csak azzal a feltétellel, hogy ha a mostani képlet szerint (terület/100 a négyzeten) kevesebb ember kell, akkor ez a kevesebb kell. A második ötletet nem támogatom, a felfedezés ilyenfajta nehezítésének nincs értelme...

[Qpe_] 09-25-2006 21:06

Szerintem ugy lenne teljesen logikus a felfedezes, ha a napi kepzesbol felfedezheto foldnek nem a mennyisege lenne allando az orszag meretetol fuggetlenul, hanem az orszag teruletenek aranyahoz kepest lenne allando. Ahogy a csataval szerezheto fold mennyisege. Igazabol nem is ertem, hogy ez miert nem igy volt eddig. Nem ez lenne logikus? Biztos van ra magyarazat, valaki mondja el nekem pls., aki tudja.

-Fegya- 09-25-2006 21:39

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 32542)
Fegya első ötlete jó, támogatom, de csak azzal a feltétellel, hogy ha a mostani képlet szerint (terület/100 a négyzeten) kevesebb ember kell, akkor ez a kevesebb kell. A második ötletet nem támogatom, a felfedezés ilyenfajta nehezítésének nincs értelme...

Mik az indokaid? Miért jó, ha a játék elején, kisebb területen többet lehet felfedezni?
Nem kekeckedni akarok, tényleg érdekel.

Életfa#2 09-26-2006 05:21

Fegya: először is, nézd meg a [Qpe]-nek adott válaszod, szerintem elszúrtad valahol! :)

Az érdeklődésedre pedig: a két képlet vonala 812,5 hekin találkozik, ez alatt kellene kevesebb katona is a felfedezéshez, ahhoz képest, mint amit mondtál. Az indok egyszerű: hadd ne legyen már a kezdőknek is túl drága a föld! Tudjanak olcsóbban is szerezni földet, hogy ne legyenek akkora gondban, ha leütik őket. Könnyebben kitanulhatják a játékot, ha nem kell amiatt aggódniuk, hogy szereznek földet, ha leütik őket.

-Fegya- 09-26-2006 07:02

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 32685)
Fegya: először is, nézd meg a [Qpe]-nek adott válaszod, szerintem elszúrtad valahol! :)

Igazad van, töröltem.

monro 09-26-2006 07:21

Quote:

Originally Posted by [Qpe_] (Post 32667)
Szerintem ugy lenne teljesen logikus a felfedezes, ha a napi kepzesbol felfedezheto foldnek nem a mennyisege lenne allando az orszag meretetol fuggetlenul, hanem az orszag teruletenek aranyahoz kepest lenne allando.

Én a magam részéről ezzel értek egyet.
Fegya gondolata nekem egy picit "kommunista jellegre" emlékeztet már elnézést a kifejezésért.

Nem kell,hogy mindenki egyforma legyen. Ha bevernek egy 500 hekis orit aki felfedezget pont 2x annyit fognak vinni tőle, mint egy 1000 hekistől! Ha MF és pont ugyanannyit tud felfedezni mint az 500 hekis akkor ez neki 200%-os szivatás lenne.

monro 09-26-2006 07:22

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 32685)
Az indok egyszerű: hadd ne legyen már a kezdőknek is túl drága a föld! Tudjanak olcsóbban is szerezni földet, hogy ne legyenek akkora gondban, ha leütik őket. Könnyebben kitanulhatják a játékot, ha nem kell amiatt aggódniuk, hogy szereznek földet, ha leütik őket.

Ez is fontos szempont amire az eredeti felvetés nem jó.

laci 09-26-2006 07:23

Ezzel a javaslattal az a gond, hogy egyrészt kilőnénk az elf egyik legnagyobb előnyét, másészt az, hogy "ezzel harcra kényszertenénk a nagyobb területtel rendelkező országokat", megint az elffel szúrnánk ki.

Dym 09-26-2006 08:37

Quote:

Originally Posted by laci (Post 32692)
Ezzel a javaslattal az a gond, hogy egyrészt kilőnénk az elf egyik legnagyobb előnyét, másészt az, hogy "ezzel harcra kényszertenénk a nagyobb területtel rendelkező országokat", megint az elffel szúrnánk ki.

Nem csak az elffel, hanem minden varázsló és tolvaj orival is, aki inkább a stabil védelemet választja a foglalás "elvesztéséért" cserébe.

Dym 09-26-2006 09:07

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 32530)
Ezt a javaslatot sok korábbi vita és elég sok számolás után tettem meg. Igazából az a célom, hogy minél nagyobb egy ország, annál nehezebb feltételeket kelljen teljesítenie. Így biztosítható, hogy ne szakadjon szét a mezőny, a később kezdőknek is legyen esélye a felzárkózásra.

Az ilyen és hasonló javaslatok, sosem fogják elérni azt, hogy ne szakadjon szét az 1A mezőnye. Vagy, hogy ne legyenek óriási készleteket felhalmozott mega-giga orik. Csak egyet értek el vele, mégpedig azt, hogy a lenti szinteken (de még az 1A alsó felében is) megkeserítitek jópár játékos életét.
Miért mondom ezt?
Jelenleg 3200 hektárnál jár az 1A top30 határa és ez folyamatosan emelkedik.
Aki nem szeretne még feljebb jutni, csak fordulni (és most nem a személyiségek gyűjcsikéléséből sportot űzőkre gondolok) az egyszerűen nem lesz képes erre a javaslatod alapján csak ireálisan hosszú idő alatt, hacsak nem ork-tábornok lesz és úgy üti fel magát. Csak halkan jegyzem meg, ez már most is egyre jelemzőbb odafent.
Egyetlen egy megoldás lenne, de szerintem ezt már többször elvetették, miszerint fordulásra kellene kényszeríteni az 1A tetejét is, ezzel sok előzőleg is felvetett probléma megoldódna. Ez minden másik csoportban él, nem értem meg miért nem lehet ezt az 1A-ra is bevezetni akár némi változtatással.
És akkor nem kellene sem a felfedezést, sem a tekercs kopást, sem semmi mást megváltoztatni.

-Fegya- 09-26-2006 10:08

Javaslatommal az elf előnye megmaradna, mert továbbra is 30%-al kevesebb katona és kevesebb pénz kéne neki a felfedezéshez.
Ha elfogadom Süti javaslatát, akkor körülbelül 3000 hektárig ugyanannyit vagy többet lehetne felfedezni, mint most. Tehát 3000 hektárig senki sem jár rosszabbul. A nagyobb országok valamivel rosszabbul járnának, de pont ez a cél, ez biztosítja, hogy könnyebb legyen felzárkózni.
QPE javaslata azt jelenti, hogy legyen konstans az 1 hektár felfedezéséhez szükséges katonamennyiség, mint most 1500 hektár felett. (A napi képzés a területtel arányos, a felfedezhető föld a terület százaléka, tehát a terület kiesik a képletből) Mi legyen akkor ez a konstans? Olyan konstans legyen, hogy a napi képzésből mondjuk a terület 1%-t lehetne felfedezni? Akkor 200 hekis ország 2 hektárt, 20000 hekis ország 200 hektárt fedezhetne fel a napi képzéséből. Ez lenne a jó a kezdőknek?

Még augusztusban indítottam egy topicot Felfedezés - földfoglalás címmel. Ebben a következőket írtam:

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 28835)
Tapasztalatom szerint körülbelül 600-800 hektárig még elég sok csata van. Utána egyre kevesebb.
Vajon nem az ennek az oka, hogy kevesebb hektáron 1-2 napi kiképzett katonából felfedezve pótolható egy csata földvesztesége, feljebb pedig felfedezéssel (a képzésből) több napig tart a veszteség pótlása?

Senki sem mondta, hogy tényleg ez lehet az oka a kevesebb csatának. Most pedig tulajdonképpen ezt mondjátok.

lacqa 09-26-2006 11:25

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 32705)
Senki sem mondta, hogy tényleg ez lehet az oka a kevesebb csatának. Most pedig tulajdonképpen ezt mondjátok.

először is sokan írták hogy azért van kevesebb csata mert jobban fáj a veszteség, nehezebb pótolni (ami részben ezért van, jelesül azért mert lassabban pótolható felfedezéssel)

másrészt meg sokan vagyunk úgy hogy ha nincs egyéb mondanivalónk nem írunk be csak azért hogy "egyetértsünk" (legalábbis megbeszélés fázisban) :)

Dym 09-26-2006 11:32

Quote:

de pont ez a cél, ez biztosítja, hogy könnyebb legyen felzárkózni.

Ha tényleg ez a cél, akkor miért nem egyszerübb a maximális földterület drasztikus csökkentése?
Így garantáltan utolérhető az első is, és innentől kezdve mindegy foglalással vagy felfedezéssel éri ezt el aki az élre akar tőrni, mert tutira harccal lenne eldöntve, hogy ki a legjobb.

Steve 09-26-2006 11:52

Quote:

Originally Posted by Dym (Post 32720)
Ha tényleg ez a cél, akkor miért nem egyszerübb maximálni a földterületet?

Van maximalizálva;)

Dym 09-26-2006 22:10

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 32726)
Van maximalizálva;)

Igazad van, köszi! :(
Javítom.. :)

Tibi22_SKCS 09-26-2006 22:25

najó távolodjunk el a bólygóméretű oriktól... és vissza térek a normálishoz. Mi van szegény varikkal, hogy szerezenek földet? jó a tolik össze lopják rá a betevőt de a varik ki aranyalmázzák? :D

-Fegya- 09-27-2006 09:45

Quote:

Originally Posted by Tibi22_SKCS (Post 32786)
najó távolodjunk el a bólygóméretű oriktól... és vissza térek a normálishoz. Mi van szegény varikkal, hogy szerezenek földet? jó a tolik össze lopják rá a betevőt de a varik ki aranyalmázzák? :D

Quote:

Ha elfogadom Süti javaslatát, akkor körülbelül 3000 hektárig ugyanannyit vagy többet lehetne felfedezni, mint most. Tehát 3000 hektárig senki sem jár rosszabbul.

A varisok 3000 hektárig többet fedezhetnek fel, mint most. 3000 hektár felett pedig 1A van, ahol nem tolonganak a varisok...

monro 09-28-2006 15:38

Quote:

Ha elfogadom Süti javaslatát, akkor körülbelül 3000 hektárig ugyanannyit vagy többet lehetne felfedezni, mint most. Tehát 3000 hektárig senki sem jár rosszabbul. A nagyobb országok valamivel rosszabbul járnának, de pont ez a cél, ez biztosítja, hogy könnyebb legyen felzárkózni.

Fegya mond már el nekem miért él benned az a tévképzet, hogy ha kevesebbet tud a nagyobb ori felfedezni akkor könnyebb utolérni? Nem értem ezt a logikát pedig nagyon sokszor próbáltam már megérteni... :(

Gyula 09-28-2006 15:45

Szerintem a nagy orik igy sem fedezik fel a npi 10% ot.

monro 09-28-2006 15:55

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 32975)
Szerintem a nagy orik igy sem fedezik fel a npi 10% ot.

Ha felfedezi mindenki amit lehet akkor sem lesz nehezebb utolérni ha a maximum több, ugyanis annak aki utol akarja érni annak is több lesz ugyanez a maximum. Ha ezt a max-ot beszűkíted mindenkinél 15 hekire naponta akkor sem lesz könnyebb utolérni, hiszen a követők maximumát is leredukálod ezzel.

Egyetlen dolog amit érdemes vizsgálni az a ráfordítandó idő egy bizonyos hektár eléréséhez. Ez pedig mindenkinek ugyanannyi!

Ha egy ori csak felfedezve 2 hónap alatt ér fel 1000 hekire akkor egy ugyanakkora kezdőmértű másik ori is annyi idő alatt tud odaérni. Az teljesen lényegtelen, hogy útközben néha nő vagy csökken köztük a területkülönbség.

-Fegya- 09-28-2006 19:54

Monro, már akartam írni, hogy sajnos megint neked van igazad.

A napi képzésből akkor lehetne fix a felfedezhető földterület, ha a földfoglalás is fix lenne.

Egyre inkább azt hiszem, hogy a felfedezés nehezítésével akartuk arra ösztönözni a játékosokat, hogy harccal szerezzenek földet és éppen az ellenkezőjét értük el. A felfedezés nehezítésével egyre értékesebbé tettünk 1 hektárnyi földet, hiszen a pótlás egyre drágább. Ezért az értékes földet mindenki megbecsüli, megpróbálja megvédeni.

Engem nagyon meglepett, amikor Qpe felvetése kapcsán számolgattam és rájöttem, hogy az 1500 heki feletti fix 225 katona azt jelenti, hogy a napi képzésből felfedezhető terület az ország méretével arányos. Még nem számoltam ki, hogy ez a földteület hány százalékának felel meg, de biztos, hogy nagyon pici, 1-nél jóval kisebb százalék. Tehát további levitele semmiképpen sem indokolt akkor, amikor 1 csatával szerezhető vagy veszthető föld ennek sokszorosa.

Dym-nek is igaza van abban, hogy "Az ilyen és hasonló javaslatok, sosem fogják elérni azt, hogy ne szakadjon szét az 1A mezőnye.",

Akkor felfedezés témában mi legyen?

-Fegya- 09-28-2006 20:00

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32977)
Egyetlen dolog amit érdemes vizsgálni az a ráfordítandó idő egy bizonyos hektár eléréséhez. Ez pedig mindenkinek ugyanannyi!

Ez nagy igazság, de ha mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak, akkor ez mindig igaz. Szóval ettől bármi lehet a felfedezés képlete.

monro 09-29-2006 07:31

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 33011)
Szóval ettől bármi lehet a felfedezés képlete.

Sztem meg is fogalmaztad a választ az előző kérdésedre.
Nekem is az a véleményem,hogy tökmindegy milyen képletet használsz a felfedezésre az esélyegyenlőség szempontjából, játéktechnikai szempontból viszont érdemes gondolkodni rajta, hogy van e jobb megoldás, mint a mostani...

Wand 5lete tetszik erről, hogy minden orinak legyen egy felfedezési maximuma amit ha elhasznált akkor már nagyon drága legyen a felfedezés vagy csak ütögetve tudjon haladni. Persze elég kidolgozatlan még a javaslata, de majd kidolgozza ha elegen megtámogatják :D

monro 09-29-2006 07:38

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 33008)
Dym-nek is igaza van abban, hogy "Az ilyen és hasonló javaslatok, sosem fogják elérni azt, hogy ne szakadjon szét az 1A mezőnye.",

Sztem nem is ez a célja a felfedezés módosításának.
A célt inkább abban látom, hogy túl sok van belőle a háborúk rovására és ez nem jó a játéknak.

Dym 09-29-2006 07:53

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 33008)
Akkor felfedezés témában mi legyen?

Szerintem nem kell változtatni a felfedezésen, így jó ahogy van.
Aki nem akar harcolni, az is tud így haladni (igaz nagyon lassan), aki meg eleve harcban gondolkodik azt meg úgy sem érdekli, hogy mi lesz a felfedezéssel.

Én továbbra is csak 2 megoldást látok az 1A problémájára:
-A már említett max területet csökkentése az egyik. Így aki az első helyre akar kerülni annak lesz lehetősége beérni az elsőt (persze csak akkor, ha tényleg drasztikus csökkentés lesz ez, mert azzal nem oldódik meg semmi, ha 100k-ról csak 50k-ra lesz csökkentve).
Garantáltan harccal lenne eldöntve ki van az első helyen, így az is megkapja a megoldást aki a több háborút szeretné elérni, mindezt úgy, hogy nem a "kicsik" járnak rosszul, hanem végre a "nagyok" is be lesznek vonva a háborúkba.
-A másik megoldás ami ellen tuti, hogy az összes mega-giga ori tiltakozni fog és szerintem Ati is egyből elveti, az a fordulás kényszer bevezetése az 1A-ban.

Dym 09-29-2006 08:00

Quote:

Originally Posted by monro (Post 33023)
Sztem nem is ez a célja a felfedezés módosításának.
A célt inkább abban látom, hogy túl sok van belőle a háborúk rovására és ez nem jó a játéknak.

Erre csak a téma nyitójának idézésével válaszolnék:

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 32530)

Szecsa 09-29-2006 08:00

Wand otlete nekem is tetszik...Bar egyelore en is probalok vmi konkretat kitalalni vele kapcsolatban.

Szecsa 09-29-2006 08:05

Egyebkent, Fegya jol meglatta a valosagot, hogy minel dragabb a felfedezes, annal jobban vedik az emberek a sajat foldjeiket...Ahogy meseltek nekem B csoportrol, ott elegge ez a szisztema kezd korvonalazodni a sok fedezos-vedekezos vagy fedezos full elites orival kezdodoen...

Dym 09-29-2006 08:17

Quote:

Originally Posted by monro (Post 33023)

Ha megnézed az 1A-nak az alsó felét, akkor láthatod, hogy egyre inkább szaporodnak az ork-tábornok orik.
Az egészben viszont az a probléma, hogy ők azért lesznek orkok, mert így gyorsabban feljutnak a top-ba mint felfedezéssel. Ott viszont megint csak beássák magukat, mert nem az a céljuk, hogy az elsők legyenek, hanem hogy forduló képes orijuk legyen.
Az első 50-70 orit kellene arra valahogy rávenni, hogy ne csak ott trónoljanak és tovább gyűjcsikéljék a készleteket, hanem hogy játszanak egymással.
Szerintem ennek eléréséhez semmi köze nincs a felfedezésnek.

Akár tetszik akár nem (ezért Ati biztos megkövez :( ) lassan de biztosan átalakul a játék végső célja, a készítők akarata ellenére. Mert szerintem manapság nem az a célja a többségnek, hogy az 1A első helyén legyen henem az, hogy minnél erősebb orit-szövit összeszedve végig verjen mindenkit. Ebbe viszont benne van a folyamatos újra fordulás.

monro 09-29-2006 09:28

Quote:

Originally Posted by Dym (Post 33031)
Az első 50-70 orit kellene arra valahogy rávenni, hogy ne csak ott trónoljanak és tovább gyűjcsikéljék a készleteket, hanem hogy játszanak egymással.
Szerintem ennek eléréséhez semmi köze nincs a felfedezésnek.

Nézd az alapszemléleted más, mint azoké akik No1.-ek akarnak lenni bárhol is játszanak. Nem akarlak megbántani, de a hozzászólásodból számomra az jön le, hogy letojod az 1A topját, hiszen az számodra olyan sok idő felkapaszkodni oda, hogy azt gondolod nehogymá ennyit szívjak mire odaérek... Inkább lefordítom az orit 1000 kör után és ujra király lehetek az 5.-en. Ez a mentalitás jellemző a hódítósok 90%-ra. Sajnos kevés olyan emberke játszik aki a "győztes" beállítottsággal veti magát a dolgokba :(

Az 1A tetejét nem kell lefordítani vagy erre kényszeríteni, hanem le kell verni!
Más kérdés, hogy erre kevesen alkalmasak :( És igazad van nincs köze ennek a felfedezéshez. Az a téma egész más problémakört feszeget.

Dym 09-30-2006 07:38

Quote:

Originally Posted by monro (Post 33036)
Nem akarlak megbántani, de..........

Ha nem akarsz megbántani, akkor csak annyit mondj, amit szerinted csinálok, de ne te magyarázd meg helyettem, hogy azt miért csinálom. ;)

Igazad van abban, hogy engem nem érdekel az 1A, de ez nem azért van, mert "milyen nehéz feljutni a topba és ott meg kell küzdeni veletek". Szimplán csak arról van szó, nem tetszik az, ami ott folyik.
A Hódító 80% egyfajta stílus a maradék 20% (1A) meg teljesen más.
Ezzel alapjában véve nincs probléma, mert mindenki megválaszthatja magának melyikben szeretne játszani (igaz nem tudom meddig marad ez így).
A probléma az, hogy akik fent vannak (gondolom, azért mert nektek az tetszik jobban) azok folyamatosan azt akarják elérni, hogy mi is azt játsszuk, különböző mondva csinált indokokkal. Miért kell nekünk asszisztálnunk a Ti játékotokhoz? Azt mondd meg nekem légy szíves, hogy miért szúrja a Ti szemeteket az, hogy mi a lenti 4 csoportban jól érezzük magunkat?

Ami a győztesség kérdését illeti, szerintem külön kell választani kinek mi a győzelem.
Nekem az nem győzelem, ha egy földterület nagysága alapján pontozó játékban az első helyen vagyok, mert akkor mindegy lenne, hogy azt Hódítónak vagy Földbirtokosnak hívják.
Nekem az a győzelem, ha az adott területen bárki ellen vívott háborút megnyerek. Innentől kezdve meg mindegy, hogy az 200 vagy 20000 heki. Kicsit jobban belegondolva, jobb is, ha csak 200 heki, mert ott nem az évekig gyűjcsikélt (és most hagyjuk figyelmen kívül egy pillanatra azokat, akik akár évekig is élősködnek az induló orikon) tartalékok mérete a döntő, hanem az, hogy azt a keveset amid van azt, hogyan használod.

monro 09-30-2006 08:25

Quote:

Originally Posted by Dym (Post 33075)
Azt mondd meg nekem légy szíves, hogy miért szúrja a Ti szemeteket az, hogy mi a lenti 4 csoportban jól érezzük magunkat?

Nekem ez nem szúrja a szememet, de mivel nekem végig kell mennem ahhoz 4 csoporton keresztül, hogy játszak az 1A-ban ahol szeretek akkor nektek mitől van olyan érzésetek, hogy nektek ugyanez nem kötelező??? Neked és még pár emberkének 1000 kört kell eltöltenie fenn és ezért képesek vagytok nyavajogni, nekem ezzel ellentétben 4000-et lenn. Ha tényleg nem akarsz 1A-t játszani egyszerű a kép törölsz a 2B-ben és reggelsz egy másik orit.

monro 09-30-2006 08:31

Quote:

Originally Posted by Dym (Post 33075)

Nekem az a győzelem, ha az adott területen bárki ellen vívott háborút megnyerek. Innentől kezdve meg mindegy, hogy az 200 vagy 20000 heki. Kicsit jobban belegondolva, jobb is, ha csak 200 heki, mert ott nem az évekig gyűjcsikélt (és most hagyjuk figyelmen kívül egy pillanatra azokat, akik akár évekig is élősködnek az induló orikon) tartalékok mérete a döntő, hanem az, hogy azt a keveset amid van azt, hogyan használod.

Ebben meg igazad van talán, hacsak nem azért gondolod ezt, mert minél kisebb a területed annál kisebb a vesztenivalód. "Ha kicsi a tét a kedvem sötét" mondta Luis de Funes :D Ez játék ha nagyot buksz akkor sincs semmi csak elvesztesz pár számot esetleg helyiértéket egy táblázatban amit te és mi orinak hívunk. Ne felejtsük már el, hogy ez az egész "csak" pár darab táblázat és ha lelopnak vagy legyilkolnak akkor sem történik más,minthogy kevesebb lesz az értéke egy-egy cellának a táblazataidban.... Örüljünk neki, hogy úgy tudunk háborúzni, hogy nem fáj.

Szecsa 09-30-2006 09:47

Azert az mas kerdes, hogy a legtobbunk a szabadidejebol eleg nagy %-ot aldoz a jatekra :) S lehet ezert erezzuk az, hogy -Monrot idezve- nem "csak par darab tablazat"...

Láma 09-30-2006 09:47

Quote:

Originally Posted by monro (Post 33080)
Ebben meg igazad van talán, hacsak nem azért gondolod ezt, mert minél kisebb a területed annál kisebb a vesztenivalód. "Ha kicsi a tét a kedvem sötét" mondta Luis de Funes :D Ez játék ha nagyot buksz akkor sincs semmi csak elvesztesz pár számot esetleg helyiértéket egy táblázatban amit te és mi orinak hívunk. Ne felejtsük már el, hogy ez az egész "csak" pár darab táblázat és ha lelopnak vagy legyilkolnak akkor sem történik más,minthogy kevesebb lesz az értéke egy-egy cellának a táblazataidban.... Örüljünk neki, hogy úgy tudunk háborúzni, hogy nem fáj.

lehet, hogy Luis is mondta, de én Terrence Hill-hez kötném inkább:P

monro 09-30-2006 10:37

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 33086)
lehet, hogy Luis is mondta, de én Terrence Hill-hez kötném inkább:P

Igazad van :)
Asszem én kötöttem rossz helyre :(

All times are GMT +1. The time now is 13:35.